GEN-I plin za gospodinjstva!

22. jul 2007
13.591
1.772
113
124
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Mene bolj zanima trg elektrike? Vsi govorijo naj ne gremo od Elektra Maribor saj bo v primeru izpada električnega toka težava? Pri kakšni hiši do neke mere verjamem, kaj pa če v bloku vzamemo Gen-i namesto elektra? Tam pa morajo mojstri prit v vsakem primeru in uredit zadevo, tako da potem ni vrstnega reda ali...? Tudi pri elektriki je Gen-i najcenejši?
To je bilo že od začetka , ko je gen-I štartal so kao govorili da v primeru težav bodo uporabniki gen-I prišli na vrsto nazadnje pri odpravi napak - strah pred konkuenco in zavajanje nevednega folka.Zato nič ne čakajte ampak se dogovorite v bloku in pojdite k gen-I.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Mene bolj zanima trg elektrike? Vsi govorijo naj ne gremo od Elektra Maribor saj bo v primeru izpada električnega toka težava? Pri kakšni hiši do neke mere verjamem, kaj pa če v bloku vzamemo Gen-i namesto elektra? Tam pa morajo mojstri prit v vsakem primeru in uredit zadevo, tako da potem ni vrstnega reda ali...? Tudi pri elektriki je Gen-i najcenejši?

Tudi, če greš na Gen-I, ostane vzdrževanje pri Elektro Maribor, tudi, če ga plačuješ Gen-I. Oni si že med sabo poračunajo. Tudi elektrika ti ne priteče s Primorske, temveč je še kar Štajerska
smile-1.gif

Jaz sem pri Gen-I že od prvega meseca, prej Elektro Ljubljana, nikoli problema. Tudi števec še vedno odčitavajo ljudje iz Elektro.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.636
727
113
KSZ

Mi lahko kdo, ki na zemeljskem plinu, razčleni račun?

V stilu elektrike:
fiksni del: priključna moč [kW] * (omrežnina + 64.člen + 15. člen) * DDV
variabilni del: energija [kWh] * (omrežnina + cena energije + trošarina) * DDV

EDIT: Očitno ni identično, kot pri elektriki. Saj se "Letni znesek za distribucijo" in "Znesek meritev" razlikuje od lastnika omrežja in je odvisen od lokacije odjemalca.

Tu je kalkulator, ki vse zajema.
http://www.agen-rs.si/primerja.../106/isPopup/1/

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Z lahkoto zakaj pa ne
smile-1.gif

new-2.jpg

Tamle pri prvi postavki sedaj vtakni ceno od Gen-i (0,3599) in pride na koncu stolpca = 86 EUR napram prej 120.

Ostalo je enako.

Prihranek je torej 34 EUR.

I

Izbrisan uporabnik #488

S tem, da je mela Plinarna MB zadnjo ceno pred popusti 0,5405 brez ddv.

Potrošnik mora gledati samo na to, kjer je ceneje, čeprav le za 1 cent.

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Omrežje opravlja javno podjetje, ceno le tega (omrežnina) pa določa država. In je za vse uporabnike enak način obračunavanja.
Tako za plinsko omrežje, kot za električno omrežje.
Prodaja energentov (plina in elektrike) pa je tržna dejavnost, ki jo oprevlja ločeno podjetje od upravljalca. Cena se določa na trgu.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
S tem, da je mela Plinarna MB zadnjo ceno pred popusti 0,5405 brez ddv.

Potrošnik mora gledati samo na to, kjer je ceneje, čeprav le za 1 cent.

Ne vedno. Jaz ne grem nazaj na energetiko LJ tudi če so 10 ventov cenejši. Iz principa. In upam, da jih vsi zapustijo, da crknejo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Se strinjam, nazaj pa ne več, to je edino kar lahko naredim, da jih "kaznujem".

Razen če bi lahko ovadil ali kaj podobnega zaradi oderuških cen.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Torej naj na elektriko tudi prešaltam na Gen? Bo torej v vsakem primeru cenejša kot pri Elektru MB? Namreč pri elektru je miljarda teh paketov...? Lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz mam prihranek pri Gen-i tudi na štromu, sem gori napisal, nekje 120 eur na leto oziroma kot da dva meseca ne bi plačal pri elektro maribor.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
jaz sem tudi dobil tole pravljico v kaslc, na lepem dragem potiskanem papirju...me zanima ali bo TOM tudi sedaj znižal cene in vzel plin pri cenejšem ponudniku

Baje, da gre TOM za 8% dol. Dobil danes podatek zaposlenega na TOMu.

peters

Pripravnik
30. jul 2007
196
0
16
@mojsterdavid
Petrol je bil za par centov cenejši, ko je spomladi ponujal do 20 % popusta na elektriko (pozor, popust je veljal samo na eno postavko, torej energijo na računu in ne na cel račun). No, zdaj ko je 6 mesecev mimo, sem z nabranimi pikami čakal novih popustov. Kljub čakanju še nisem dočakal drugega kot podražitev s 1.9. in neke komplicirane akcije, ko na kartico vračajo nek bonus. Nisem se niti poglabljal in zdaj elektriko in plin prenesel na Gen-I.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Jaz mam prihranek pri Gen-i tudi na štromu, sem gori napisal, nekje 120 eur na leto oziroma kot da dva meseca ne bi plačal pri elektro maribor.

Jaz imam v bloku nek števec ki ga odčitavajo na daljavo, a to je tudi vse kompatibilno, mislim rečt, bo Gen lahko potem to odčitaval?

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz imam tudi števec, ki bi naj sam vse delal. Še elektro MB mi ga je montiral tik preden sem menjal
smile-1.gif

Ampak tisto na daljavo sploh ne vem če je funkcioniralo že prej, mislim da ne.

Sedaj javljam pri GEN-i vsak mesec.

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Stanje števca vidi operater omrežja (El LJ, El MB,...). Ta pa dobavitelju (Gen-I, Elektro energija, ...) javlja stanje tolikokrat, kot sta se zmenila v pogodbi in za to mu mora dobavitelj plačati. Torej ni stvar v šetvcu ampak v denarju, ki ga mora za to storitev (odčitanje števca) dobavitelj operaterju omrežja plačati.
Tudi, če je kar koli narobe z odčitavanji, moraš kontaktirati z operaterjem, dobavitelj tega podatka nima, torej tekočega stanja števca, razen v obdobju, ko delajo poračune, torej takrat, pa dobi dobavitelj od operaterja stanje na posameznem števcu.

I

Izbrisan uporabnik #488

Nope, tudi števec bi morali popisati s strani plinarne, ne vem kje se zatika.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Kako pa je s podražitvijo plina na GENI? Koliko sem gledal te cene veljajo samo do konca leta, s 1.1.2013 pa že stopijo v veljavo cene ki jih sedaj nudi npr. Plinarna Maribor? In sicer citiram:

V obdobju od 1. 11. 2012 do vključno 31. 12. 2012 bo cena za dobavo zemeljskega plina še nižja, in sicer bo znašala 0,3499 €/Sm3.

Poleg tega se GEN-I zavezuje, da bo vsem gospodinjskim odjemalcem, ki bodo do konca letošnjega leta podpisali pogodbo o oskrbi z zemeljskim plinom v sklopu akcije »Brez podražitev dve leti« zagotovil zamejeno ceno za obdobje od 1. 1. 2013 do 31. 12. 2014, ki bo znašala 0,3950€/Sm3.