Gonja proti sodnemu izvršitelju

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
Boš še kaj poedital svoj post al bo tko ostalo?
Kako si drugače miselnost razbral iz mojega posta je samo tebi jasno!
Starček grozi in širi sovražni govor čez celo temo, ti pa kot otrok v vrtcu plešeš na njegovo igranje.
Pri mariborskem ravnatelju ste imeli oa vsi mehke noge tukaj pa bedak poziva k likvidaciji zaradi nekik svojih travm. Naj gre v spar po svoj popust...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.242
113
Bo tako ostalo
smirk-1.gif
In kako naj si drugače razlagam tvoj post s pozivom k odstranitvi?

Plešem na njegovo pisanje ja
bonk.gif
V bistvu je bil tebi namenjan šele moj drug post v tej temi, v prvem pa sem ga miril. Mislim, da nisem jaz tisti, ki ima probleme z dojemanjem in pretiravanjem.

In ne, ne poziva k likvidaciji (napačno interpretiranje napisanega na Alterju ni nič novega ali presenetljivega) temveč izraža lastnomnenjsko rešitev problema, ki pa je seveda napačna in pretirana. Marsikdo je že kdaj na Alterju napisal, da bi bilo po negovo treba nekoga na nek način umirit pa še vedno piše po forumu, dvojnim merilom se bomo pa izogibali, kajne? Tip (johannes) si kvečjemu zasluži ban zaradi slabega oz. neprimernega načina komunikacije, nikakor pa kar trajni ban zato, ker dojema svet po svoje. In izražanje lastnega mnenja še ni nujno poziv k nečemu.

Na srečo nisem edini moderator in če se bo večina odločila drugače pa bo pač drugače, jaz pa sem svoje povedal.
Tema ni primerljiva s topicom o MB ravnatelju.

p.s. svoje poste bom pa editiral tolikokrat, kolikor se mi bo to zdelo bolj primerno kot pisanje novega podobnega posta. Ne gre za editiranje kot spreminjanje mnenja ampak gre za dopolnjevanje ter za popravljanje tipkarskih napak.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Stiber v rit si porini Hojsa. Ne razumeš ker si očitno preplitek in je to zate prezahtevno, imaš normalne izvršitelje in potem imaš Hojsa. Kljub temu da je človek nekaj dolžan je treba spoštovat določene etične standarde.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Johannes, že nekaj časa berem tvoje histerične in živčne ter sovražne poste proti izvršitelju Hojsu. To je popolnoma enako, kot pri policijski kontroli.Če v postopku normalno sodeluješ, se policist zahvali in " srečno pot". Če pa začneš preklinjat, preveč gobezdat in se dret na policista, te znajo pa zapret, kar je edino prav. Sem prepričan , da sodni izvršitelj ne pozvoni na vratih, in se začne dret, razburjat in grozit. Sigurno je obratno, zato pa tak gnev in srd na njih.Johannes, dolgove je treba vračat, tako ali drugače. Po redni poti , ali pa z izvržbo.
nahrung002.gif

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Govorimo o Hojsovih postopkih, ne pa o krovdi dolžnikov.

Za krivdo dolžnikov odpite niovo temo z naslovom: Vsi dolžniki so krivi, da so dolžniki. (Ja, v glavnrm so res sami krivi, se strinjam).

Tema pa je, se mi zdi, o slovenskem šerifu.
Tema bo dokončno končana, ko ga ne bo več med živimi. Ko ga bo nekdo pospravil. Zaradi "šerifovskega" prostopa. Ker se mu nihče ne upa stopiti na prste in na nejgov jezik.

Banajte Hojsa. Čimprej, da ne bo smrtnega slučaja...

Amen!

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Mislim, da je v citiranem delu vsebovana grožnja z likvidacijo, to pa ni več hec...

Jaz mu NE grozim. Le predvidevam, kako se bo njegovo "izterjevanje" nekega dne končalo. Ker gre preko nekih, mogoče celo določenih meja.

Predvidevati pa ni kaznivo (Nostradamus-prevlada rumene rase, vidoviti Milan, Danny, vedeževalka iz Maribora, itd.)...

