Garmin Nuvi - več kart na eno kartico

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Citat:
Uporabnik Hijacker pravi:
... (ter se tako izogneš .UNL datotekam).
Lej ravno to sem ti hotel že tvojem postu povedati, da je ta tvoja varianta podobna poti okoli "riti v žep". No tebi je prav prišlo zaradi hitrosti, čeprav je tudi popravljen mapsource in lahko izvažaš na HDD, ampak vseeno je tebi tvoja varianta bolj ugodna. Ampak navadnemu uporabniku ne moreš tega predlagat, če ima še po izzy poti probleme kakšne bi imel šele po tvoji varianti.
Uglavnem, če v mapsource vpišeš prave kode za tvojo napravo, potem NE POTREBUJEŠ .unl datoteke.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
To kar je napisal Hijacker je ZELO uporabno za vse tiste, ki imamo "srečo", da imamo na tone znancev, ki so si omislili raznorazne naprave Garmin in potrebujejo karte v 1000 in eni kombinaciji (na podoben način delam tudi sam). Za vse ostale pa to seveda ni niti enostavno niti priročno, v večini pa ti poznajo koga od nas, dam jim usposobimo GPSe.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
No ja, ta tvoja objava bi bolj sodila v njegovo temo, kjer je navodilo kako se naredi, ker jaz sem repliciral na tisto da z njegovo varianto ne potrebuješ unl datoteke, katere ne potrebuješ tudi če v mapsource vpišeš pravo kodo za tvojo napravo.

Vsekakor je zadeva uporabna. Jaz samo pravim kakor za koga.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Malo sem eksperimentiral z vsem napisanim, ker sem želel imeti eno datoteko na napravi (CN Europe NT 2008), na kartici v eni datoteki preostanek karte, ki ne stoji v napravi (Nuvi 300 ima malo spomina), AR in SCG. Občasno bi potreboval še kakšne eksotične karte, recimo zdaj rabim topografsko karto Norveške in sem jo želel dodati v ločeno datoteko in jo samo pobrisat, ko jo odrabim, tako da mi ni potrebno vsakič iz Mapsourcea pošiljat celoten paket preko 1 GB, ker mi generiranje traja ogromno časa.
Žal nisem nikakor uspel pripraviti Nuvija, da bi upošteval datoteko gmapsup2.img, vedno upošteva samo gmapsupp.img in konec. Nekdo je zapisal da gmapsup2 deluje le za karte, ki jih ni potrebno odkleniti, TOPO Norway se ne odklepa in ravno tako ne dela v datoteki gmapsup2.
Skratka, na Nuviju 300 ne deluje sistem več datotek, tolko za informacijo za ostale, da se ne bodo živcirali brez veze.

Jurij

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Glej, jaz imam na mojem Nuviju 250 takole organizirano:

nuvi:
(gmapbmap.img): base map
(gmapprom.img): City Navigator EUROPE NT2008
(gmapsupp.img): BlueChart Pacific v9.5+City Navigator Middle East v4+City Navigator Indonesia NT v2.1

SD:
(gmapsupp.img): AR2.0+SCG 1.6+BlueChart Atlantic v9.5+AdriaTopo v2.01

Za različne potrebe menjam datoteko gmapsupp.img na Nuviju (naslednji mesec bo tam Egypt).

Možno je pa na SD kartico dodat še datoteko gmapprom.img, vendar pa mora biti v tem primeru UNL koda v sami IMG datoteki, kar pa z orodjem GMAPTOOL ni problem.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Karte bi rad izmenjeval na SD kartici, ker je prenos nanjo občutno hitrejši in ker ima Nuvi 300 samo cca 380 MB internega pomnilnika. Na kartici mi Nuvi 300 ne prepozna drugih datotek kot gmapsupp.img, niti gmapprom.img ne (odklenjenega in izdelanega preko Mapsourcea). Očitno je firmware v starejših napravah bolj tog.

