GoPro Hero vs cenejše kamere

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Še dve vprašanji....kako so kaj te kmere z baterijami. Koliko časa uporabe nudi npr. ena priložena baterija. Da ne bom 2x naročal....kaj se splača kupiti že takoj oz. kateri pripomočki se pri teh kamerah veliko uporabljajo in kateri so bolj "modna muha" kot uporabni? Baterije, podvodna ohišja?, Selfie sticki
smile-1.gif
,....?

In pa kje kupiti? Banggood, Ebay, Amazon, Aliexpres, Gearbest......?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Baterijo kar naroci se eno. Za 7usd dobis za sjcam in git komplet polnilec in 2 bateriji... Podvodno ohisje je zame nujno - pa ne zaradi vode ampak je v njej kamera kadar je zunaj na avtu ali motorju. Uporabljam se veliko vakumski nosilec (imam enega gopro slog in enega s tremi priseski za npr na blatnik), pa nalepke nosilce sem takoj porabil prilozene in si kar prilravil nekaj standardnih pritrdisc. Pa obcasno se nosilec za na psa
smile-1.gif
.
Nabavil sem se velik vrtljivi clip, nosilec za zapestje in nosilec za na prsi, ki pa jih se nisem uporabil... Čeprav vsakič recem da bom na smučanju raje to kot na celadi...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Git2 je pri meni, stari SJ4000 pa v Juzni Afriki. Kaj dosti se nisem testiral, vmesnik je pri Sjcam sigurno boljši, tudi original aplikacijo pogresam, ker je ta bolj tako tako in ni prilagojena kameri. Pri par testnih posnetkih je slika zelo dobra, boljsa kot na gopro3 Black. Stabilizator slike je super. Vsec mi je, da lahko spreminjaš 170 ali 120 stopinjski kot, ni mi pa jasno zakaj ne mores imeti 120 na fotografijah. V praksi je na 170 slika preveč popacena, sploh na fotografijah je moteče. Aja, pa opcija, da lahko zacnes snemanje z pritiskom na en gumb tudi pri ugasnjeni kameri mi je vsec, saj se mi je dogajalo, da sem imel kamero cel dan v avtu, potem pa jo pred startom kake voznje pozabil vkljucit in se potem a startni crti ukvarjal se z vklopom in začetkom snemanja...

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Sam svoje še nisem naročil, saj dodatkov še nimajo na zalogi.....se priporočam še za kakšno povratno informacijo. Da vem ali vzamem to ali kakšno od podobnih.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Zaradi carine je v vsakem primeru pametno naročiti kamero posebej
wink-1.gif

Povej kaj te še zanima.
Kar se same izdelave tiče tako nimam nobenih pripomb. Sam vtis je celo bolj kakovosten. Všeč mi je tudi, da ima led indikatorje spredaj, na vrhu in zadaj - lahko nastaviš kateri bo vklopljen. Pri SJ me je motilo, ko sem jo imel v avtu za sabo, pa nisem vedel ali snema ali ne, ker ni imela nobene lučke na sprednji strani. Pa uporabno zna biti, da je popolnoma kompatibilna z gopro - tudi podvodno ohišje paše (mika me njihovo deep dive housing, ki tudi boljše prenaša zvok).
Ima tudi cel kup dashcam nastavitev, če bi jo tako uporabljal. Naštudirat moram pa še opcijo, da imaš vključeno v avtu in potem ko zazna gibanje sama snema (uporabno v prejšnjem postu uporabljenih primerih).
Baterije od SJ4000 preverjeno pašejo, edino original baterija gre zelo trdo v zunanji polnilec. Bom kupil še dodaten par iz zgornjega linka, da dobim dvojni polnilec, če se jaka6 ne javi...

Aja, SJ7000 ni pravi SJcam ampak je samo eden izmed klonov SJ4000...

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.544
273
83
ksz

evo, na morju sem imel izposojen nek podvodni fotoaparat. Z njim smo se kar veliko preslikali ter posneli. tako da sedaj kupujem nekaj v stilu teh mini kamerc. Kaj je trenutno best-buy (izvzeto go pro) do cca 100+€? Zgoraj berem o GIT2? Mogoče SJCAM 4000/5000? Zaželjeno je da je wifi, kako pa je uporaben (oz koliko pogrešate) če kamera nima stabilizacije? Mogoče kakšen link iz EU skladišč, saj bi bilo fino da jo dobim v roku cca 3 tednov
smirk-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Jaz sem v soboto malo bolj resno uporabljal GIT2 in sem še vedno navdušen
smile-1.gif
. Remote je super zadeva, prav tako quick start.

