GOLF

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
pridobitev izpita včasih je drugačna kot letos. Vsaj jaz sem kar nekaj ur imel, da sem osvojil tehniko, do te mere, da pač rečeš da si golfist. PA priznam, da lani sem tudi samo parkrat bil na igrišču, letos bo malo več vse skupaj, a še vedno premalo. V glavnem ko imaš izpit si golfist, kolk si pa dober pa sam veš. letos so zelo poenostavi, gredo delat 4 kolegi, pa bomo vidli, bo kar smeha na igriščih.

članarino moraš plačat (cca 100 € letno) da lahko igraš na igriščih. razen za Trnovo.

Zdaj igram 3x letno, ker nimam časa.

Sem pa sam začel, potem tečaj, potem izpit, igral sem pa že vmes. Pač nekje niso komplicirali, kar se tiče izpita, ampak je že potreben, če ne drugega zaradi same etike na igrišču. Pravila seveda moraš poznat, drugače nima smisla na igrišče. Kot sem rekel, je individualna igra in če igraš sam ali s prijatelji lahko samo sebe goljufaš.

Članarina je letna ja.100€ pa gor.

aviator

Fizikalc
20. avg 2007
6.200
0
36
Kransterdam
še pred pol leta sem mislil, da je to res samo šport elite, in tistih ki imajo malo bolj debel ”tošelj”.
Samo sedaj ko sem malo oz. veliko začel brskat po internetu o tem športu in trgovinah.
Recimo tečaj te pride 100e, da lahko stopiš na igrišče, palice in vso opremo se dobi že kar good za ene 200e naprej,
članarina 100e naprej, recimo za letno karto je pa velika razlika, na nekaterih igriščih je 1000e, v kr.gori recimo če si član,
je letna karta 200e res da je samo 9 lukenj, samo vseeno!

trenutno udarjam po žogici ker sem kupil prvo palico železo 5
smile-1.gif

naslednji korak je vpis v tečaji....

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
s 5ko si itak zajebal, uči se ponavadi s 7 ali 8
wink-1.gif
čepa boš 5ko nadrkal, si pa že kar zmagovalec. s 5ko moraš spečt blizu 200 (kontrolirano ravno), pol počas poklič Woodsa, da kakšno rečeta.

kr gora ni igrišče, je bolj vadbišče, se mi zdi. zato taka cena.

Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
s 5ko moraš spečt blizu 200 (kontrolirano ravno)

5iron je nekje 140 - 170m. Takšna je variacija glede na razne faktorje. 7iron je 120 - 150m tako da...

Treba je upoštevat kakšne so palice, podlaga, žogice, veter, fairway, sam udarec etc...

Če boš s 5ko dosegal 150m kontrolirano si zmagal.

200m+ je pa 3iron (in nižji 2,1 kar skoraj nihče ne uporablja, že 3 ima redko kdo), woodi, kakšen hibrid in seveda driver

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
se mi je zdelo da je vadbišče...

ja s 5ko je dobro 150 m, pravim pa če bi pa 200 je pa pro liga
smile-1.gif

aviator a ze delaš izpit?

aviator

Fizikalc
20. avg 2007
6.200
0
36
Kransterdam
ne še,
sporočim takoj ko bom naredil
smile-1.gif

a kdo mogoče priporoča kateri driver nej si kupim, ali bi rabil še prej kaj drugega,

lp