Jurij

edikss

Zelenc'
9. maj 2008
12
0
1
Lucija
moj ocka ma nuvi pravi da je dober ko gre v palmanovo se nikol ne zgubi. pa tudi v benetke je sel ze
smile-1.gif

naslednji let bom pa jes mel ispit pa se lahk kdaj zmenimo v zivo da pogledamo kiri je dober pa na kaksen -sokec- (hmeljev hihi) odjadrmao sami moski
smile-1.gif

katebriga

Zelenc'
1. jun 2008
3
0
1
Pozdravljeni,

sem čisto nov na tabli.... Zanima me sledeče: kako bi na SD kartico spravil in City Navigator EUROPE NT2008 in Adriaroute, ampak kot 2 datoteki. Če dam v eno mi dela, v dve pa nikakor.

Hvala,

Primož

malisale

Pripravnik
2. sep 2007
282
0
16
Saj to stran preberi od začetka ker par postov višje imaš napisano katere končnice garmin pozna-a, ja lažje je vprašat kot malo prebrat. Na vseh forumih je pravilo najprej preberi teme ki te zanimajo, potem pa če kaj neveš vprašaj.
bonk.gif

katebriga

Zelenc'
1. jun 2008
3
0
1
citiram kar je napisal Jurij:
Karte bi rad izmenjeval na SD kartici, ker je prenos nanjo občutno hitrejši in ker ima Nuvi 300 samo cca 380 MB internega pomnilnika. Na kartici mi Nuvi 300 ne prepozna drugih datotek kot gmapsupp.img, niti gmapprom.img ne (odklenjenega in izdelanega preko Mapsourcea). Očitno je firmware v starejših napravah bolj tog.

Se pravi, če imaš na nuviju karto NT 2008 (gmapprom) in Adrio (gmapsupp) stvar deluje.....
Če pa isto stvar naložiš na SD kartico pa NE DELUJE, čeprav prej v nuviju spremeniš ali pa zbrišeš karte !!!
bonk.gif

malisale

Pripravnik
2. sep 2007
282
0
16
Probaj na nuvija dat adriaroute in ga preimenuj v gmapprom, na sd kartico daj citynavigator kot gmasupp.

katebriga

Zelenc'
1. jun 2008
3
0
1
To DELUJE, to vem... Se pravi, jaz bi pa rad imel na SD kartici in Evropo 2008 in Adrio. Ampak če uporabim imena kot so že napisana, stvar NE DELUJE (gmapprom(CN NT 2008),gmapsupp (adria),gmapsup2 itd).

Če gremo konkretno na primer: če hočem na Nuvi 200 naložit ADRIO,SČG in Evropo, moram narediti sledeče:
ADRIO in SČG naložim na nuvi-ja, Evropo pa na SD kartico in zadeva deluje brez problema....
Če pa isto zadevo naložim na SD kartico, pa mi bere samo datoteko z imenom gmapsupp in nobene druge....

Ima kdo kakšno rešitev ??

Hvala
aplauz.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Na računalniku si odpri mapsurce. Nato v zgornjem levem kotu izberi karografijo, jo označi za pošiljanje, nato izberi drugo karto jo ponovno označi, klikni pošlji v napravo, izberi sdkarico in nadaljuj. Gre preverjeno samo ker je Evropska karta relativno velika traja postopek cca.3h.
sprasujem se.gif

muk

Zelenc'
15. jun 2008
26
0
1
Na Nuvi 250W sem stlačil:
Garmin City Navigator Europe NT 2008
AdriaROUTE_2.00
Na SD kartico:
AdriaTOPO_2.11
SCGRv17
in mi vse deluje ker sem dobro prebral forum

muk

Zelenc'
15. jun 2008
26
0
1
Na Nuvi 205W sem stlačil:malo drugače:
AdriaROUTE_2.10
AdriaTOPO_2.11
SCGRv17
Na SD kartico:
Garmin City Navigator Europe NT 2008
in mi vse deluje, ker sem dobro prebral forum

joshyslo

Pripravnik
Izključen uporabnik
30. jun 2008
250
4
18
Imam problem pri naloženih kartah ...Na Garmin NUVI 660 sem dal AR + CN 9 + Hungary na SD kartico pa ADRIA TOPO .
Problem je prikazan na sliki
SLIKA

Nazadnje urejeno: