Greta

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.269
2.533
113
Dnevni kopi B.jpg

Dnevni kopi 2.jpg

1985.jpg
2023.jpg

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Tale tip je že zdavnaj izgubil poleg kredibilnosti tudi kompas.
Problem Nemčije namreč ni (samo) v dragem plinu, problem je, ker so zaradi ekofašizma v vladi namesto poceni in zanesljive energije iz nukleark vse stavili na zelo drago in izjemno nestabilno energijo iz panelov in ventilatorjev. Zaradi nestabilnosti teh virov so za stabilnost omrežja morali najti vire, ki bodo poskrbeli za stabilno omrežje v odzivnih časih nekaj minut, tu pa nastopi naveza šreder - giht, ki sta jih kot vsak dober diler navlekla na navidez poceni (pa v primerjavi z energijo iz nukleark še vedno zelo drag) plin. Zaradi drage energije iz ventilatorjev in še dražje iz plina so nategnili celo EU s svojim modelom izračunavanja cen energije na trgu, kjer ima velik delež cena plina (ostali člani EU na nek način torej plačujemo nemški idiotizem).
Vojna v Ukrajini in posledično cena plina torej v vsej nemški energetski zgodbi ne igrata neke pomembne vloge, vse so zafurali že prej, z zapiranjem nukleark in njihovim idiotskim energievende.
Kot sem jaz razumel kolumno, je napisal točno tisto, kar si ti. Švabi so vso Evropo navlekli na ruski plin in za njegovo sedanjo ceno je vojna v Ukrajini še kako pomembna. Zaradi tega je postala vsa evropska industrija nekonkurenčna.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.099
5.005
113
Nuku`Alofa
Kot sem jaz razumel kolumno, je napisal točno tisto, kar si ti. Švabi so vso Evropo navlekli na ruski plin in za njegovo sedanjo ceno je vojna v Ukrajini še kako pomembna. Zaradi tega je postala vsa evropska industrija nekonkurenčna.

Saj je napisal tako,, problem je tole:

"V tretjem koraku sta Nemčija in evropska komisija družno z napačnim odzivom na vojno v Ukrajini Evropo še odrezali od poceni ruskega zemeljskega plina. "

Tole nima veze z osnovnim problemom, ekofašizmom in s tem povezanim zapiranjem nukleark.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.366
10.639
113
itak, vse za interese par posameznikov... grdo bo tole, pa ne mislim veternic.

je kr bizarno...s krosko se ne smeš vozit, lahko pa gor zapelješ šleper, bagerje , buldožerje, pa prefukat kup zamelje da bodo te kolose postavli, za načelno brezvzeze.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in Gavran

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Tako dobro delajo naši na kmetijskem ministrstvu.

Težava pri iskanju nevarnih snovi v prehrani je v tem, da moraš vedeti, kaj iščeš. Zato je hrana iz daljnih dežel praviloma bolj "zdrava" in "eko" kot domača, ker se nam v Evropi niti ne sanja, kaj bi znali oni uporabljati pri pridelavi. Najlažje je pri domačih pridelovalcih, kjer veš, kaj lahko kupijo doma ali mogoče prešvercajo iz bližnjih držav. Potem pa iščeš ostanke teh snovi, ker so uporabili nekaj bodisi na napačni kulturi ali v napačnem času.
Tisti, ki smo starejši, smo lahko brez skrbi, ker smo najslabšo hrano že zdavnaj pojedli. V SFRJ je bila v kmetijstvu v Sloveniji poraba FFS bistveno večja kot je danes, uporabljalo se je kup aktivnih snovi, ki so danes prepovedane, kontrole praktično ni bilo. Enako je veljalo za celotno takratno kmetijstvo v Evropi. Ko pa v trgovini kupite sadje ali zelenjavo z drugega kontinenta, pa kar pomislite na to. Tudi, če piše gor "eko". Ni nujno, da bodo naši laboratoriji kaj našli, ker si nekdo pri nas niti ne predstavlja, da se snov uporablja pri predelavi hrane in je ne iščejo.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.554
3.068
113
Kake vetrnice potem so to? Ker kar sem hodil okrog tistih na Pagu imajo temelj premera par m2, nič več. Razen, če so spodaj zabetonirali tako kocko in jo potem zasuli s kamenjem.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.105
2.440
113
Kake vetrnice potem so to? Ker kar sem hodil okrog tistih na Pagu imajo temelj premera par m2, nič več. Razen, če so spodaj zabetonirali tako kocko in jo potem zasuli s kamenjem.
Saj tiste vetenice imajo tudi temelj 30x30m. Na papirju. V reali pa tisto, kar si videl, ostalo je pa v vikende za zaslužne šlo.
Tako je par m2 nosi več sto ton obremenitev. Kje spita, da vaju ne ukradejo?

slika-ki-vsebuje-besede-drevo-nebo-zunanje-gra-2-730x400.jpeg
temelj.jpg
Temelj-vetrne-elektrarne.jpg