Gorenje vs. Beko

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Mami je crknil pralni stroj, ker je že precej star(25 let
shocked-1.gif
), se ga ne splača več popravljati. Ker ne potrebuje neke vesoljske tehnologije, pa tudi cenovno naj bi bil v nižjem rangu, me zanima best buy. Vaše izkušnje?

Carlito149

Pripravnik
18. apr 2008
978
0
16
Mi imamo Beko za 450€. Ogromno funkcij in 5 let garancije je prevladalo. Zena je zadovoljna
smile-1.gif

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.044
84
48
Za Beko,sem do zdej slišal,same pohvale.Tako, da se ti ga splača uzet.5 let garancije.Al pa Bosch,ki doplačaš 50 eur,in maš tud,5 let breskrbne garancije.Sem pred kratkim,kupil aparate Bosch,doplačal 50 eur.Pa sem brez skrbi 5 let
smile-1.gif

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Ne, nikakor. Za praktično isto ceno imaš 40 minut stran za dva razreda boljši pralni stroj istega proizvajalca. Ja, potni stroški in bla bla, ampak greš še na malico v Ikeo, pa je zmaga
smile-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
tist stroj je samo v super sonntag ponudbi tako da mu to ne pomaga kaj prevec

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Tud moj glas gre za Beko, meli gorenje 2 dni po isteku garancije crknu, oblačila je zelo slabo ispiral, bil je skregan z pralnimi praški (prah). Pri bekutu teh težav nimamo. Mamo pa takega z invertem motorjem.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
1x pralni stroj Beko
1x pomivalni stroj Beko
2x hladilnik Beko (eden je v stanovanju, ki se oddaja)

Verjetno bom vzel še 1x identični pomivalni stroj za starša, ker je fantastičen.

Trenutno lahko pohvalim Beko firmo na vseh teh področjih, do sedaj še ni nikjer razočaral (knock knock knock)

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Dobri ste ni kaj. Sam se ne bi hvalil s tem, da imam same Bekote doma.

Oba imata 5 let garancije, obadva lahko crkneta takoj po izsteku garancije in/ali obadva lahko delata 7 let+...!
Kje je razlika?

Je ni, razen malenkostna razlika v ceni. Gorenje je 10% dražji in teh par 10€ se vam zdi preveč, rajše šparate tam kjer ni treba in kupujete turka...ah ja; čudni smo(ste) slovenci, denar bi vsi ven nosil, v istem stavku pa jamranje, ko nam industrija propada...
Pa še nekaj BEKO lowerji ( primite se za stole, da ne boste padli ); Gorenje ima procentualno manj reklamacij in absolutno hitrejši odzivni čas serviserjev in reševanje reklamacije kot take.

Nazadnje urejeno:

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.055
460
83
tam ko se terc po tori rola
Ni važno ime firme, važno je da dela. Imel sem Candy pralni strij, crkovali senzorji za toploto... Kupil Gorenje, dela že pet let. Saj pravim, ni važno imel. Veliko pomeni tudi servisna podpora.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Gorenje ima servisno podporo
uf-1.gif

(hladilnik so mi hodili popravljat 10 dni ... , na koncu ga je popravil lokalni majster)

Nazadnje uredil moderator:

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.593
1.272
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Dobri ste ni kaj. Sam se ne bi hvalil s tem, da imam same Bekote doma.

Oba imata 5 let garancije, obadva lahko crkneta takoj po izsteku garancije in/ali obadva lahko delata 7 let+...!
Kje je razlika?

Je ni, razen malenkostna razlika v ceni. Gorenje je 10% dražji in teh par 10€ se vam zdi preveč, rajše šparate tam kjer ni treba in kupujete turka...ah ja; čudni smo(ste) slovenci, denar bi vsi ven nosil, v istem stavku pa jamranje, ko nam industrija propada...
Pa še nekaj BEKO lowerji ( primite se za stole, da ne boste padli ); Gorenje ima procentualno manj reklamacij in absolutno hitrejši odzivni čas serviserjev in reševanje reklamacije kot take.

Poščijem se na gorenjevo servisno podporo!

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
ha ha ti moraš biti serviser gorenja

gorenje je krš od krša. Sem v dobri veri kupil leta 2006 vse aparate gorenje.

Pralni stroj, menjava posode in stikala za vratca - servis 2x
Steklokeramična. Pri kuhanju se ji je malo zmešalo in vse plate dalo na max in se jih ni dalo isklopit - servis 2x
Pečica je na touch in se vkaplja izklaplja kot novoletna jelka - servis 5x menjava elektronike menjava senzorjev
Hladilnik sem reklamiral vsaj 7x, tako da so mi s težavo pripeljali NOVEGA, ki spet nagaja.

V glavnem imam v telefonu številke od 4 serviserjev in smo že na ti.

Je pa gorenje narejen pravtako v Istanbulu. Gorenje priporočam le najhujšemu sovražniku
smile-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.022
6.205
113
Mi imamo doma praktično vse od Gorenja, od tega ene naprave stare po 12 let in več. Pomivalec je ravno romal v kosovne, ker je varovalko ven metalo, a star je bil .. ma niti ne vemo, ocenjevali smo da jih je moral imeti 15 ali več. Zato niti servisa nismo klicali ampak pride nov. Sigurno pa bo nov Gorenjev. Tašči je na 12 let stari pečici cknilo grelo (praktično ves kruh peče sama), novo na servisu dobim za 12 eur !!! No + pol ure mojega dela.
Tako da ja... če ni 10 eur problem, da bi se pomagalo Slo gospodarstvu, ne vem no... A se splača Turke podpirat.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Gorenje in Beko sta top branda v Slo (govorim tržni deleži). Isti k. je kar vzameš, je pa pač Beko cenejši oz za istid enar nudi več. Lih tko pa oboje delajo turki (dobr Gorenje hladilniki v Srbiji).

V razmislek, če je kak evro viška, za 400€ Inverter 6kg Beko, pa maš 5 let garancije in 10 na motor..

luka51

Guru
16. avg 2007
14.503
5.796
113
tudi jaz imam vse gorenje, ko kupim kaj novega najprej gorenje pol pa vse ostalo. Mi je bolj pomembno to, da imam servis in garancijo v bližini in vse tako kot je treba.

glede gorenja in turkov. meni piše made in slo na pralnem in sušilnem. Pomivalni, mesoreznica in kruhopek je pa PRC.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Odvisno od letnice (oz raj ne delov gledat
grin1.gif
), pr Beku imaš odlično servisno pokritost. definitivno pa ni branda da ti pa kdaj tudi servis kaj ne zaj. (odzivnost itd..)