Goodyear Excelence

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Glasnost na radiu dvigni, pa bo bolje.
smile-1.gif

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Mater, mam te gume od lani, pa so glasne u božju mater čist preveč. A so samo moje tako glasne, ali ima še kdo te probleme. Tulijo skoraj, kot kakšen malo načet ležaj...

Mogoče je pa res ležaj??

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
sicer ne vem, kako se GY obnesejo, lahko ti pa povem, da imam sam Pirelli(ne vem kateri model točno) stare 2 leti, pa so tud glasne! Definitivno glasnejše, kot 3 leta stare zimske Sava eskimo S3. Tako da, ko bo čas za nakup novih gum, bo definitvno pomemben podatek o glasnosti med vožnjo.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
No ja, po testih je ena glavnih prednosti GY Excellence ravno nizka glasnost.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Ne, ni ležaj.. Lani so mi jeseni tulile, pa sem dal zimske gor, sploh se jih ne sliši. Potem pa spet letne spomladi in se dere ko [censored]. Je pa tudi zelo odvisno od asfalta. Nekje se skoraj ne sliši, nekje pa obupno.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Enake izkušje imam z Dunlop SP Fastresponse. Letos jih imam drugo sezono gor in so bistveno glasnejše od zimskih GY UG7+, katere so pravtako bile sedaj drugo sezono na avtu.
In tako kot pri tebi je ful odvisno od asfalta, nekje so dokaj tihe na nekaterih delih so pa glasne, da je kar motoče
crazy1.gif

Sej dam radio bolj na glas samo to ni rešitev.

Jaz se bom probal malo poigrati s tlakom v gumah, upam da se bo kaj poznalo.

Nazadnje urejeno:

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Mater, mam te gume od lani, pa so glasne u božju mater čist preveč. A so samo moje tako glasne, ali ima še kdo te probleme. Tulijo skoraj, kot kakšen malo načet ležaj...

sam sem iste gume s skoraj 3/4 profila vrgel proč, ker so bile tako glasne, da se nisi mogel peljati hitreje od 60km/h, ne da bi postal živčen zraven
bonk.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ma jaz pojma nimam kaj je to. Lani so mi začele tulit conti premium contact. Ko sem dal gor druge feltne z zimskimi gumami je bila tišina. Letos sem nabavil čisto nove fulda carat progresso in spet tuli. Odvisno od asfalta sicer, ampak za popizdit.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hja pizdarija je to z gumami... Naj bi postale stopničaste in zato bi naj tulile in to bi naj bilo tudi odvisno od nepravilnega skladiščenja. Kot vidite naj naj naj.... Kaj pa je v resnici pa vprašanje! Jaz sem nekaj let nazaj kupil Kumho Ecsta in so bilo prvo letu vredu, drugo leto so tulile da se ti zmeša. Sicer sem dal prednje gume nazaj in obratno. Ko sem jih dal nazaj kot so bile prvo leto je bilo zopet DOKAJ vredu ampak ne najboljše.. Sem pa imel 4 leta zimske Fulda ???? in so bile vsa 4 leta brez težav! Letos sem jih stran zabrisal. Letos sem dal gor nove Continental Premium Contact 2 in so tihe kot miška, bomo vidli čez 2 leti...

Lp

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Jaz sem imel na prejšnjem avtu bridgstonove potenza in sem se ravno tako bal, da bodo postale glasne kot predhodnice, goodyear F1. Zato sem jih tudi med letno sezono enkrat avgusta ponovno premenjal (sprednje in zadnje med seboj), da se bolj enakomerno obrabljajo. Ne vem sicer, ali mi zaradi tega niso nič tulile, ali pa je že osnova gume drugačna.

Smrekca profil, naj bi bil za to tuljenje še bolj dovzeten.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Sem letos vrgel v smeti Michelin pilot exalto, še tisti profil ki ima napol smrekco. SO imele ful profila, sam to prav znoriš, v resonanco pridejo pa tam okrog 60-70 km/h. Tu so najglasnejše.
Pri tem profilu je problem, ker se konci te "smrekce" zaradi vseh vremenskih vplivov zavihajo navzgor. Se prav čuti z roko. Probaj pred menjavo še kak "burnout" nardit, da ti robčke mal pogliha. Zgubit nimaš kaj.
grin1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Enake izkušje imam z Dunlop SP Fastresponse. Letos jih imam drugo sezono gor in so bistveno glasnejše od zimskih GY UG7+, katere so pravtako bile sedaj drugo sezono na avtu.
In tako kot pri tebi je ful odvisno od asfalta, nekje so dokaj tihe na nekaterih delih so pa glasne, da je kar motoče
crazy1.gif

Sej dam radio bolj na glas samo to ni rešitev.

Jaz se bom probal malo poigrati s tlakom v gumah, upam da se bo kaj poznalo.

Imam 2. sezono zdaj gor omenjen model dunlopk pa so čisto ok.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Jap jaz bom tudi po 10.000km menjal! Sprednje nazaj, zadnje naprej. Mislim da to zna kar dost pomagat!