SJ4000 je dober nakup ker je poceni. Je pa kar razlika v kakovosti slike do (original seveda) SJ5000, GIT2 ali GoPro. Ampak odvisno kaj rabiš.

Deluje pa zanimivo stabilizacija slike, saj je končni rezultat kot da bi se kamera gibala na stojalu. Primer filmčka (full hd, 60fps, gryo ON - Naložen direkt iz kartice, vprašanje pa koliko je YouTube to še popačil...). Ampak v tem konkretnem primeru slika brez stabilizatorja precej trese (trd avto na neravni podlagi) in sem večinoma reševal tako da sem potem youtube dovolil stabilizacijo.
https://youtu.be/urJY_Z7setk

So pa očitno problemi z zalogo/dobavo git2

EDIT: vidim da youtube precej popači sliko in naredi bolj zrnato tudi če dam max resolucijo...

Nazadnje urejeno:

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.544
273
83
Hvala za informacije. Uporaba bo bolj družinska oz hobi. Nič resnega. Kater model predlagaš?

Imaš mogoče tudi kakšne linke do spletnih trgovin, saj vidim da se prodaja tudi precej ponaredkov?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
gearbest, banggood so recimo preverjene da ni ponaredek. Pa še tu moraš pazit, da piše v opisu Sjcam SJ4000 in ne samo SJ4000. Ponaredka Git2 še nisem videl, za SJ4000 in SJ5000 je pa na ebayu in aliexpressu ponaredkov kolikor hočeš.

Jaz imam SJ4000 in GIT2 in predlagam nakup GIT2. Pri družinski uporabi se mi sploh zdi dobro, da imaš tudi narrow angle in ne samo wide angle. SJ5000 pa še nisem imel v rokah, tako da ne morem soditi...

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Nevem če bi šel na to finto. Bolj je to, ker ima recimo garancijo pa vse. Čeprav je Xplore neka nezna firma in bo verjetno problem dobit novo ohišje/baterijo ipd. če se kaj zgubi ali poči.
Recimo na bolhi se prodaja SJcam4000 za 85€, kar se mi tudi ne zdi slabo.

22. jul 2007
13.556
1.743
113
124
Ma ne sekiraj se ti za ohišje in baterijo, ker je vse narejeno v isti tovarni, bolj pomembno je kaj skriva notranjost-kvaliteta posnetkov.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Sem pogledal ja neki videov, meni se zdijo kar vredu. Moram it pogledat kaj točno dobiš zraven. Širok kot ima, to mi je tudi všeč. Edino kar nisem nikjer zasledil je trajanje baterije in ali se jo lahko menja.

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.740
53
48
KSZ
Pri naročanju iz kitajskih EU izpostav, bodite pripravljeni na plačilo DDV in carine.
Kitajci nimajo skladišča v EU in paketi pridejo označeni z rumenimi nalepkami. Pri nas jih carina pregleda in ocarini, obdavči ...
Rajši več manjših paketov (carina je nad 150 EUR).
Če prodajalec nudi možnost zavarovanja oz. povračila teh stroškov, to dokupite in vam garantirajo vsaj delno vračilo.

Nazadnje urejeno:

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Bucko pravi:
KSZ
Pri naročanju iz kitajskih EU izpostav, bodite pripravljeni na plačilo DDV in carine.
Kitajci nimajo skladišča v EU in paketi pridejo označeni z rumenimi nalepkami. Pri nas jih carina pregleda in ocarini, obdavči ...
Rajši več manjših paketov (carina je nad 150 EUR).
Če prodajalec nudi možnost zavarovanja oz. povračila teh stroškov, to dokupite in vam garantirajo vsaj delno vračilo.
Poudarek na teh rumenih nalepkah, ki so prava vaba za carinsko pošto in je veliko večja verjetnos za plačilo DDV kot v primerih ko se pošilja direkt iz kitajske.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Ravno zaradi tega mi ni do naročevanja iz kitajske takih velikih zneskov, nikoli nevem koliko bom moral doplačati.