gibanje cen stanovanj v prihodnosti

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Ma ti si malo poseben. A za proračun še nisi slisal? A Janković nafehta nekaj 100 milijonov donacij? A lahko debatiramo vsaj na nekem zadovoljivem nivoju? Za grdo babo ti ni kriv nihče drug razen ti. Če boš razumel.
Če bi vse investicije seštel v Ljubljani in od tega gospod 10% vzame svoje, je številka ogromna. In to je nelegalno pridobljen denar in samo v naši državi ta človek ne sedi v čuzi ali pa ni osmrčen. Pa ti mene zmerjaj da sem poseben kolikor hočeš. Normalno da ima vsaka občina svoj proračun in svoje investicije, to kar pa dela Jankovič so pa enostavno samo srbska posla. In tudi jaz bi s takim denarjem razpolagal in lepil na splet slikice če bi lahko.

• Všeč mi je
Reactions: dejan_

sousis

Guru
16. nov 2019
1.604
1.080
113
S podobnim denarjem je razpolagala Vika Potočnik, pa Danica Simšič, pa še Dimči pred njima, pa v vseh letih pred Jankovićem niso naredili nič pametnega. Že v prvem letu po Jankovićevem prihodu je bila razlika vsakemu več kot očitna. Če si živel v LJ pred Jankovićem ti bo jasno, zakaj je dal čez že toliko mandatov, kljub vsem obtožbam in aferam - ker drugi so samo kradli, on pa zraven še naredi kaj.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
tako je, nekaj ljudi je sicer šlo skozi osebne bankrote in krize, stečaje, pa kak samomor, in podobno..ampak to je koleteralna škoda.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in B81

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Če bi vse investicije seštel v Ljubljani in od tega gospod 10% vzame svoje, je številka ogromna. In to je nelegalno pridobljen denar in samo v naši državi ta človek ne sedi v čuzi ali pa ni osmrčen. Pa ti mene zmerjaj da sem poseben kolikor hočeš. Normalno da ima vsaka občina svoj proračun in svoje investicije, to kar pa dela Jankovič so pa enostavno samo srbska posla. In tudi jaz bi s takim denarjem razpolagal in lepil na splet slikice če bi lahko.

Ne, ne bi. So tudi v preteklosti razpolagali pa vemo kako je bilo. Za plavanje med morskimi psi moraš biti večji al pa orka. Ne opredeljujem se a je prav ali ne. Imam svoje mišljenje oz prepričanje.
Glede ostalega, če bi lahko držal fokus vsaj malo dlje kot pet letni otrok, bi razumel, da je bila postavljena trditev, da se je v teh letih bore malo naredilo. Glede na seznam zgoraj, bi rekel, da se ni naredilo talo malo, tudi za enote, ki niso center. Živim v Ljubljani, tako, da lahko potrdim spremembe. Niso vse na bolje oz meni ne vse tako ljube, se pa dogaja in Ljubljana ni več zaspana kot je temu bilo še 15 let nazaj.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
S podobnim denarjem je razpolagala Vika Potočnik, pa Danica Simšič, pa še Dimči pred njima, pa v vseh letih pred Jankovićem niso naredili nič pametnega. Že v prvem letu po Jankovićevem prihodu je bila razlika vsakemu več kot očitna. Če si živel v LJ pred Jankovićem ti bo jasno, zakaj je dal čez že toliko mandatov, kljub vsem obtožbam in aferam - ker drugi so samo kradli, on pa zraven še naredi kaj.

Center je res lep ja, lahko gre v copatkah pozimi v službo ;)

sousis

Guru
16. nov 2019
1.604
1.080
113
tako je, nekaj ljudi je sicer šlo skozi osebne bankrote in krize, stečaje, pa kak samomor, in podobno..ampak to je koleteralna škoda.
Ne, ni v redu - in če bi imeli delujoče sodstvo in normalno gospodarsko okolje, bi to bilo primerno sankcionirano. (Ne pa da npr. kleni Slovenci bosanskim revežem za garanje na gradbiščih ne plačajo doprinosov... kar je še ena tema za zamislit se...)

Ampak če pogledaš navadnega prebivalca - a bi raje imel nekaj al nič?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Ne, ni v redu - in če bi imeli delujoče sodstvo in normalno gospodarsko okolje, bi to bilo primerno sankcionirano. (Ne pa da npr. kleni Slovenci bosanskim revežem za garanje na gradbiščih ne plačajo doprinosov... kar je še ena tema za zamislit se...)

Ampak če pogledaš navadnega prebivalca - a bi raje imel nekaj al nič?
No dejmo mal tocneje pisat. Ubogim tujcem denarja ne placujejo njihovi sefi - sonarodnjaki. Kleni slovenci kr lepo placajo racune

• Všeč mi je
Reactions: dejan_

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.785
6.179
113
blizu močvirne prestolnice
Daj si tukaj poglej kaj vse je bilo izvedeno od začetka županova ja Jankovića. Tip je neugoden, tudi neprijeten, zagotovo pa ni nesposoben. Ti maš bolj težave z njegovo osebnostjo in sranjem, ki ga vedno obdaja.

