Garmin nuvi 1490T - Načrtovanje poti

sharky30

Zelenc'
5. sep 2010
2
0
1
Imam problem pri NAČRTOVANJU POTI IN SICER KO HOČEM NEKAM SKOZI DOLOČENO MESTO, ME TA PELJE ČIST NA EN x kraj v tem mestu, tako da naredim nepotrebno pot....recimo, da hočem iz LJ v Koper in bi želel it mimo postojne....pelje me kar ne eno mesto v postojni ki je čisto izven poti....(npr. v center pred eno bajto) tam mi reče, da sem prišel na vmesno destinacijo in nato me pelje nazaj na pot proti kopru...
Vem, da imajo nekatere druge naprave možnost (VIA...) da izbereš kam greš in skozi katera mesta....
Pri garminu pa tega zgleda ni...edino kar sem našel so vmesne destinacije...ampak to deluje tko kot sem zgoraj vpisal... Obstaja kak lažji način za načrtovanje poti?

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Poglej pod nastavitve poti in si prilagodi pogoje pod katerimi na te vodi in poglej da nimaš označeno naj vodi po brezpotjih.
Tako npr. najhitrejši čas ni nujno da je tudi pot krajša - izklopi makadam in brezpotja če imaš slučajno označene.
Glede primera npr, za center Postojne pa je pač določeno avtomatsko,.
LP

Nazadnje urejeno:

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
556
91
28
Pri tebi je najbrž problem v tem, da ko garminu rečeš da hočeš iti mimo postojne, to on odpelje v Postojno v neki naslov k ga ma za center mesta, nato pa naprej. Z miško na garmin napravi si označi kraj na AC pri postojni kot umesno točko, ali pač najdi neki kraj ki leži ob poti - na poti kejr greš hočeš iti, ne pa kr neki kraj ki je blizu poti kamor se voziš. Pač garmin je pripomoček... in dela po svoje. Če si pot pripravljap in urejš na mapsourcu je to veliko lažje

jriznar

Pripravnik
2. jun 2008
146
2
18
Ptuj
Citat:
Uporabnik sharky30 pravi:
Kje pa dobim mapsource??

Hvala za nasvete

v trafiki
zelo dobro vprašanje
cheer.gif

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
bom uporabil kar to temo. Včeraj sem na nuvi 1490 preko webupdater-ja naložil najnovejšo programsko opremo, sedaj pa ne deluje več v redu - na zemljevidu me zazna kar precej stran od mesta kjer sem v resnici, tako da me vodi čisto narobe... ali mogoče kdo ve, kako bi nanj naložil prejšnjo verzijo programa?

Hvala lepa!