Da se še malo pohvalim: 25-let nazaj sta se na košarkarski tekmi Olimpija: Crvena zvezda na zahodni tribuni, sredi samih navijačev Olimpije pojavila dva navijača C-Z., z zastavo, z njo seveda mahala in na ves glas navijala za Zvez.

Bila sta moteča. In sta s svojim navijanjem sredi ljubljanskih navijačev SEVEDA provocirala.

Šel sem na zgornji hodnik, opisal situacijo dvema takrat še - miličnikoma. in predlagal, da navijača odpeljejo. Ven iz dvorane, ali na del vzhodne tribune, kjer so bili ostali navijači Zvezde.

Ni minilo 5 minut (radijska zveza), ko so ju miličniki odstranili in odpeljali ven iz zahodne tribune.

Temu se reče nič drugače, kot : predvidevanje incidenta.
Ne rabim nobene zahvale, ampak zaradi posredovanja policije nekdo ni šel na urgenco, ker bi zelo verjetno šel.

Še enkrat: glede na Hojsov način dela predvidevam težek incident, verjetno težje kaznivo dejanje!

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Nam lahko zaupaš, kaj ti je ta izvršitelj Hojs storil tako hudega?
rolleyes-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Stiber v rit si porini Hojsa. Ne razumeš ker si očitno preplitek in je to zate prezahtevno, imaš normalne izvršitelje in potem imaš Hojsa. Kljub temu da je človek nekaj dolžan je treba spoštovat določene etične standarde.

A mi lahko konkretno poveš, česa on ne spoštuje? Glede na to vse nakladanje, bi človek pričakoval, da že leta dolgo nima več 'licence'...jaz mislim, da samo nekaj nakladate, če pa karkoli krši, ga pa lahko vsakod prijavi/ovadi...

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
Stieber ti si en retard....
funkcionalno nepismen,...
Sovražnik žensk...
sovražnik vsega živega...
če slučajno bereš sem se samo strinjala z predhodnikom, da je dosti dugih izvršiteljev, ki delujejo v normalnih okvirih.
Dolžna pa nisem nikomur, vendar pa zaradi narave svojega posla vem kako je težko izterjati denar od dolžnika... in uresničila se ti bo želja, stiskam gumb za ignor.
Lepo živi v svojem namišljenem in zablodelem svetu.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
barvica, štiber je kvečjem sovražnik žensk (saj vidiš da ga mikajo moški...)

in ja, imaš normalne izvršitelje, ker a ni zanimivo, da se samo okoli enega dviguje toliko prahu? v slo jih je kar nekaj...

je pa težko pri določenih izterjat... bodite pa brez skrbi da on do takih, ki so "jači" ne hodi...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Še vedno mi ni nihče uspel razložiti, kaj točno hudega je naredil ta izvršitelj...imaš mogoče ti konkretno osebno izkušnje, ob kateri je prišlo do prekoračitve pristojnosti? Če ja, kako si ukrepal? Upam, da si zmožen konstruktivne debate.

Barvico pa pustimo pri miru, pač ne more preboleti, da ne maram tistih žensk, ki so nezanimive in v postelji ležijo kot vreča krompirja.
evil.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Hipotetično predvidevam, da si je očitno upal rubiti tega johana, pa še na avtu je imel napis zarubljeno, da so sosedi videli, da ni tako hraber kot se dela, ker so odkorakali z njegovo plazmo iz bajte izvršitelji in to brez praske na robi ali izvršitelju. Zdaj se bo pa še kdo upal izterjati dolg od njega, kar je seveda skrajno moteče in zagotovo v nasprotju z zakoni.

ATo

Zelenc'
24. mar 2015
2
0
1
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Lahko napišeš, kaj sodi zraven k postopku? Uradno!

Sodi mogoče:

Če te takrat ne bo doma, ti bomo vlomili?
Dretje na dolžnika?
Grožnje pred rubežem, nalepljene na vrata: "Če ne plačaš, ti bomo izpraznili stanovanje*'
Mora biti dolžnik med postopkom na kolenih?
Ali se mora nagniti naprej in sleči hlače, pa kdor ga pohebe, ga pohebe?

