Gospa, vi se ne pišete Jankoviæ!!!

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.361
3.052
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Poanta je, da je zgodba narejena za brezveze, da bi se nam nekdo smilil.

Dolžna je, pobrali so ji, dolžna je še naprej. Who cares.

Zgodba ni narejena za brezveze! Prav tako ni narejena zato, da bi se nam kdo smilil!
Ja, dolžna je in denarja ni vrnila v določenem roku. Sledijo ukrepi in eden zadnjh je rubež in prav je tako! Kar si človek sposodi ali vzame mora vrniti, prav tako mora odgovarjati za svoja kazniva dejanja, denarno ali z zaporom. Edini problem v tem Slovenistanu je, da to velja v glavnem samo za običajno večinsko prebivalstvo. Nič od tega ne velja za izbrano lopovsko golazen, ki se futrajo na naš račun, so pokradli in zavozili mnoga podjetja in veselo polnijo žepe z našim denarjem....kdaj bom doževel pregon in rubež tudi tistim najhujšim pokvarjencev in kriminalcev v tej državi?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Poanta je, da je zgodba narejena za brezveze, da bi se nam nekdo smilil.

Dolžna je, pobrali so ji, dolžna je še naprej. Who cares.

Zgodba ni narejena za brezveze! Prav tako ni narejena zato, da bi se nam kdo smilil!
Ja, dolžna je in denarja ni vrnila v določenem roku. Sledijo ukrepi in eden zadnjh je rubež in prav je tako! Kar si človek sposodi ali vzame mora vrniti, prav tako mora odgovarjati za svoja kazniva dejanja, denarno ali z zaporom. Edini problem v tem Slovenistanu je, da to velja v glavnem samo za običajno večinsko prebivalstvo. Nič od tega ne velja za izbrano lopovsko golazen, ki se futrajo na naš račun, so pokradli in zavozili mnoga podjetja in veselo polnijo žepe z našim denarjem....kdaj bom doževel pregon in rubež tudi tistim najhujšim pokvarjencev in kriminalcev v tej državi?
467716-post_slo.gif

Bosstjan

Zelenc'
1. avg 2007
13
0
1
Citat:
Uporabnik capl pravi:
A to pol to pomeni, da dajemo človeku socijalno, da lahko potem on podpira plazilce na rtvju. Iz socijalnega dnarja živimo rtv parazite?
confused-1.gif

32. člen Zakona o Radioteleviziji Slovenija (ZRTVS-1):

(2) Plačila prispevka so oproščene naslednje skupine zavezancev :

– socialno ogroženi;

– invalidi s 100% telesno okvaro;

– invalidi z manj kot 100% telesno okvaro, če jim je priznana tudi pravica do dodatka za postrežbo in tujo pomoč;

– osebe, ki so trajno izgubile sluh;

– ustanove za varstvo otrok, šole, bolnišnice, domovi za ostarele, invalidske organizacije in invalidske delavnice – za sprejemnike, ki so namenjeni vzgojnemu procesu oziroma razvedrilu varovancev, učencev oziroma bolnikov;

– diplomatska in konzularna predstavništva na podlagi vzajemnosti.

(3) Za socialno ogrožene iz prve alineje prejšnjega odstavka štejejo:

– prejemnice oziroma prejemniki (v nadaljnjem besedilu: prejemniki) denarne pomoči kot edinega vira preživljanja po predpisih socialnega varstva,

– prejemniki denarnega dodatka po predpisih socialnega varstva.

(4) Osebe iz prejšnjega odstavka lahko dokazujejo upravičenost do oprostitve plačevanja prispevka le s pravnomočno odločbo organa, ki ugotavlja upravičenost do denarne pomoči oziroma denarnega dodatka.

(5) Zavezanci iz druge do četrte alineje drugega odstavka tega člena lahko uveljavljajo oprostitev prispevka le na podlagi odločbe Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije ali drugega organa, ki ugotavlja stopnjo invalidnosti.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
čaki... odnesl so jih za 418€ robe, in jih dali novo položnico za 400€. WTF?
Ja, lejga, tud totih 400€ bo treba enkrat rubit in odnesli bodo stvari, ki ji jih bodo sedaj podarili ljudje,.......naštundirano v nulo
uf-1.gif

In takrat bo spet položnica. Jap, začaran krog. V nulo, kot si rekel. Boli državo za njo, 3 otroke in kaj jim bo dala v usta.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Nehaj lapat. Njeni otroci imajo praktično zastonj vrtec, zastonj malico v šoli, ima kar precej otroškega dodatka. Kaj misliš, da dobijo tisti, ki vsaj približno kaj delajo in njihovi otroci? Nič zastonj malice, nič otroškega dodatka, pa 400€ plačilo vrtca. Razloži ti nekomu takemu, zakaj naj bi bil nekdo, ki ne počne nič, na koncu na istem kot on?

