Generali : Triglav

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zanimivo. Bi delil tako negativno izkušnjo z nami? Je tvoja ali samo rekla-čula?
Lostu kar verjamem, dnevno se ukvarja s strankami. Dejansko je človek s terena, ima dober feedback klientele...

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Jaz osebno zavarovanje sklenem tam, kjer je najcenejše. Zavarovalnic je veliko, VSAKA ima svoje zadovoljne stranke in tudi tiste, ki imajo z zavarovalnico slabe izkušnje. Jaz npr. sem imel s Triglavom slabe izkušnje in to ravno pri izplačilu škode.

Moj glas je za Generali
pozdrav.gif

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
Vsaka zavarovalnica mora delat na podlagi zakona, kok luke najdejo v njem je pa od vsake posebej odvisno. Pri meni doma imamo vse zavarovano pri Triglavu, to je 5 x avto, nekaj nepremičnin, vsa osebna zavarovanja (ok, jaz imam avto zavarovan drugje) in so res zelo korektni do strank. Tudi težave rešijo takoj. Tko da čeprav so mogoče mal dražji od ostalih, ti ni prav nič žal, da si plačal več, ko pride do škodnega primera. Zdj majo še neke nove popuste pri avto zavarovanju...vrjetno bo še moj avto kmal pri njih. Bomo vidl.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Tastu poteče zavarovanje in smo klicali na Triglav koliko bi prišlo letos in rečejo 620€. (lani je bilo 670€).
Nato nas kličejo iz Generalija, da nam naredijo enako zavarovanje za 360€.
Kako je mogoče, da je taka razlika?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
za začetek preveri, če je res enako zavarovanje, se pravi kaj vse točno je krito, nato pa preveri še zavarovalne vsote. mogoče je tukaj catch.

lahko pa mi pošlješ na mail skenirano lanskoletno polico od triglava pa ti za foro še jaz naredim en izračun, da vidim do kakšne premije pa jaz pridem
smile-1.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Mal neumna je trditev Triglav vs. ostali. Tudi s Triglavom nimajo vsi le dobrih izkušenj, kot z ostalimi nimajo vsi le slabih izkušenj. Jaz zaenkrat lahko rečem le to, da imam s Tilio dobre izkušnje, pa ne poznam nobenega cenilca. Zaletaval se nisem, parking poškodbe pa vandalizem pa so mi še vedno uredili brez komplikacij in brez izgube bonusa.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Pri Triglavu je imel zavarovane praktično vse kombinacije (tisti največji paket). Gre pa za Škodo Fabio combi 55kw (2006). Ima pa povsod 50% bonifikacije. Baje naj bi mu na Generaliju ponudili enak paket.
Zakaj naj bi preveril zavarovalne vsote saj je novonabavna vrednost pri obeh zvarovalnicah enaka ? Tisto večje zavarovanje potnikov in ostalih udeležencev pa tudi ne nanese ponavadi prav veliko.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Zavarovanje NI enako. Že zavarovani zneski so nižji - skantaj se na AC v tovornjak poln novih Mercedesov in boš videl
wink-1.gif

Potem imaš omejeno št. koriščenja kombinacij.

Pa izgubo kritja v primeru hude malomarnosti voznika.

itd.

O tem je bilo napisanega že veliko. Preveri, kaj ti Triglav nudi več (pri tej ceni je to dejstvo) in poizkusi enako zavarovat pri Generaliju. Oz. se vprašaj ali tist "več" sploh potrebuješ in se pozanimaj, če ga lahko kenslaš pri Triglavu.

Tudi novonabavna vrednost ni nujno enaka - morala bi seveda biti, ampak agenti v želji po čim nižji ceni radi "pozabijo" na kak del opreme, kar zniža premijo.

Sicer ima pa Triglav sedaj tudi nek popust za šoferje nad 33 let.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kot praviš... Že 10% je veliko razlike, kamo li 50%!!. Nekje nekaj ni identično.
Za to ceno imaš konfortni kasko brez odbitne franšize, vse delne kombinacije (kraja, parking, divjad, svetlobna telesa in ogledala, šipe), pravna zaščita, komfortno asistenco, AO, AO+, povišane zavarovalne vsote....
To primerjam s svojim paketom, ki je bil sicer malenkostno dražji, vendar imam novejše in dražje vozilo...

To, da pa konkurenca reče "mi pa naredimo ENAKO" za polovico cene... Yeh right, to bi pa res rad videl, predvsem pa natančno primerjal polici in drobni tisk. Potem pa kapo dol, če so za IDENTIČNO zavarovanje in kritja skoraj 50% cenejši. Pa niso.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
S tem se pa popolnoma strinjam. Ljudje vidijo samo ceno, ne pa tega, kaj ta cena nudi, oziroma še hujše, česar ne nudi, pa želijo potem to na zavarovalnici uveljavljat.
bonk.gif

Potem pa smo zastopniki tiste črne ovce, da nekdo nekaj ni dobo izplačano....