Nikoli nisem rekel da bi nič naredil. Verjetno je po Hribarju edini župan ki je naredil veliko dobrega za svoje občane.
Pa poglejmo kaj je naredil z furmani v sklopu mol. Bile so vzdrževalske sedaj samo gradbene. Poglej pločnike,ne pokošene zelenice,ceste ki so včasih slabše od kolovozov...
Pa osebno nimam nič proti njemu, mi pa gre na živce to mafijsko delovanje,še bolj pa nesposobnost pravosodja in policije.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Ne povsod,sploh tisti ki vlečejo v tujino delavce so barabe. Tam kar prednjačijo kleni Slovenci
S kok firmami delas k majo tujce zaposlene? Jaz s kar nekaj. Niti ena nima slovenskega lastnika in niti ena slovenskega direktorja. Lahko pa pogledas najvecje gradbene firme ki gradijo po LJ pa povej s katere vasi v sloveniji je doma Jusufi in podobno. Kr zacni nastevat katere gradnje novak imajo pol bihaca in kladuse zaposlene

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Mialil je na tiste, ki posojajo delavce po tujini,ctu najdeš precej slovencev. Gradbene firme pri nas so pa šipeki in bosanci, sem slišal že marsikatero zgodbo, kak ga je njegov zemljak nategnil... so kar kruti drug do drugega

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Nikoli nisem rekel da bi nič naredil. Verjetno je po Hribarju edini župan ki je naredil veliko dobrega za svoje občane.
Pa poglejmo kaj je naredil z furmani v sklopu mol. Bile so vzdrževalske sedaj samo gradbene. Poglej pločnike,ne pokošene zelenice,ceste ki so včasih slabše od kolovozov...
Pa osebno nimam nič proti njemu, mi pa gre na živce to mafijsko delovanje,še bolj pa nesposobnost pravosodja in policije.

Vedno se pogovarjamo kaj ni narejeno. Zakaj se ne vprašaš kaj pa je narejeno? Trava? Onemogočena je uporaba določenih, učinkovitih, herbicidov. Sopi trave rastejo iz pločnika. Moteče, se strinjam. Ročno čistijo, sizifovo delo. Zaloška gre v prenovo v celoti, Dolenjska tudi. Tržaška prenovljena, Dunjaska prav tako, Celovška delno plus državni del. Smartinka ne vem kaj čakajo. Kanalizacija, iz ca 60% gospodinjstev na 95%, kmalu še več, ko zaključijo. Večina vrtcev in sol prenovljeni, vključno z energetsko sanacijo. Poglej Rakovo, spremenjena podoba, črne gradnje, vrtički itd.

Manjka javni prevoz, strožja regulacija taksistov, čiščenje javnih površina, ekološki otoki v soseskah bi prav tako morali biti pod zemljo itd.

Izpadem kot vernik, sam narejeno je bilo ogromno. Žal so pa zraven zgodbe, ki jih osebno ne odobravam. Tip je neugoden, verjetno še kaj več. Sem doživel na lastni koži, kako nas je MOL ekipa peljala žejne čez vodo.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in 8888

sousis

Guru
16. nov 2019
1.604
1.080
113
No eto, mogoče bo tole odneslo Jankoviča. :p

• Haha
Reactions: sajkek

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Če dejanski kriminal ne odnese Jankoviča, ga tudi to ne bo. Samo otroci bodo znižali svoj standard da se prilagodijo.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
No eto, mogoče bo tole odneslo Jankoviča. :p

Eh.. kje pa... pri nas imamo že dolgo dva otroka nad normativom plus namerno sestavljanje kombiniranih oddelkov, da jih noter lahko natlačijo še več. Pa nikome ništa. Saj otrokom je vseeno, sploh onim ki ne znajo slovensk, najebejo edino vzgojiteljice in pomočnice.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

sousis

Guru
16. nov 2019
1.604
1.080
113
Dva otroka nad normativom je že zdaj povsod... Zdaj bi pa normativ še znižali. Pa tista ideja o združevanju vseh ljubljanskih vrtcev v enega je tud bila na dnevnem redu, ne vem kaj je z njo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Mialil je na tiste, ki posojajo delavce po tujini,ctu najdeš precej slovencev. Gradbene firme pri nas so pa šipeki in bosanci, sem slišal že marsikatero zgodbo, kak ga je njegov zemljak nategnil... so kar kruti drug do drugega
Ja tudi pri teh so slovenci v manjsini. Sej ni tok tezko dojet: kdo lazje dobi bosanca iz bosne za delo v tujini? Janez z dupleka al Semir ki ima kontakte v rodni domovini? In ta mantra teh ubogih deavcev je ze naravnost smesna. Sej niso neumni in se pogovarjajo med seboj. Vecina ma v redu place in zato tudi delajo. Premalo je folka da bi ga lahko tako nategoval kot so jih v 2000ih

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.785
6.179
113
blizu močvirne prestolnice
Ja tudi pri teh so slovenci v manjsini. Sej ni tok tezko dojet: kdo lazje dobi bosanca iz bosne za delo v tujini? Janez z dupleka al Semir ki ima kontakte v rodni domovini? In ta mantra teh ubogih deavcev je ze naravnost smesna. Sej niso neumni in se pogovarjajo med seboj. Vecina ma v redu place in zato tudi delajo. Premalo je folka da bi ga lahko tako nategoval kot so jih v 2000ih
Hvala za obrazložitev.