Gledam novo Xsaro Picasso - bencinar

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
Nekaj časa te akcije se je dalo dobit ali strešne nosilce ali senzorje za vzratno vožnjo (samo v zadnjem odbijaču). Če se da dobit nosilce za streho vzemi te, kajti park senzorji niso vredni pol k

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Hvala!

Nižati cene pri plačilu z gotovino se dandanes ne da več?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Vse se da dogovoriti, če ne pri enem trgovcu, pa pri drugemu!
Obvezno pojdi pred nakupom do parih različnih avtohiš, ponavadi se da dobiti kar dober popust, sploh če plačaš z gotovino!
wink-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kaj misliš da boš 12k kar na blagajni odkartal? Poslali te bodo na banko da plačaš. Potem pa gotovina izgubi smisel...

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Zakaj pa ne na blagajni. Sem bil priča v avtohiši Malgaj na Viču, ko je gospod za novo Ibizo odcolal lepo 12k€ v 500€-skih bankovcih
wink-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Boš dobil popust! Še posebej, če pokažeš kovček polnega €€€. Tudi sam poznam primer, kjer je človek dobil dobrega tisočaka € popusta, ker je plačal na keš.. Res pa je, da so ga poslali na banko položit denar na njihov TRR. So ga peljali najprej do banke kot gospoda, direktor firme je šel z njim, plačal, prišel nazaj in avto ga je že čakal...
wink-1.gif

Vsekakor poizkusi pri večih prodajalcih in videl boš, kateri se bo res pomatral za stranko in katerega recesija ni nič prizadela...
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Pomoje danes dobis vec popusta, ce vzames na leasing ali kredit
smile-1.gif
... ker potem avtohisa dobi se neko provizijo od leasing hise oz. banke... Pri vecini akcijskih cen je ponavadi pogoj za nakup z leasing-om (pol danes, pol cez dve leti in podobno... imas potem recimo podaljsano garancijo ali dodaten popust,...)

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Katerega leta gospodovega je že bilo to?
Kot pravi Jest... Ker sem vzel na kredo (jo je prodajalec zrihtal) sem dobil skonto, podaljšano grancijo in kasko zavarovanje. Na keš pa bi dobil samo tepihe... Kje so večji popusti?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Če vzameš na leasing dobiš ponavadi dodatne ugodnosti.
Pri meni je bilo tako, da je bil avto na leasing dobrih 1.000€ dražji, ampak sem dobil brezplačno kasko in obvezno zavarovanje za 1 leto.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če smo že pri tem je najdražja gotovina in dajati gotovino za tako neumno stvar kot je pleh je pa malo
stupid-1.gif
Avto ni nič dražji če ga vzameš na financiranje, je pa denar dražji... Ampak do sedaj je bil cenejši kot pa si ti lahko zaslužil s svojo gotovino (če si jo pametno naložil)....

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.734
113
na keš ni več popusta, razen v kakšnih bantu trgovinah,kjer se na črno plačuje. Fora je, da prodajalec dobi "gotovino" na TTR tako ali drugače, al vzameš ti lisigna, fafing kredit, hipoteko, položnice, keš. njemu je vseeno...s tabo se pol jebe kreditna hiša, oziroma posojilodajalec

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
ksz

Kaj pa vi mislite je za prodajalca razlika med gotovino/kredion/leasingom??? V vsakem primeru dobi ta denar na TRR. Razlika je samo v tem, ali ga dobi nakazanega s strani banke ali s strani stranke. Isti [censored]... Ne živimo več v časih izpred dvajsetih let, ko je bil nakup na gotovino ugodnejši...
Če si dober pogajalec bos iztržil dodaten bonus neglede na plačilo. Pa pazi! Tanka je meja med izzsiljevanjem in pogajanjem
smirk-1.gif

In če se boš pogajal na način "Tam mi pa dajo za isti avto že X € nižjo ceno", potem imej pri sebi konkretno ponudbo. Ker drugače je malo tistih, ki bi temu nasedli. Danes se že prodajalci toliko med sabo poznajo, da že točno vejo kaj je pri komu cenejše, oz. kaj se pri komu še dobi gratis. Nekje je to oprema, nekje zavarovanje, nekje gorivo, nekje počitnice... Različno. Na koncu ko potegneš črto si skoraj na istem...
Obvezno pa vkalkuliraj še ves bencin in stroške tvojega časa, ko boš hodil od salona do salona. Včasih se zgodi, da je cena na računu res 100€ nizka ampak za ta "dosežek" si se 3X peljal in Lendave v Koper
smirk-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Mi znas rečt, zakaj bi človek dan danes kupil avto ki je 9 let "zadaj", pa še na keš povrhu?

Nevidim več ene ugodnosti nakupa avta na keš, to je blo včasih ko si na kredit dal za avto 15 jurjev, na keš pa 12,...
Na leasing prodajalec tut takoj dobi avto, mogoče je le znesek nakazan kaka dva tedna kasneje, to pa je to,...

Kr tak me zanima, ker si prvi ki ga poznam da kupuje nekaj na keš...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Avte kupujem za dolgi rok, tako da me padec vrednosti ne obremenjuje. Kar se pa tiče gotovine je pa tako, da avtomobilov ne kupujem na kredit.