Garmin Nuvi - več kart na eno kartico

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
S kodo, ki si jo pobral na netu lahko karto instaliraš v MapSource, ni pa s tem odklenjena za prenos na Garmin napravo.
In dajte si enkrat vzet vsaj pol ure časa in preberite, kaj pišemo na forumu!
Ko iz MapSourcea prenašaš karte na Garmina, pobrišeš staro in preneseš novo, vendar to lahko rešiš na več načinov:

1) v MapSourceu izbereš PRAV VSE KARTE , ki jih misliš imeti na Nuviju in jih nanj nato preneseš

2) v MapSourceu izbereš karto, jo preneseš na Nuvija, tam preimenuješ v skladu z navodili (na forumu večkrat opisano), izbereš novo karto, jo spet preneseš in preimenuješ in tako trikrat ali štirikrat (več različnih datotek s kartami Nuvija pač ne prepozna)

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Hm, če dam v Mapsourcu shrani kot, mi ponudi samo nekaj možnosti (gdb, mps, txt)? A shranim, ter potem preimenujem (npr v raziskovalcu ime ter končnico) ali je kakšen drug način?

Audio

Pripravnik
6. avg 2007
247
15
18
Citat:
In ko imaš shranjeno na kartici v obliki gmapsupp.img, greš v raziskovalca in tam poiščeš to datoteko na klartici in jo ročno preimenuješ

Hm, meni po preimenovanju zemljevid ne dela več. Delam kaj narobe?

lp

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
Tudi sam imam na Garminu gmapprom.img (CNEU 2008, nič drugega), na SD kartici pa gmapsupp.img, kjer so s pomočjo MapSourcea združene vse ostale, meni zanimive karte.
Zdaj pa sem si prav tako s pomočjo MapSourcea naredil routo, katero bi rad posnel na SD, vendar sem se enkrat že "nategnil", ker sem prepisal gmapsupp.img in s tem vse karte na SD. Routo moje izdelave bi rad namreč shranil pod drugačnim imenom na SD, to pa zato, ker bi jo rad imel kot "moj izdelek" tudi nekje na PC-ju za vse večne čase. Ko bi jo odpeljal, bi ta file s SD kartice pač izbrisal. Torej, v kaj naj preimenujem originalni gmapsupp.img na SD ?

Lipa

Zelenc'
18. sep 2007
17
0
1
Kakšna je razlika med kartami "Garmin City Navigator Europe 2008 non-NT " in "Garmin City Navigator Europe NT 2008"

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Samo v kompresiji datotek, noejše naprave podpirajo NT kompresijo in so zato mape posledično "manjše" starejše naprave pa ne podpirajo kompresije in so zato posledično "večje". Skratka v sami karti ni razlike, je le razlika v velikosti. In podpori novih in starejših naprav.

@ajvanho
Kot sem dejal že v prejšnjem odovoru imaš lahko na kartici in na napravi karte z enakim imenom recimo gmapprom, sem popoldan probal na nuviju 200w in je normalno delalo vse.

Nazadnje urejeno:

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Kot novi lastnik garmina sem forum prebral po dolgem in počez vendar mi še vedno ni uspelo uporabiti Adra route in Adria topo na SD kartici. V Mapsourcu mi vse dela normalno, ko pa kartico vstavim v garmina je pri zemljevidih viden samo CN 2008 N, ki prednaložen. Ta mapa v garminu ima ime "gmapprom" za ostale programe na kartici, pa sem poskusil vsa imena, ki jih priporočate vendar map ne vidim. Vem da me boste popljuvali, vendar sem res v slepi ulici.

lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Karte na SD kartico naloži s programom Mapsource in nič ne čaraj s preimenovanjem pa bo delalo...

Le prej jih pravilno odkleni.

I

Izbrisan uporabnik #488

Če vpišeš pravilno kodo v mapsourcu unl ni potrebna...

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
Drugace pa unl poimenujes enako kot je poimenovana karta, kode pa napisi eno za drugo brez vsakrsnih presledkov.