Gradnja hiše birokratska katastrofa

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Se ti globoko opravičujem ker sem ti hotela pomagati. Ne bom več obljubim.
stupid-1.gif

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Glede na to, kaj si napisal sem prepričan, da nobena parcela še nima gradbenega dovoljenja ampak je samo zazidljiva. To pa potrjuje lokacijska informacija. Da pa imam parcela lokacijsko informacija pa ni nič posebnega, saj jo lahko vsak dobi za katerokoli parcelo, samo ene 60 eur je treba plačat. Ko sem sam lani kupoval parcelo nisem videl nobene parcele, ki se bi prodajala z gradbenimi dovoljenjem. In to da načrt hiše neseš na občino pomeni, da greš iskat gradbeno dovoljenje.

ps: Če hočeš. da ti bo kdo pomagal boš moral malo spremenit svoj način pisanja, ker to, da nekomu takoj zabrusiš nazaj par krepkih, on pa ti je hotel pomagat je zelo pod nivojem.
Pa še to tvoj prvi post je zelo nerazumljiv, zato se ne razburjaj in poiskusi malo več pojasniti oziroma mogoče najbolje, da ti nekdo pojasni, kaj je gradbeno dovoljenje, kaj je zazidljiva parcela, kaj je lokacijska informacija. Verjamem, da boš z bolj spravljivim tonom te informacije hitro dobil.

lp pa velik uspeha pri pridobivanju dovoljenj

keba

Pripravnik
6. sep 2007
102
0
16
BG
Hvala za pomoc.
http://www.nepremicnine.net/ne...v=1&no_tb=1

Se pravi ta parcela nima gradbenega dovoljenja naprimer? Ne vem.
confused-1.gif

Ali pa ta? Res me zanima.

ps: Jaz sploh nisem zabrusil par krepkih, verjemi. Ampak mi pac ni dala nobenega pametnega odgovora, kljub temu da sem napisal da imam samo ogledane parcele (oglase) in da naj bi imele gradbena dovoljenja in podobno, ona pa potem sklepa da, citiram: "verjetno gradbenega dovoljenja se nimas". Jah, pomoje da ga (jaz?) res nimam ce samo ogledujem parcele, kar sem jasno napisal. Pise pa v oglasih da ga imajo (parcele) in zato sem vprasal ce je to dovolj oz. vse. Potem sem pa jaz tisti ki ne dajem "osnovnih podatkov" kakor ona navaja. Sem ji pac odvrnil da je izgleda povrsno prebrala. Je to strasno?
Pa saj je vseeno.
Res pa je da nisem tocno razumel kaj pomeni lokacijska informacija. Si mi razlozil pa tudi drugje na internetu sem nasel pojasnitev. Mogoce je koga to zmedlo.

Sem zdaj prilepil par primerov, na katerih pise da imajo gradbena dovoljenja, za boljse razumevanje ce me se kdo ni razumel.
Moram pa priznati da mi je cudno da nisi nasel niti ene parcele z grad. dovoljenjem ko si jo iskal(?).
Saj pravim, morda pa jaz te oglase narobe razumem.
Za moje morebitno nerazumevanje se globoko opravicujem.

Nazadnje urejeno:

stilo

Fizikalc
19. jul 2007
599
133
43
Lahko da se motim ampak mislim eden od dokumentov potrebnih za pridobitev gradbenega dovoljenja je tudi načrt hiše. Lahko da prodajajo takšno parcelo, ampak z tem gradbenim dovoljenjem ti verjetno tudi določajo kakšno hišo lahko zgradiš.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Imaš prav. To so očitno parcele, ki imajo gradbeno dovoljenje, sem pa prepričan, da boš potem lahko gradil samo kot je določeno v dovoljenju. To pa pomeni, da so zelo majhne možnosti, da boš lahko postavil marlesova ali kakšno drugo vrstno hišo, razen če ne bo zelo ustrezala pogojem v dovoljenju. Vsaj na enem linku se vidi, da se gre za neko vrsto vrstnih hiš, ko je nekdo pripravil par parcel. Najbolje, da jih malo pokličeš in boš hitro vedel pri čem si.