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
No agent od Generalija pride k tastu v kratkem na dom pa bom poročal kakšna je končna cifra. (tisto za izkušene voznike so pri Triglavu že upoštevali)
Sicer tudi tiste cene na netu niso najbolj točne. Jaz sem šel za svojega osebno na Generali in Triglav pa je bil Generali na koncu samo 30€ cenejši.
Mi pa na obeh zavarovalnicah pokaže novonabavno vrednost vozila brez dodatne opreme 10500€.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:

Zastopniki ste črne ovce, ker obljubljate nekaj, kar ne morete dobavit. Obljubljate isto zavarovanje za pol cene. Ko se gre gledat v detajle, pa se izkaže, da zavarovanja niti pod razno niso ista. In večina folka to spozna šele ob obisku zavarovalnega cenilca, ki naj bi mu izplačal škodo. In takrat se folk počuti nategnjen na kvadrat.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No sedaj imam že drugo leto zavarovan avtomobil pri Triglavu, ponudili so mi zelo ugodno zavarovanje! Mi je znanec, ki ima zavarovalniško agencijo računal za Generalli in mi ni mogel za enako ceno ponuditi zavarovanja! Ker imam zavarovano B kombinacijo ni premija prišla niti blizu Triglavu. Pri Generalli pride to ZELOOOOOO dost cekinov (toča). Je pa res da nisem izkušen voznik po njihovem, saj nimam dovolj dolgo izpita! Me pa je agentka pri Grawe hotla "nagniti" in mi je ponujala neke posebne extra oh in sploh pogoje, ki sploh ne obstajajo. V ponudbi mi je tudi dala nevem kakšne vse popuste za katere mi je drug agent Grawa zagotovil da bi mi naknaadno zavrnili polico in bi moral delati doplačilo, saj so mi bili ponujeni neki premium popusti ki jih lahko dobijo samo določeni, in jaznisem ta. Tako da PAZLJIVO!

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:

Zastopniki ste črne ovce, ker obljubljate nekaj, kar ne morete dobavit. Obljubljate isto zavarovanje za pol cene. Ko se gre gledat v detajle, pa se izkaže, da zavarovanja niti pod razno niso ista. In večina folka to spozna šele ob obisku zavarovalnega cenilca, ki naj bi mu izplačal škodo. In takrat se folk počuti nategnjen na kvadrat.

Koliko let delovnih izkušenj imaš v zavarovalništvu?? Se mi je zdelo...
Nekomu narediš izračun za zavarovanje po njegovih željah, pa ko vidi končni znesek, ga skoraj kap. Potem pa "tega ne rabim", "pa to mi dajte vstran" itd. Ko pa pride do česa takega, kar smo dali vstran, pa so potem vsi drugi krivi, samo on ne, ker se mu je zdelo 30eur preveč....
Ali pa še hujše, samo AO mi naredite.
bonk.gif

Če imaš polni kasko, super kasko, ful kasko etc.., pa itak ni panike... Policijski zapisnik, pa je to to. Razen pri Generalijevem kasku, kjer so raznorazne odbitne franšize, pa ob določenih pripetljajih izguba bonitete ipd.

So pa cenilci določenih zavarovalnic (Zav. Mb) tudi zgodba zase, pa ne bi o tem...
stupid-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
No tast je sedaj zavaroval pri Generaliju in sem naredil primerjavo glede na lansko polico od Triglava.

GENERALI-------------------------------------------------------- TRIGLAV
AO 115€ (3 700 000€,750 000€)-----------------------------169€ (2 500 000, 500 000€)
AO+ 25€-------------------------------------------------------------40€
KASKO 1% 110€ -------------------------------------------------171€
KRAJA 41€
PARKIRIŠČA 58€
STEKLA; OGLEDALA;DIVJAD,LUČI 49€ ----------------------- D, H,K,I,J 242€
NAD. VOZILO 15€
DODATNO ZAV. POTNIKOV 1€--------------------------------------20€
ASISTENCA 1€
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
445€ ------------------------------------------------------------------ 643 +DDV - paketni popust = 616€

Plačal je z gotovino zato je potrebno pri Triglavu odšteti 4%, ker je lani plačal na obroke, vendar so tudi letos na Tiglavu rekli, da ga bi ga prišlo 620€ ( v ceni je že vštet popust na gotovino in izkušenega voznika)

Nekam velika razlika se mi zdi, ali sem kaj spregledal?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Težko verjamem da je takšna VELIKA razlika! Kot sem povedal, meni niso mogli letos na nobeni zavarovalnici ponuditi tako dobre cene kot sem jo iztržil pri Triglavu! Res pa je da sem pri Generaliju izpadel iz igre, saj nimam dovolj dolgo vozniškega izpita in je posledično bil kar lepo dražji od Triglava!

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Jaz tudi ne vem kje je finta. Avto je ocenjen realno (osnovna cena 10500 + kov. barva+strešni nosilci+daljisko+radio)= 11300€
Vsa dodatna zavarovanja so brez odbitne franšize tako kot pri Triglavu.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hja kaj ti naj rečem? Preberite še enkrat splošne pogoje ter zavarujte če ni kakih zank
wink-1.gif
Saj finte v bistvu ni, če nimaš franšiz, če imaš vključene vse kombinacije, ...

MojcaG

Pripravnik
2. sep 2007
319
5
18
>Vsa dodatna zavarovanja so brez odbitne franšize tako kot pri Triglavu.

Samo Triglav najbrž nima tegale:
Citat:
Parkirišče - Zavarovanec ima v enem zavarovalnem obdobju pravico do
uveljavljanja dveh škodnih primerov iz te kombinacije.

Steklo, Svetlobna telesa in ogledala, - Zavarovanec ima v enem zavarovalnem obdobju pravico do uveljavljanja treh škodnih primerov iz te kombinacije.

To je iz splošnih pogojev Generalija ...