Blodis. Od tebe ze ne bi bilo za kupovat bazena. Ti kar peri kartusni filter v nedogled in se cudi. Ko je voda zelena, je pa kar menjavanje res brezvezno, spiras ga do konca, ker jih bos res prevec porabil, ampak ko bo voda urejena ga bos pa zamenjal. In bi ga vecina lastnikov morala po nekaj pranjih in obicajne uporabe menjat, ker postane kljub na videz cisti povrsini po pranju, neuporaben oz ne deluje optimalno. Pore so zamasene in jih na noben nacin ne bos vec ocistil. Imas pa lahko tudi kartusne filtre, ki niso na osnovi papirja, so plasticni oz iz drugih umetnih materialov, te pa lahko spiras v nedogled. Glede na to da so lahko tudi 10mikronski, prekasajo pescene filtre vsaj za 10x. Ampak te ne splakujes pod vodo, pac pa prepihas s stisnjenim zrakom ( po domace, s kompresorjem na zrak) in bi verjetno tudi papirnate boljse ocistili na tak nacin.
Jaz nimam kaj pokazat, kot gargy. Moja voda je trenutno normalna, prozorna, kljub drevesnim listom v njej. Zdaj ce mislis, da bi ti moral kajcdokazovat, ti pac poslikam. Big deal. Listi namrec cez zimo v mrzli vodi ne razpadajo ali gnijejo. V moj bazen cez zimo tudi ne dajem sredstva za prezimovanje in rudi ne nizam nivoja vode. Pustim ga namrec tocno takega, kot koncam sezono. Led namrec tudi v najhujsi zimi pri nas ne naredi vec kot 1-2cm debeline. Ga pa takrat ko je tako debel potolcem. Enkrat na teden zalaufam pumpo. Fajn je namrec vodo v pescenem filtru kdaj pa kdaj obrnit. V betonskem bazenu kaj vec od tega ni potrebno. Ko voda zacne zelenet spomladi, najprej odstranim nabrano listje, nato vrzem notri robota in pocisti dno (imam tistega ki se priklopi na sesalno cev), teh listov pac ne posesa ker so preveliki, kar pa vseeno posesa vecjih stvari, moram spraznit kosek pumpe. Po dodanih dodatkih za tretma vode, je kristalno cista v kaksnih dveh dneh. In tako naprej skozi vso sezono. Na roke poberem samo liste, ostalo dela robot. Ni nekega dela. Ostalo o dodajanju dodatkov sem pa ze napisal kaksno stran nazaj in si lepo v miru preberi, ne bi ponavljal ker ni potrebe. Skratka nekaj splosnih navodil se drzimo mi ki imamo cisto vodo skozi, na tebi pa je ali zelis komplicirat pri tem ali uzivat. Bazen je namenjen uzivanju. Ni to enako kot s trato, ki pa res zahteva delo.