Gorivo, alkohol in tobak cene gredo gor

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Spet ta bolezen, da morajo "bogati" placati vec? In to z uporabo besede "pravicneje"?

Dej se no hecat, pravicno je,da vsi placajo ENAKO, ne pa da eni placajo vec. Vsaj v mojem slovarju.
Ne 'bogati', pač pa bogati.

Ja, vsi naj plačajo enako, proporcionalno svojemu premoženju.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
548
0
16
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik sparkyboy pravi:
Tu samo tratite vašo energijo in se nekaj pritožujete ter pišete neke bezvezne poste, nihče pa te energije ne bi uporabil za konkreten boj proti vladajoči politiki.
Psi lajajo, karavana gre dalje ali pripredba za slovenski prostor, ovce meketajo, vlada gre dalje.
Ni problem vladajoča politika temveč modri pravokotniki, ki bodo ostali tudi katerikoli drugi vladi.

Torej, proti kateremu modremu pravokotniku se boš konkretno boril? Študentje? Upokojenci? Vojaki? Brezposelni? Matere novorojenčkov? Kulturniki? Javna uprava?

Treba je optimizirati odhodkovno stran. Nujna je učinkovita reorganizacija javnega sektorja. Poudarek na učinkovita. Ne tako, kot sedaj, ko Virant za SLO ovčice všečno pove, da se je to in to v javnem sektorju ukinilo, ne pove pa tega, da se je nekje drugje, hkrati nekaj na novo odobrilo oz. se na novo opravlja. Rezultat takih všečnih nastopov ni učinkovitost, saj prihranka oz. zmanjšanja odhodkov iz tega naslova ni.

Poleg tega, nekateri njegovi zadnji ukrepi niso ravno vrh učinkovitosti. To, da bodo javni uslužbenci izpolnjevali vloge, ali je to učinkovitost? Ali bomo zaradi tega zmanjšali odhodke iz tega naslova? (učinek tega je povečanje čakalnih dob - daljše vrste, itd...)

Dejtsvo je, da zaključim, da ne vedo oz. da v bistvu nočejo ničesar spreminjati, ampak le ždeti v DZ in papcati ter pupcati, seveda na naše stroške. To delajo najlažje takrat, ko so stvari neoptimizirane.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.166
16.431
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Ena bajta uredu. Kaj pa tisti ki jih ima recmo 3, ali pa 3 stanovanja? 3avte?

V naši družini imamo tri avtomobile (oz. v moji dva). Kaj pa zdaj? greva naprej debatirat kako nepotreben luksuz so v resnici?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:

V naši družini imamo tri avtomobile (oz. v moji dva). Kaj pa zdaj? greva naprej debatirat kako nepotreben luksuz so v resnici?

a ti jaz povem kaj?
prodaj.
kupi v nemčiji, na nemške table, brez dmv in z nižjim ddv vsaj tri krat dražje.
potem pa še v makedoniji kupi cisterno nafte in si pripelji dam.

pa da vidmo kdaj si več naredil za državo in kdaj več zase.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:

To je IMO bedna debata, 'obdavčimo tri avte'. Debata bi se morala vrteti okoli tega, ali želiš imeti socialno državo, obvezno zdravstveno zavarovanje, brezplačno/poceni visoko šolstvo? Če želiš imeti našteto, je vse ostalo zgolj pogovor o tem, ali bodo davki kakšen procent nižji/višji.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.166
16.431
113
Točno to bom naredil, če se situacije ne izboljša. Dejansko nas prav silijo v takšne kretenizme. Pa ni mi problem dati cesarju kar je cesarjevega, yebeno nastane, če cesar hoče preveč pa še vedno več in več in več, poraba pa nikakor ni tako namenska, kot bi morala biti in se denar preusmerja k proračunskim zažiralcem. Pol nas pa svinje zakreditirajo za 3 življenja naprej potem se pa upajo še trkat po prsih, češ, lejte kaj smo (dobro) naredili. Mamuj1mj3b3mzavajalskopanadrevoobesimsvinjenevrednenašegapogledačasinenergijenasploh.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.166
16.431
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:

To je IMO bedna debata, 'obdavčimo tri avte'. Debata bi se morala vrteti okoli tega, ali želiš imeti socialno državo, obvezno zdravstveno zavarovanje, brezplačno/poceni visoko šolstvo? Če želiš imeti našteto, je vse ostalo zgolj pogovor o tem, ali bodo davki kakšen procent nižji/višji.

