Sem leta spremljala tole sceno in vedno govorila, da bo sla gor, ko sem v 10(!) letih na nuli. Racunica seveda ni bila tista iz ponudbe, ampak po koliko sem dejansko placevala elektriko in koliko me je dejansko stala SE (z vsemi stroski elektra vred, ki jih drugace ne bi bilo). Sele ko je bila SE na najnizji ravni (700-800€/kWp) pri porabi 11-12000kWh letno in še preden je sla elektrika gor, torej predkrizne cene in akcije Genija, sem bila notri 10 let.
Cene SE so danes 2x toliksne kot poleti 2022. Elektrika z davscinami pa "zgolj" 1,5x. Racunica se odmika od rentabilnosti za tiste, ki zdajle gledajo. Jaz sem imela pa srečo, da sem trofila najnizje cene SE. Racunina gre seveda nekaj hitreje v prid, ker je sla tudi elektrika gor. V 15 mesecih, kar imam SE, bi za elektriko placala dobrih 1800€. Strosek SE je bil 11700€. Torej trenutno s tem tempom 8 let.
7 let je za pamfletke, pa enega za okluftat. Trenutno vsaj ne morejo notri dati nadrazje elektrike z rednih cenikom, katerih namen je samo to, da so izracuni za SE ugodni, se bolj pa za prodajanje popustov. ker je cena povsod enaka in akcij ni.