In kje je v tem primeru povsod delujoči/vplivajoči Matjaž Hanžek in njegov gobec, poln človekovih pravic? A zdaj so pa pravice naenkrat izginile?

Navedi torej postopek, ali pa bodi tiho!!!

Pozdravljeni,
običajno se sicer ne vključujem v razne forumske debate, ampak tale neskončna razprava glede (ne)krivde dolžnikov, upnikov, izvršiteljev, sodišč me resnično jezi. Torej, kaj spada k postopku rubeža? Še preden sploh pride do sodne izterjave, je prišlo do nekega posla. Nekdo je nekomu nudil določeno storitev/prodal izdelek, za kar bi moral dobiti plačilo. A ga ni. Nastopi opomin, dolžnik je neodziven. Sledi drugi opomin, dolžnik še vedno nič. Morda še kakšen upnikov klic, ki največkrat izzveni v prazno. Običajno je upnik potem že zelo besen, ampak dolžniku vseeno pošlje še zadnji opomin pred izvršbo. Glej ga zlomka, dolžnik se nikakor ne odzove. Ko mine že nekaj mesecev, morda let od nastanka dolga, se upnik odloči za sodno izterjavo. Najprej je dolžniku vročen sklep o izvršbi, s katerim mu je naloženo vračilo dolga. Ampak običajno se ljudje (iz meni neznanih razlogov) enostavno ne zmenijo za sodno pošto. Naj še omenim, da ima dolžnik po prejemu sklepa o izvršbi 8-dnevni rok za ugovor. Recimo, da je dolžnik svoj dolg že poplačal - ni problema, napiše ugovor, predloži potrdilo o plačilu in je zadeva zaključena. V nasprotnem primeru dolg še vedno obstaja. Kakorkoli, sklep o izvršbi seveda prejmeta tudi upnik in izvršitelj, v kolikor je bila predlagana tudi izvršba na premičnine. Izvršitelj poleg sklepa o izvršbi ter potrdila o pravnomočnosti in izvršljivosti slednjega prejme še odredbo SODIŠČA za nasilen vstop. Torej, naj bo jasno, izvršitelj opravlja dejanja izvršbe na podlagi odredbe SODIŠČA, s katero mu je dovoljen nasilen vstop, v primeru, da dolžnik ne odpre ali ga ni doma. In ja, naj bo jasno, izvršitelj LAHKO vstopi v objekt tudi, če lastnik ni prisoten, ob predpostavki, da sta zraven 2 polnoletni osebi. Če tega ne bi imel, bi potem vsi dolžniki zapirali vrata in kam bi prišli? Ampak še preden sploh pride do razpisa rubeža, je dolžnik s strani izvršitelja ponovno pozvan k prostovoljni izpolnitvi dolga, torej je to že njegova X možnost za PROSTOVOLJNO vračilo dolga. In kaj pravi zdrava kmečka logika, jah, če do zdaj ni poravnal dolga, ga verjetno tudi v nadalje ne bo. Potem se razpiše rubež - izvršitelj pride, popiše zarubljene predmete, napiše zapisnik, običajno tudi fotografira. Potem sledi dražba itd.

To je torej postopek. Kakorkoli, tudi jaz se ne strinjam z nasilno izterjavo, grožnjami ipd. Ni korektno, da na človeka pošlješ "gorile", jim groziš. Želim pa poudariti, da je danes služba izvršitelja v družbi močo osovražena, ampak po mojem mnenju povsem neupravičeno. Če si nekaj dolžan, za božjo voljo plačaj! Če si že plačal in te terjajo neupravičeno, dokaži, da si plačal (ampak to ni tako enostavno, če mečeš odrezke v smeti, kajne?!?)! Če si dolžan in si resnično na psu, bodi aktiven - kontaktiraj upnika, dogovori se za obročno odplačevanje (verjemite mi, da se da), ampak se tega drži!!!! Če ti ne uspe plačati obroka, se ne potuhni, ponovno pokliči upnika - pojasni zadevo, poglejte, resnično mi ta mesec ne gre, bom naslednjega poskusil plačati več. Vsekakor pa se drži dogovorov in ne pometaj dolgov pod preprogo, ker ne bojo izpuhteli. Neplačevanje je očitno postalo slovenski nacionalni šport, potem pa bi čisto vsi radi imeli pravno državo. Ja, dragi moji, če nekateri še osnovnih vrednot (poštenost) nimajo, kako bi se šli pravno državo? Tako kot je napisal tomi: niso sami dolžniki tisti, ki morajo dajati v usta, tudi upniki imajo svoje družine in običajno še zaposlene, ki imajo spet svoja usta.
Polagam na srce vsakemu posamezniku, imejte račune pod kontrolo, shranjujte dokazila o plačilu (kar danes res ne bi smel biti problem, glede na to, da večina ljudi uporablja spletno bančništvo), vsekakor pa ne zapravljajte mimo svojih zmožnosti, če pa se že kje zalomi, pa se ne skrivajte - lepa beseda lepo mesto najde, če verjamete ali ne.