Tudi prav. Želim imeti vse zgoraj našteto in mi ni jasno (oz. mi je), zakaj potem nimamo vsega tega zgoraj naštetega, saj plačujemo povsem dovolj davkov za vse to in še več, če bi le vodstvo oz. vlada vedela kaj počne. Tako pa nimajo blage oz. se izogibajo na polno tistemu, kar bi nas edino potegnilo iz dreka. Pa še to ne takoj ampak bi trajalo. In zakaj se temu izogibajo? Ker Bratuškova noče postati slovenska Železna Lady. Turbogoba ima pa itaq povsem svoj (zgrešen) pogled na vse skupaj in zato tudi daje kot primer več avtomobilov v družini, kar je popoln kr3tenizem.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:

ne. debata naj se vrti v mesri kje lahko prihranimo, ne kako lahko še vzamemo.
ker v smeri kje lahko še vzamemo mam jaz super predlog.

ddv na 30%. pa nobene nižje stopnje.
kdor ne zmore bo životaril, se zapil, uničil. mogoče odselil. kakorkoli bo, bo zdravstvo manj obremenjeno, denarja v draži pa več (recimo).
pa pri taki stopnji ne bo več luksuza. če pa bo, pa na 50%.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
I agree, samo to je pa potem bolj politično vprašanje. Meni osebno situacija v Sloveniji niti slučajno ni jasna, saj smo en dan korak oddaljeni od grškega scenarija, drug dan pa imamo 0,01 % gospodarske rasti in smo korak oddaljeno od Liechtensteina. IMO smo bližje prvemu scenariju. Ima pa folk tudi teorijo, da je dolg slovenskih bank tako majhen v primerjavi z Grčijo, da zadeve nikoli ne bodo eskalirale do takšne skrajnosti - go figure, kaj je res.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.166
16.431
113
Tako nekako ja. In valda, da je večji del problema politične narave, ki ga pa zaradi (pre)velikega števila ovc, ki dajejo moč tem političnim nesposobnežem (da ne rečem česa drugega) ne moremo odpraviti. Vsaj ne kar tako na en-dva-tri.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:

Če si piknu 3 avte...
Plača 3 vinjete (če je pametn, jih ima prenosljive).
Plača 3x4 sete gum vsake 3 leta.
Plača 3x cestnino, 3x zavarovanje, 3x vse ostalo.

You feel me ?
3 stanovanje. Je plačal več davka ob nakupu, kot pa ti za hišo (karikiram, ne leti nate osebno).

Jebeš tak luksus, k te skos po pički užgejo.

Pri nas, recimo. Najprej mel gumico (čoln). Pol smo kupl psa. Pa smo mal zrasl (sestra, brat, jaz), smo kupl mal večji čoln. 5.4m poliester... Hja no, lahko bi bil še mal večji
smile-1.gif
In zdej je čoln luksus ? Moj [cenzura] je luksus.
Čoln bo luksus, ko bodo plaže prazne in spucane. Ne pa tone trave in prenatrpane plaže. Logično da se boš šel kopat v hladno morje, ne pa mlako ob plaži. Pa v čisto morje, ne da se ti trava po jajcih vleče.

Ampak ne, dejmo plačat €€ za luksus k mamo čoln. Sej ni velik dnara na letni ravni. Je pa za en tank.
Opa, pozabu... Državi smo dal že kr neki dnara, ko smo novga kupl, pa tankamo še cca. 150-200 l benzina na sezono. Toj pa ql, ane
wink-1.gif

Bullshit!

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.120
1.279
113
42
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:

a je plačal davke?
od plače? materiala? dela?

In vse je šlo kam? V Zidarjev žep ne pa državi.

Ok avte sem res zajebu mogoče. Samo vseeno je luksuz. Pejt na bus če nimaš za bencin. AL pa nehi jamrat.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
in tudi davčno breme bi se razporedilo pravičneje (pač, bogatejši z večjimi parcelami in bajtami bi dali v malho več), tako pa bodo spet bogati na boljšem, ker bo luknjo, nastalo zaradi umanjkanja nepremičninskega denarja, zaflikal več ali manj sleherni človek v Sloveniji.

Spet ta bolezen, da morajo "bogati" placati vec? In to z uporabo besede "pravicneje"?

Dej se no hecat, pravicno je,da vsi placajo ENAKO, ne pa da eni placajo vec. Vsaj v mojem slovarju.
Saj, vsi plačamo enako: 0,15% od vrednosti.
Kaj, bi ti rad, da bi plačal za tri bajte toliko, kot en za garsonjero?
hysterical-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ne, ti bluziš tako kot da morajo bogati dat več. Saj že pri vsakem sranju plačaš več. Dohodnine in prispevkov plačam že v % 2x več kot nekdo na "minimalcu", v absolutni vsoti pa raje nebi govoril, ker kar glava boli.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.166
16.431
113
Citat:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:

a je plačal davke?
od plače? materiala? dela?

In vse je šlo kam? V Zidarjev žep ne pa državi.

Ok avte sem res zajebu mogoče. Samo vseeno je luksuz. Pejt na bus če nimaš za bencin. AL pa nehi jamrat.

Dej Bitch STFU s temi forami no. Ali pa mi samo kakšen mesec ali dva plačuj stroške za bus, ko se bom z njimi gonil po celi Sloveniji pa moji, ko hodi vsak dan delat v MB ali Kranj, zadnje čase zgolj v MB. In to iz Vira pri Domžalah in ne iz Ptuja. Sploh ne veš kaj pišeš ampak pametovat pa zagovarjat največje kretene v vladi ever to ti je pa treba a ne?!? Pa da bi vsaj imel kakše pametne argumente še ne rečem ampak tole je pa obup. Pa hvala, da si nam povedal kam so šli vsi davki, k Zidarju
stupid-1.gif
Pa u PM no, a je to sploh mogoče......