Globinski sesalec

19. jul 2007
2.883
1.611
113
Citat:
Uporabnik maki3 pravi:
Moji ostareli starsi so se vceraj pustili prepricati in kupili (niso se dali €) omenjen globinski sesalec za cca 2000€. Ta moz, ki je imel prezentacijo pride 24.5. po €. Kaj mi je storiti, da mi ga ne bo treba zadavit?

Epilog ?

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
Načeloma je rešeno, mašina je vrnjena in odstop od pogodbe je na pošti. Zdaj, kako se bo zaključilo, bomo videli, zaenkrat je ok...

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik maki3 pravi:
Zakaj
evil.gif
? Kaj mislis da bo tezko??

Nene, beseda "srečno" je bila izven konteksta SARKAZEM, mišljena kot "srečno, naj vam uspe"

Pro aqua pa zato, ker je to zdaj "topšit" sesalec. Ja, morda res za 200 EUR, ne pa za 2700
evil.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik maki3 pravi:Moji ostareli starsi so se vceraj pustili prepricati in kupili (niso se dali €) omenjen globinski sesalec za cca 2000€. Ta moz, ki je imel prezentacijo pride 24.5. po €. Kaj mi je storiti, da mi ga ne bo treba zadavit?
Starši niso polnoletni in opravilno sposobni? Mislil sem, da je ta problem v Sloveniji samo pri otrocih.

Glej, načeloma se strinjam s tabo, čeprav moram poudarit, da so teli promotorji hujši od podrepnih muh.
Da nekoga prepričajo, me sploh ne čudi.
Jaz sem bil tako jezen na svojo, ko se je zmenila za obisk, da bi jo najraje zadavil. Ampak OK, ker naj bi prišli "samo" posesat kavč, sem rekel...jebiga, naj bo.
Pa je bilo vse prej, kot to. In dejstvo, da sem jaz že prej vedel, da tega sesalca ZAGOTOVO ne bom kupil, ni prepričalo promotorja ...moram reči, da se je promotor res trudil na vse pretege. In ja, če bi imel vsaj 10% namen kupit to "čudo", bi mogoče jo. Ampak, OK, jaz sem vsaj toliko osveščen, da NOBEN super duper sesalec ne more bit vreden več kot (recimo) 300 EUR. Razen, če poleg sesanja zna skuhat kosilo, opere žehto, porihta otroke, pelje psa srat in da za pir. V tem primeru bi blo za premislit
evil.gif

Ja, promotor pri nas ni imel sreče, pa s toliko podpisanimi pogodbami mi je mahal pod nosom ...

Epilog je bil tak, da je on odšel praznih rok (OK, ne dobesedno, v njih je imel sesalec
evil.gif

Dons je že OK, BTW
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Ja, sem pa pozabil, da ima ta sesalec izredno moč sesanja.
Iz denarnice posesa še zadnje prihranke
evil.gif

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
Res so sitni, mojo tudi klicejo ze 2 meseca in jim je bilo ze n krat povedano da NE, ampak so neomajni... meni kar slabo rata, ko slisim, da za sesalec hocejo 2000+€ in to v veliko primerih tudi dobijo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.041
6.897
113
pri taščici
Ampak res, cene teh sesalcev so res ubitacne.
Za tak denar ti cistilni servis precej let dela letni generalni servis v hisi.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Me zanima koliko let ti dela čistilni servis generalke za 2 jurčka... Če ni čisti "moonlighter" ti bo overall pobral 10EUR/h za enega (vsaj). Pa ni to sesanje malo počez in basta in si fertik v pol ure...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.041
6.897
113
pri taščici
Bom pa drugace rekel. Kaj pa ce bi rental tak sesalec. Koliko evrov na dan bi stal? Saj za sesanje parketa ne rabis vsak dan globinskega sesalca.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Bom pa drugace rekel. Kaj pa ce bi rental tak sesalec. Koliko evrov na dan bi stal? Saj za sesanje parketa ne rabis vsak dan globinskega sesalca.
Parket in globinski sesalec
hysterical-1.gif

Drugače pa- ali je smiselno vprašanje koliko ur tedensko ali koliko ur letno sesaš stanovanje z globinskim sesalcem.
stupid-1.gif

Odgovor se bo gibal tam 20...30 ur letno, torej imaš čistilni servis plačan za 10 let.

PS- motorji sesalcev so kolektorske izvedbe s ščetkami. Življenjska doba ščetk (preden se obrabijo) je tam 600...900 ur, kar predstavlja tam 5 let uporabe. Globinsko čiščenje se uporablja na preprogah in oblazinjenem pohištvu. Torej se globinsko čiščenje i uporablja tam 15...30 % vsega časa čiščenja (pač odvisno od števila otrok, domačih živali, preprog...) Po testu ZPS dobiš povsem soliden sesalec za tam 150€, 2500 € pa ti predstavlja 250 ur dela čistilnega servisa kar je taman za maksimalno obremenitev globinskega sesalnika (30%) ob najdaljši življenjski dobi (900 ur). Pa še delati moraš sam
evil.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Električna krtača pri globincu stane 50~100 EUR. Če pa ti ne znaš utilizirati stroja 100% (kadar ga uporabljaš) si pa ti nesposoben. Kot je rekel Hanzi, komot čistim z njim tudi gladke površine (mokro čiščenje z detergentom), keramične ploščice... Uporabni spekter je velik in raznolik, ampak očitno so eni omejeni skroz in skroz...