Sicer pa ne vem kaj baba čaka in ne zaprosi za socilano pomoč? Jo je strah, da se ji bo država obesila ne nepremičnino (če jo ima, če je nima se itak nima česa bat)?

Sicer me tudi zanima zakaj so ji odnesli televizor. Rubežniki stvari, ki jih ne morejo prodat, ne odnašajo, ker so vredne manj kot smeti. Iz tega sklepam, da je bil ta tv vsaj moderen lcd. Kaj bo lcd nekomu, ki je povsod dolžen in nima za jest pa jaz ne vem.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
brgo nehej se zapenat, point ki ga goniš ni ta... Seveda naj bi vsak dolžnik plačal oz vsaj bil izterjan...

Žal se je pri poslancih pokazalo, da lahko rubežnika dobesedno obrnejo za 180stopinj. Recimo pri vaškarju pa pridejo z hordo policajev, da opravijo postopek, ki naj bi bil za vse enak........

O tem teče debata. In da uradna oseba izvršitelj še govori, gospa niste Jankovič, bi mu morali nabiti veliko kazen in odvzeti možnost opravljanja tega poklica......

ker se z vsega tega še norčuje......

upam, da boš zdej nehal nabijat, kako je ta gospa dolžna plačat... in še nekaj za večje dolžnike je lapsus še ta, da upniki zaradi takih propadajo dolžniki pa se jim z nedotakljivostjo smejijo....

Nazadnje urejeno:

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Še vedno ne morem računalnika pozabit,.....kaj pa varstvo osebnih podatkov?, informacijska pooblaščenka je popolnoma zatajila, ker ni že pred časom uredila, zadev v takih primerih in mislim, da je zrela za nečastno odstavitev.
Trdi disk ne sme zapustit stanovanja, razen na izrecno željo dolžnika, da je pač računalnik z njim več vreden.
Pa ni važno kaj je gor, tud če samo geslo od usranega fejsbuka, to je osebni podatek, ki ga ne sme dobit v roke en čist tatretji , ki na dražbi kupi računalnik.
Pa nobeno brisanje se ne sme upoštevat, disk ne bi smel iz stanovanja
jezen.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Nehaj lapat. Njeni otroci imajo praktično zastonj vrtec, zastonj malico v šoli, ima kar precej otroškega dodatka. Kaj misliš, da dobijo tisti, ki vsaj približno kaj delajo in njihovi otroci? Nič zastonj malice, nič otroškega dodatka, pa 400€ plačilo vrtca. Razloži ti nekomu takemu, zakaj naj bi bil nekdo, ki ne počne nič, na koncu na istem kot on?

Sicer pa ne vem kaj baba čaka in ne zaprosi za socilano pomoč? Jo je strah, da se ji bo država obesila ne nepremičnino (če jo ima, če je nima se itak nima česa bat)?

Sicer me tudi zanima zakaj so ji odnesli televizor. Rubežniki stvari, ki jih ne morejo prodat, ne odnašajo, ker so vredne manj kot smeti. Iz tega sklepam, da je bil ta tv vsaj moderen lcd. Kaj bo lcd nekomu, ki je povsod dolžen in nima za jest pa jaz ne vem.

+400.000

Če boš kdaj stranko ustanovil, me kontaktiraj.
zmaga.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.554
7.069
113
KSZ

Ko pridemo so stanja, ko nekomu ni treba plačevati dolgov, nekateri jih pa morejo - se pravi neke vrste anomalija, je rešitev za nastalo situacijo:

a) od zdaj naprej ni potrebno nikomur več plačevati dolgov
b) od zdaj naprej morajo vsi plačevati svoje dolgove

Kaj vodi v večjo banana republiko? Tale nacionalni šport kazanja s prstom na druge, oni to smejo, jaz pa ne, oni so to, mi pa ne v bistvu kaže na to, da smo Slovenci vsi lopovi, moti nas samo to, da imajo nekateri možnost biti večji in to boli. Počutimo se oguljufane...

koliko

Guru
21. avg 2007
4.431
2.529
113
SV SLO
brgo očitno še nikoli nisi bil nezaposlen in si imel bogate starše in imaš sedaj staž srednjega razreda z dobro plačano službo v javnem sektorju. Bravo in lepo zate.

