Človek dela in je priden, ti se pa temu delaš norca. WTF!
Wtf je samo tvoje popolno nerazumevanje napisanega in usajanje za brez veze
Človek dela in je priden, ti se pa temu delaš norca. WTF!
Ni mislila nič slabega.Čaki malo. Človek dela in je priden, ti se pa temu delaš norca. WTF! Si ti tudi ena takih ki misli da mleko v hladilniku zraste? Pusti človeka naj dela, če dela na kmetiji še bolje. Če bi pa kdaj bila na kmetij, bi bila seznanjena kako si nekdo z 30 kravami lahko privošči dopust. Pa ne zaradi finančnega stanja. Drugje je problem.
Morda se motim ampak meni se zdi, da je to predvsem posledica, da ima danes mladina resnično prepolno rit vsega in so ravno zaradi tega zdolgočaseni in izgubljeni.
Čestitam za voljo in željo, da dobita otroka, predvsem pa želim vsem obilo Božjega blagoslova in zdravja4 leta sva hodila v MB, nato šla na Češko po darovani zarodek (sicer plačljiv). K sreči se je prijelo.
Ogromna razlika je med tem ali se ukvarjaš s prirejo zelenjave, kjer je veliko fizičnega dela, ravno tako tudi prireja mleka (kar imamo mi, ni za robota), potem so recimo manj intenzivne dojilje, reja bikov je tudi nekje tam oz. še manj, najmanj intenzivna pa je pridelava poljščin, ker se da večino rešiti s stroji. Nismo ravno najmanjši, delam malo čez 40 ha, nekje polovica tega je najem, pa nekje 60 glav živine vse skupaj. Je pa pač veliko ročnega dela, ker smo na večje začeli komaj leta 2000, ko je oče izgubil službo in enostavno ni financ, da bi nabavili stroje za pomoč in uredili hleve tako, da bi bilo manj dela.
Sadi drevesa, da stadion vrne naraviNa Jocovi zemlji ta koplje?
Res je. In ob trenutnih obrestnih merah mi na kraj pameti ne pade, da bi karkoli več kot je res nujno investiral, ker vprašanje, če bo za mano tole sploh še kdo prevzel. Če pa morda birokrati kdaj pridejo k pameti, za kar je izjemno malo verjetnosti in nehajo vsakih par let sprejemati nove in nove omejitve ter obveznosti, ki mi samo povečujejo stroške in jemljejo čas, potem pa so še neke možnosti odprte.Stric ima mlekarice. Tvoj rang. Malo vec ha, priblizno enako zivali. Onidve kmetiji pa bikce. Je eden izmed zetov z bikci predlagal malo, da bi se malo bolj modernizirali, ampak ni interesa. Ko bo nova generacija prevzela, pa mrbit bo...
Res pa kmetje niso izjema. Tako kot vsak, ki kaj zacne na svoje, mora skorajdane puf vzeti in vse kar s tem pride. Kmetijstvo je veliko bolj sigurna panoga, kot marsikatera druga, ampak vem, puf je breme in stres...
V bistvu so najverjetneje v ozadju strokovnjaki za mednarodno trgovino. Vse se dela na tem, da EU pod krinko "okoljevarstva" nebi sama pridelala zadosti hrane. Uvoz bo pa najcenejša roba pridelana na najcenejši možen način... Nekaj podobnega se plete kot na področju energetike.Res je. In ob trenutnih obrestnih merah mi na kraj pameti ne pade, da bi karkoli več kot je res nujno investiral, ker vprašanje, če bo za mano tole sploh še kdo prevzel. Če pa morda birokrati kdaj pridejo k pameti, za kar je izjemno malo verjetnosti in nehajo vsakih par let sprejemati nove in nove omejitve ter obveznosti, ki mi samo povečujejo stroške in jemljejo čas, potem pa so še neke možnosti odprte.
Trenutno je precej aktualna tista, ki zapoveduje, da je že za osnovni prejem neposrednih plačil potrebno zagotoviti 80% pokritost njiv čez zimo. Stari ljudje so zmeraj govorili, da mora gola zemlja premrzniti, da koruza dobro raste, sedaj so pa neki novi časi.
Drugi biser v novih pogojih so pa neproduktivne površine, ki zapovedujejo, da moraš imeti 4% površin neproduktivnih, torej recimo lahko imaš travo, ki pa je ne smeš kositi, obenem pa ne smeš pustiti, da zraste plevel. Pri meni to nanese čez hektar. Bedarija na bedarijo, se vidi, da nam te zakone pišejo okoljevarstveniki in ne strokovnjaki za kmetijstvo.
Če je pa šerif toliko naredi za Ljubljano, no.Zakaj ti mamilaši ne protestirajo v stožicama ? Tam so ruševine gradbišča ....srbska mafija pokradla denar in šla...