Gorenje vs. Beko

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Seveda.

Samo ne pri nas, ker so AEGjevei aparati preoblečeni Electroluxi in Siemensi preoblečeni Boschi. No tukaj so malo večje razlike in so bolj tam-tam z nemci.

Na drugih trgih, bolj severno od nas sta pa AEG in Siemens absolutni konkurent Mieleju.

Torej pralni stroj, ki je
a) najvišje pozicioniran pralni strioj od AEG, glede na njihovo spletno stran L98699FL2
b) in se ga v Dojčlandu dobi za jurja
c) pri nas pa za 100€ manj
po tvoje ni ena in ista stvar, ampak pred nalaganjem šleperja za Balkan z enakimi nalepkam prelepijo Electroluxe?

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
lahko pa da mi dobimo poljsko prepakirano verzijo, ker mi ni jasno zakaj bi drugace vsi stroji bili tam obcutno cenejsi

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Seveda.

Samo ne pri nas, ker so AEGjevei aparati preoblečeni Electroluxi in Siemensi preoblečeni Boschi. No tukaj so malo večje razlike in so bolj tam-tam z nemci.

Na drugih trgih, bolj severno od nas sta pa AEG in Siemens absolutni konkurent Mieleju.

Torej pralni stroj, ki je
a) najvišje pozicioniran pralni strioj od AEG, glede na njihovo spletno stran L98699FL2
b) in se ga v Dojčlandu dobi za jurja
c) pri nas pa za 100€ manj
po tvoje ni ena in ista stvar, ampak pred nalaganjem šleperja za Balkan z enakimi nalepkam prelepijo Electroluxe?

Nič jih ne prelepijo v electroluxe, ker je narejen v isti fabriki, kot electrolux.
Očitno pa je, da se je v tej zgodbi ogromno spremenilo....

Nenazadnje gre electrolux s koncem leta papa....prevzamejo ga hrvatje, kaj in kako bo naprej je pa vprašanje. Verjetno bo scenarij "uzala ga magla", tako kot whirlpool.
Z njim pa ZAnussi in AEG

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Zgodba o kao zanič Gorenju je podobna zgodbi o kao zanič Renault-ih.
Da se vrnem na temo: od Gorenja imava pralni in sušilni stroj in star štedilnik. Vse bp. Imeli smo sicer servis na pralnem stroju, pa še to je bilo po naši krivdi. Pa zdi se mi da imamo v garaži še eno hladilno omaro od Gorenja (ne vemo da jo imamo).

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Jaz sem kupil leta 2008 AEG v GA in je bil poljski, celo napisi znotraj tiste posodice za dolivanje praška so v poljščini. No na srečo dela že 6 let bp. Enkrat vmes (po cca. 3 letih) je enkrat "crknil", a se je samo jermen snel - je bilo potrebno odšraufati hrbtišče in vrniti jermen nazaj gor ter je delalo dalje bp.
smile-1.gif

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
V Nemčiji je res cenejši, vendar nima 5 let garancije, oziroma ima proti doplačilu, pa transport in je takoj dražji, kot pri nas.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
To niti ni velika razlika. Včasih so bile večje. Očitno je Gorenje pridobil neko pozicijo na nemškem trgu. Seveda so jim to omogočili domači potrošniki.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.601
489
83
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Zgodba o kao zanič Gorenju je podobna zgodbi o kao zanič Renault-ih.
Da se vrnem na temo: od Gorenja imava pralni in sušilni stroj in star štedilnik. Vse bp. Imeli smo sicer servis na pralnem stroju, pa še to je bilo po naši krivdi. Pa zdi se mi da imamo v garaži še eno hladilno omaro od Gorenja (ne vemo da jo imamo).

-v garanciji se mi je na gorenje pralnem stroju DVAKRAT odvila utež, ki je privita na plastičen boben (višji rang, inverter motor, star je sedaj cca 10 let) -FAIL - dokler nisem skrajšal vijakov in jih zalepil z lepilom za vijake
- po 7 letih mi je crknil gorenje hladilnik, tisti izmed prvih alu line, ki je bil takrat top model (beri:preveč elektronike) dvojni kompresor, najprej je šla elektronika, potem še kompresor spodaj, sedaj hladi zgoraj malo "na pamet" in bo kmalu šel v razrez FAIL

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.044
84
48
Zakaj,se je Gorenje tako pokvarlo.Mi ni čist nč jasno...Zato,sem tud zamenju znamko.Žal preveč slabe izkušnje skoz z njimi...

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Za poštnino ne vem in gotovo se ne splača. Želel sem pokazati informativno, da je cena tam bistveno ugodnejša, čeprav je bilo treba tudi tja prepeljati in plačati špedicijo.