Ampak dragi moj nismo vsi te sreče. Saj ta gospa pravi, da je pripravljena delati ampak služb enostavno ni več. Na eno razpisano delovno mesto je 200 nezaposlenih, poleg tega pa je večina razpisanih delovnih mest sama sebi namen in imajo delodajalci že zaposlene na razpisanem prostem delovnem mestu. Vsi nimamo nevem kakih zvez pri stricih in tetah. Varjami, da ni lepo biti nezaposlen, tudi zato ne, ker te večina zaposlenih zmerja z lenuhom, ki samo črpa socialne tokove. Sam sem pripravljen sprejeti vsako in katerokoli delo pa ni uspeha ker pač nimam zvez in poznanstev in ker sem pač običajen nepomemben državljan. Verjamem, da se je tej gospe dogajalo isto oziroma ji je dosti huje, ker mora nahraniti in skrbeti še za svoje otroke.

Upam in želim ti, da ne boš nikoli brezposelna oseba in boš imel svojo rit vedno polno.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.628
4.000
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Upam in želim ti, da ne boš nikoli brezposelna oseba in boš imel svojo rit vedno polno.
Ah dej, jaz pa upam da enkrat proba kako je bit na drugi strani.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
brgo očitno še nikoli nisi bil nezaposlen in si imel bogate starše in imaš sedaj staž srednjega razreda z dobro plačano službo v javnem sektorju. Bravo in lepo zate.

Dobro sklepaš. Nimam bogatih staršev in ne delam v javnem sektorju. In glej ga zlomka, tudi jaz sem že ostal brez službe. To se mi je zgodilo lani. Brezposeln pa nisem bil niti en dan v življenju.

Kako naj razumem, da služb ni več, če sem v odpovednem roku našel bolje plačano službo? Imam srečo? Ne verjamem, sem se za delo dogovoril z dvema podjetjema in si izbral tistega, ki mi je bil bolj všeč. Aja, na zdajšnje delovno mesto smo se pa prijavili trije kandidati, preizkus sem pa opravil samo jaz. Da ne omenjam, da so me celo klicali iz enega podjetja, da potrebujejo delavca v proizvodnji in da razumejo, da me ne zanima, ampak da pač morajo vprašat.

Verjamem, da je za ljudi-robote, brez posebnega znanja in izobrazbe, ki se prijavljajo na manj zahtevna delovna mesta skupaj s tisočem drugih pač težko. Pa še težje bo.

Pa ti, si se pripravljen preselit kam drugam ali vozit tri ure dnevno zaradi službe?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
brgo
uf-1.gif
v čem je fora?....a se res samo takrat počutiš sposobnege, ko gledaš nekoga uničenega?
...si res tak bednik, da mora nekdo poleg tebe crkovat, da se ti počutiš živega?
...a si res tak podn od podna?
.... če boš vidu človeka na tleh umirat in ga boš zbrcal, verjetno misliš da obvladaš borilne veščine? si take sorte, aaa?
Aja
bonk.gif
.... še men se nekaj fecla, de take bedarije fprašujem

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:

Dobro sklepaš. Nimam bogatih staršev in ne delam v javnem sektorju. In glej ga zlomka, tudi jaz sem že ostal brez službe. To se mi je zgodilo lani. Brezposeln pa nisem bil niti en dan v življenju.

Kako naj razumem, da služb ni več, če sem v odpovednem roku našel bolje plačano službo? Imam srečo? Ne verjamem, sem se za delo dogovoril z dvema podjetjema in si izbral tistega, ki mi je bil bolj všeč. Aja, na zdajšnje delovno mesto smo se pa prijavili trije kandidati, preizkus sem pa opravil samo jaz. Da ne omenjam, da so me celo klicali iz enega podjetja, da potrebujejo delavca v proizvodnji in da razumejo, da me ne zanima, ampak da pač morajo vprašat.

Verjamem, da je za ljudi-robote, brez posebnega znanja in izobrazbe, ki se prijavljajo na manj zahtevna delovna mesta skupaj s tisočem drugih pač težko. Pa še težje bo.

Pa ti, si se pripravljen preselit kam drugam ali vozit tri ure dnevno zaradi službe?
hysterical-1.gif

Iz firme so ga klicali de rabjo enga v proizvodnji
hysterical-1.gif

trije so se prijavili na razpis, 3, trije s številko in besedo, da ne bo pomote
hysterical-1.gif

izgubil službo, pa ni bil dan brezposeln , pa to se nam je še včasih v bivšem sistemu zalomilo pri menjavi službe za kak dan
joj brgo
uf-1.gif

hysterical-1.gif
dej se spel nekam....-.