Še razlog zakaj jaz nisem zasledil. Iskal sem v popolnoma drugem okolju kot ti. In tam se nepremičninskim prodajalcem ne izplača tako pripravit parcele,, ker ima bistveno nižjo ceno.
Ker za tako denar kot ti kupuješ parcelo bom jaz imel hišo.

lp

keba

Pripravnik
6. sep 2007
102
0
16
BG
Aha. Razumem.
Zanima me se, po tvojih izkusnjah, koliko casa naj bi mi potem vzelo, da jaz pridobim GD za moj tip gradnje, da lahko zacnem graditi (ce ze imam lokacijsko informacijo za parcelo)? Kolikor sem zasledil, na drugem forumu, moras preden sploh lahko oddas vlogo placati komunalni prispevek, morda kdo ve koliko le ta priblizno znasa za parcelo od recimo 500 kv.- 200 od tega je hisa recimo?
Koliko razumem imajo UE neki rok 1 mesec, ali 3- ne vem tocno da ti izdajo GD, ko oddas vlogo.
Sprasujem zato, da vidim koliko casa mi bo vzela ta birokracija, da si preracunam stroske, saj bom ta cas verjetno moral ziveti v najemu...

Hvala,

lp

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Če maš zazidljivo parcelo z možnostjo gradnje hiše (že kupljeno in izdano lokacijsko z občine) rabiš v hitrem primeru (tipske zadeve) tam ene 4 mesece: nekje 30 dni za smernice Elektra, komunale, Telekoma..., pol ene 15 dni, da ti Marles to vnese v projekt za PGD, nato nekje 15 dni za mnenje izdajateljev smernic o ustreznosti PGD, nato nekje 15 dni, da ti odmerijo komunalni prispevek na občini- Po njegovem plačilu oddaš vlogo s PGD za izdajo GD na upravni enoto. Po nekje mesecu dni dobiš GD. Takrat lahko uradno začneš z gradnjo.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Kot so ti že povedali, kjer obstaja pravnomočno gradbeno dovoljenje, je tudi načrt hiše priložen in tako bajto boš moral postaviti. V primeru večjih razlik v projektu boš moral zaprositi za novo GD, kar ti bo vzelo min. pol leta. Če je GD že pravnomočno, so v njem tudi vsa soglasja (elektro, komunala in občina zaradi ceste - telekomovo soglasje ni več obvezno ) in tudi komunalni prispevek je že plačan. Skratka, kupiš parcelo in začneš zidat.
Ker pri taki ceni parcele bi bil smrtni greh še karkoli skakat po občini in si delat dodatne stroške. 320k€ za slabe 700m2?!
bonk.gif
Sej niso več normalni. Tolk jaz nisem dal za komplet bajto z vso opremo not (letos - pa ni nek krš, verjemi).

Pa še nasvet, če lahko: lepa beseda lepo mesto najde. In ni lepo v luft skakat, če ti nekdo skuša pomagati, informacije pa niso ravno po tvojem okusu ali pričakovanju.
nahrung002.gif

keba

Pripravnik
6. sep 2007
102
0
16
BG
Hvala za odgovore.
Super da ni treba telekomu kaj placevati.
Drugace pa, tudi jaz nimam placevati parcele toliko denarja, dal sem le primere da se najdejo z gradbenim dovoljenjem. Sem videl tudi cenejse sicer, a sem prilepil tiste ki sem jih najhitreje nasel.
Sam iscem parcelo v vrednosti okrog 100-150k eu. Me je pa skoraj na rit vrglo ko sem v lj nasel parcelo za...misilm da okrog 800.000 eu. Imam raje 3 DOBRA(!) stanovanja za ta denar, hvala. Pa se hisko izven lj.
grin1.gif

lp