Pa lep dan še naprej vsem skupaj
smirk-1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
kolko bullshita na kupu...ze da izvrsitelj pise o postenosti je absurd.. je pošteno če ti zaradi dolžnika v tvojem stanovanju rubijo tvoje stvari ker nimaš računa za 5 let staro televizijo, al pa za 10 let star kavč, robavsom izvrsiteljskim pa dol visi za dejstva? Izvršitelji ste pač tudi ljudje in ko dobite sodbo sodišča mislite, da ste glavni in najpametnejši, dobite krila...Ponavadi ste še eni neizobraženi kekci, ki se pač dokazujete z močjo sodne odločbe... še najboljše pa je, ko v ta posel potegnete svoje potomce in potem ste skupaj glavni na vasi...malo človeške note pri izvrševanju vaših pooblastil bi bilo vseeno potrebno...obnašate pa se tako kot, da so vam ti ljudje nad katerimi izvajate rubež lastnoročno ukradli vaše premoženje.

I

Izbrisan uporabnik 474

Sicer ni neposredno povezano z izterjavo, ampak še moj primer:

4 leta nazaj sem delal za eno stranko. Sicer je že skozi vso izvedbo del nekaj najedal, ampak dobro. na konuc je ostal dolžan še 6k€. Ker jih ni mogel plačati, je proti meni vložil izvršbo, osnovano na nekem fiktivnem dokumentu, ki ga je sam sproduciral (ponaredil). Sodišče je ugodilo izvršbi BREZ da bi bil sploh kdarkoli o tem obveščen in pozvalo k poplačilu dolga. Seveda začuden takoj (še isti dan od prejema pošte) pošljem ugovor na izvršbo, priporočeno s povratnico na sodišče. Povratnica je prišla, da je bilo sprejeto in kakšen mesec nič. Nato pa rubež denarnih sredstev in blokada računa (takrat ni bilo gor dovolj sredstev). Meni nič jasno, se obrnem na sodišče - pravijo, da nikoli niso dobili ugovora. Pošljem vse papirje vključno s povratnico. Spet kakšnih 10 dni nič, se nariše pred vrati rubež skupaj z avtovleko, bodo avto odpeljali. Gledam čukasto, sem rekel, da ni šans. Po klicarjenju sodišča so ugotovili, da so dokumentacijo zgleda založli in odpoklicali rubeža (se je od vsega začetka vedel zelo arogantno).

Torej, meni je tip dolžan 6k€, ker ne more plačat, vloži izvršbo s ponarejenimi dokumenti (še danes ne vem kako), spuli mi par k€ + blokira račun + pošlje rubežnika za ostalo - o on je MENI dolžen denar! Sodišče prizna napako, pozove upnika, da vrne denar + plača kar je dolžan (odlok MB sodišča). Vse skupaj pošljejo na LJ sodišče, jer čudežno dokumentacija spet izgine.

4 leta po tem mi je tip še vedno dolžan prvotnih 6k€ + par k€, kar mi je "ukradel," sodišče ne ve, kje je dokumentacija, po tistem sem imel rubež še 3x (vedno drugi, iz vseh koncev SLO), na službene avtu je v prometu napisano "zarubljeno." Aja, vložil ovadbo zaradi poneverbe dokumentov - še zdaj je nekje v predalu bog ve kje...