Golf 7 - računalnik - poraba goriva

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Pozdravljeni
A se pri omenjenem Golfu na board computerju kje vidi, koliko litrov goriva je porabil oz. ga je še v rezervoarju? Jaz tega namreč nikjer ne najdem.
confused-1.gif

lp

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Ne
Malo razočaran
frown-1.gif
. Postrežejo ti s podatkom o 1000 in eni stvari, tega podatka pa ne moreš dobiti.
V tehničnih podatkih piše, da ima avto 50 litrski rezervoar. Včeraj pa sem natankal 51 litrov
bonk.gif
, pa rezervoar še ni bil čisto prazen.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
A se pri omenjenem Golfu na board computerju kje vidi, koliko litrov goriva je porabil oz. ga je še v rezervoarju? Jaz tega namreč nikjer ne najdem.
confused-1.gif
grims-1.gif

Samo ne mislit, da bo to na deci natančno; khm, še na liter natančno bo težko
tongue-1.gif
.

@edit: popravil link do videa.

Nazadnje urejeno:

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.205
714
113
Se ena "nepomembna" malenkost. Ce ti bo zmanjkalo goriva, ga ne bos mogel dotociti iz kanglice. Vsaj pri dizlu je tako. Sistem za preprecevanje dolivanja napacnega goriva ti ne bo dovoli da uporabis "kar neko rocko z gorivom".

matej_

Guru
25. okt 2007
2.144
667
113
@mtl:

eno vprašanje:

Ali se da pri Seat leonu model 5F letnik 2014 vključiti funkcijo corner light? (da se prižge meglenka v osterm zavoju oz. na križišču)

hvala in lp

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
@mtl:

eno vprašanje:

Ali se da pri Seat leonu model 5F letnik 2014 vključiti funkcijo corner light? (da se prižge meglenka v osterm zavoju oz. na križišču)

hvala in lp
Se da, brez težav.
V bistvu so si vsi avtomobili na MQB platformi (Golf 7, Leon 3, Octavia 3, SportsVan) skoraj identični in se da pri veliki večini vse vključit. Nekateri sicer že imajo nekaj, drugi pa drugo serijsko.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.144
667
113
Hvala!
Bom povprašu na servisu če mi lahko vklopijo, drugače pa bo treba neki anrediti
smile-1.gif
ker sem iz Tourana navajen, da se mi je vklapljalo, sedaj kr mal pogrešam to pri leonu.
Kak je pa z garancijo(tovarniško), glede na to da je nov avto, pa garancije 4leta?

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
OFF: Še na nobenmu avto nisem imel računalnika, ki prikazuje porabo, bi bilo zanimivo vidt, kolk avto pri določeni hitrosti porabi. Ampak sem dobil neke okvirne informacije, da je med regionalno in AC razlika cca 25%. Se pa tu še dost pozna od motorja do teže vozila, so razni mlinčki s 1.0, ki na AC pri 130km/h porabjo bistveno več, kot kak 1.6 motor.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.089
3.593
113
41
Lj
Garancije pri Golfu je 2 leti, tistih +2 je neko podaljšano jamstvo od uvoznika, ki pa ne vključuje vse (med drugim izpušnega sistema, katalizatorjem, dpf-jev itd.).

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Vpliva na garancijo ni, ker gre le za konfiguracijo modula. V vsakem primeru pa je možna povrnitev originalnega stanja brez vsakršnega sledu.
Tako je, to sicer piše tudi v zgornjem linku čisto spodaj v rdečem
grin1.gif
.
Sicer pa iz prakse kar se tiče cornering lights: noben na servisu ne bo temu posvečal pozornosti oz. se s tem kakorkoli ukvarjal ali ugotavljal ali je to že serijsko ali ne. Recimo še z izključitvijo delovanja start/stop sistema se ne ubadajo
grin1.gif
, pa to bistveno lažje ''pade v oči''.

Citat:
Uporabnik alpine pravi:
so razni mlinčki s 1.0, ki na AC pri 130km/h porabjo bistveno več, kot kak 1.6 motor.
Ne bi se ravno strinjal s tem in sicer iz preprostega razloga: 1.0 mlinčki so sodobnejši avtomobili, ki imajo bistveno daljša prestavna razmerja kot starejši 1.6 motorji. Večinoma tudi 6 prestav. Posledično se 1.0 mlinčki pri 130 km/h vrtijo z bistveno nižjimi vrtljaji, kot pa 1.6 ''starčki'', torej tudi poraba ne bo tako hudo visoka.
Zgolj primer: 1.6 75kW VAG ima pri 135 km/h 4200 vrtljajev. Sem prepričan, da imajo novi turbo mlinčki bistveno manj.

Seveda pa vedno obstajajo izjeme: recimo kakšen požrešen turbo motor in varčen 1.6 atmosferc. Ampak v povprečju bo tako, kot sem zgoraj napisal.

Nazadnje urejeno: