Garmin Mobile PC

lejko

Pripravnik
10. nov 2007
380
0
16
49
Grosuplje
Verjetno je mišljena samo GPS antena,ne pa cela naprava.In tudi z katerokoli anteno dela
wink-1.gif

Citam

Pripravnik
5. jun 2008
105
0
16
Kaj pa jaz vem... Mogoče če potrebuješ večjo sliko, ali pa na barki,...
smile-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Opcija je nakup GPS sprejemnika (nivo kakšnega Nuvija), ki ima tv-out. Na ebayu je precej raznih kitajskih čudes, ki to podpirajo. Še vedno pa vse krmiliš preko gpsja. Na tak način ima tudi rešeno večina poceni all-in-one avtoradijev z lcd in navi...

Citam

Pripravnik
5. jun 2008
105
0
16
Hm... Kdo ve kako je s prikazovanjem Bluechart kart na Mobile PC? Pisal sem na Garmin podporo in so mi rekli, da za prikazovanje Bluechart kart potrebujem program nRoute. Nekako mi ne gre v račun, da novejši program ne podpira nečesa, kar je podpiral starejši nRoute.

Hunter

Pripravnik
6. dec 2007
55
0
6
Koroška
Pozdrav.
Na Samsung Omniji že imam nameščen IGO 8 in deluje B.P. Ker pa ima Garmin bolj podrobne zemljevide, sem namestil Garmin Mobile XT v. 5.00.10wp + AdriaRoute 2.20 .

Prebral sem večino postov na raznih forumih, ampak zadeve ne uspem pognati ( nikakor ne uspem priti do internega GPS-a).
Ker imam namen zopet zbrisati in ponovit postopek, imam vrašanje: Pri generiranju kode ( unl. generator v.1.30 ) za sw.unl svetujete, da vpišem ID kartice oz ID naprave ( tu sem v dilemi, ker imam pri vizitki tudi IMEI, IMSI,... in da ne bom zopet udaril mimo, prosim za nasvet, kaj naj vpišem ? ).
Hvala.

Hunter

Pripravnik
6. dec 2007
55
0
6
Koroška
Pozdrav !
Je že urejeno ( nisem bil dovolj pozoren pri shranjevanju kode sw.unl - vrste datoteke nisem imel nastavljene na "VSI DOKUMENTI" ).

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
aton, meni je šlo sem samo poslal in mesto sem izbral garmin pc.
Mene pa zanima kako v omenjen programu narediti, da se mi prikaže tipkovnica, ko je to potrebno. Imam namreč touchscreen monitor v avtu in se mi tipkovnica za vnos podatkov ne prikaže. Vse nastavitve sem pregledal a nič.

Imam pa cerzijo 5.00.50
Mogoče že ima nova to možnost ?

yyyeb

Pripravnik
20. dec 2008
231
5
18
napisali ste!

G) Naložil sem Garminovega XT, vse po navodilih na forumu a se mi ne poveže s sateliti.

REŠITEV.
Banalizem. Po inštalaciji Garminovega XT je potrebno iti ven iz prostora, nekam, kjer je vidno nebo in z vklopljeno napravo in gps sprejemnikom čakati, da se vse skupaj prvič poveže. Zna trajati tudi dlje časa, nikakor pa ne 30 minut, tedaj je kaj drugega napačno nastavljenega.

meni vseeno ne najde nobenega signala pa mi ga je kak mesec nazaj vedno našel. a je možno,da imam kako nastavitev napačno ali pa težave z karto?
kaj bi lahko bil problem?

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Dumber pravi:
aton, meni je šlo sem samo poslal in mesto sem izbral garmin pc.
Mene pa zanima kako v omenjen programu narediti, da se mi prikaže tipkovnica, ko je to potrebno. Imam namreč touchscreen monitor v avtu in se mi tipkovnica za vnos podatkov ne prikaže. Vse nastavitve sem pregledal a nič.

Imam pa cerzijo 5.00.50

Mogoče že ima nova to možnost ?
če uporabljaš RR obstaja elegantna rešitev

lepo nardi overlay tam čez ko moraš vpisovat ulice ipd

nabijalec

Zelenc'
10. maj 2008
5
0
1
Povejte mi zakaj noče na novi računalnik naložiti programa garmin , če nimam prej naloženega garmina
zato ker mi skozi nekaj vpisuje da nimam starejšega garmina inštaliranega

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
Pozdrav
Na PC sem naložil Mobil PC. Dela brez problemov , poveže se z blutut sprejemnikom in kaže lokacijo . Prikaže priljubljene lokacije ki so shranjene v mapsource . Ko pa izberem ikono naslov pa mi zmrzne in se program zapre. Ali ima kdo podoben primer in kako ga odpravit.

Hvala in pozdrav iz Cerkna

ELFsres

Zelenc'
13. jun 2009
2
0
1
NAJ POVEM KAR SEM DOSEDAJ NAREDIL:

1.Nalozil sem GMPC GarminMobilePC_50050
2. Odklenil preko mape JMGARkey z key genom od ID številke (prikazana v GMPC pod ABOUT)
3. Naložil Slovensko pisanje, govorjenje, help (Od tega foruma)

PROBLEMI:

1. Instalirano v c:/garminmobilePC AMPAK KAJ JE MAPSOURCE?
2. KAKO ti. MAPE ZA GARMIN (RECIMO ADRIAROUTE) Naložim?
3. Kako lahko uporabim BT GPS reciver z omenjenim GMPC programom?

(vprašanja so zgolj zaradi tega ker sem novinec pri nalaganju in usposabljanju le tega programa)

ELFsres

Zelenc'
13. jun 2009
2
0
1
Sem ze poizkusil.. dol potegnil mapsource z nekega foruma... ampak mi je ven vrglo da ni namescena predhodna verzija ali v takem smislu mapsourca!

Zdej tam ko sem instaliro GMPC nisem sel setup.exe ampak samo msi! Moram dati tudi setup.exe ali ni treba? Ker ko ga zraven instaliram se vec ne zazene GMPC! (to samo BTW)

UWO

Zelenc'
20. jun 2009
7
0
1
A kdo ve zakaj mi noče na Mobile PC prikazati BlueChart kart? Napiše da karta ni routabilna. Kaj naj naredim?

UWO

Zelenc'
20. jun 2009
7
0
1
Citat:
Uporabnik UWO pravi:
A kdo ve zakaj mi noče na Mobile PC prikazati BlueChart kart? Napiše da karta ni routabilna. Kaj naj naredim?

Se popravljam: a je normalno, da v Mobile PC pokaže tako malo detajlov, kot na prvi sliki? V mapsourcu je namreč karta veliko bolj podrobna (druga slika).
BVhG0oZxkhY090mu.v.jpg

mqQ2vgsaE5fne8F2.v.jpg