Garmin Lifetime Updater

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Marsikaj Garmin reče,da se ne da,pa mislim da če vsaj malo spremljate forum vidite kaj vse se da naredit
wink-1.gif

Bi morali mi imeti počasi originalno podporo za Garmin,saj porihtamo več stvari kot pa oni sami.

Evo mi o volku : prenos lifetime na drugo napravo post od uporabnika Jest.

Tacas ko sem cakal, sem malo na usesa vlekel, ko so se dekleta pogovarjala po telefonu... in ujel to, da nüMaps Lifetime velja za zivljensko dobo naprave, na katero je bil kupljen oz. registiriran. Izjema je, ce se ta naprava pokavir in jo na Garmin servus zamenjajo z novo... tako kot so meni danes naredili...

Sicer kolikor se da razbrati iz sporocil drugih na forumu, se da z lepo besedo in pravim pristopom tudi nüMaps Lifetime prenesti na drugo napravo...
grims-1.gif

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
AR z SD lahko daš na katerokoli napravo .Lifetime pa lahko sam doma predelaš in imaš na katerem koli garminu . Če obvladaš PC.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
AR na SD kartici NI vezan na samo napravo... ampak na SD kartico... AR na CDju pa se ob namestitvi veze na napravo... in naceloma ni prenosljiv... Velja pa enako kot sem ze prej napisal
smile-1.gif

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Ja vse lepo , vse to ,ampak zakaj bi hodil tja za isti lifetime CNENT ali CNENTU ,kjer lahko doma narediš to . Za AR - CD varianto pa je tako ja načeloma po njihovo ,po naše ne ,ampak pustimo Garmin Šenčur , vemo kako stoji zadeva .

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Vse kar ti naredijo oni tam si lahko narediš sam,doma.
Naredi preizkus Garminovega znanja v Šenčurju.
Pokliči in vprašaj če lahko na nuviju 1300 omogočiš JCV,njihov odgovor je že vsesplošno znan.
"Se opravičujemo,ampak JCV ne more in nikoli ne bo delal na seriji 1300"
Na forumu smo spoznali,da temu ni tako
smile-1.gif

Pokličeš in poveš,da se garmin vklopi vidiš logo in se nato takoj izklopi.
"odgovor: prinesite napravo,da vam jo proti plačilu zamenjamo,ker se to ne da popravit"
HMMM
Tudi to je dokazano,da ni res.
Nuvi se da čisto enostavno zaganjat iz SD kartice,prepričaš ga da je SD kartica interni pomnilnik in da je pravi interni pomnilnik dejansko SD kartica.
Z tem si lepo popraviš originalni interni pomnilnik in potem nazaj naložiš originalen firmware.
Nad Šenčurjem sem že davno nazaj obupal,zato sem pa naštudiral nuvija do potankosti,da si lahko sedaj vsak sam doma popravi
nuvija čisto zastonj
wink-1.gif

Bane_

Pripravnik
19. jun 2008
95
0
6
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Nuvi se da čisto enostavno zaganjat iz SD kartice,prepričaš ga da je SD kartica interni pomnilnik in da je pravi interni pomnilnik dejansko SD kartica.
Z tem si lepo popraviš originalni interni pomnilnik in potem nazaj naložiš originalen firmware.

Bi delil svoje znanje še z nami in povedal kako se to naredi?
cheer.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Prvo si preneseš update za tvojega nuvija.
Potem z Hex editorjem odpreš update in poiščeš sledeče stringe 30 00 3A 00 2F in jih spremeniš v 31 00 3A 00 2F

30 00 3A 00 2F = 0.:./

1.:./= SD

Spremeni 0 v 1

Vseskupaj shrani.

Prenesi si RGN tool in spremeni gcd v rgn.

Z updater.exe flashaj v preboot mode

in ti čita datoteke iz SD

Ko nuvi dela normalno pobriši oziroma popravi kar je narobe.
Zaženi nuvija normalno.
Izklopi nuvija in ga poveži z Pc
Potem ga še enkrat flashaj z originalnim firmware v preboot mode.

Če ne veš kje potrebna orodja dobit in zakaj so,potem raje ne počni tega.
Delaš seveda na lastno odgovornost.

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
@Popotnik

Prvo si preneseš update za tvojega nuvija.
Potem z Hex editorjem odpreš update in poiščeš sledeče stringe 30 00 3A 00 2F in jih spremeniš v 31 00 3A 00 2F

Do tu je jasno. Naprej pa ne več!? Kaj pomeni zapis?
------------------------------------------------

30 00 3A 00 2F = 0.:./

1.:./= SD

Spremeni 0 v 1

--------------------------------------------------
Dalje je vse jasno.

Prosim za podrobnejše napotke.
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Hex zapis 30 00 3A 00 2F če iščeš po tem ti bo označilo 0.:./

Ali drugače hex 30 je 0
00 je .
3A je :
2F je /

Recimo v FW piše 0.:./ Voice pomeni,da išče zvoke iz internega pomnilnika nuvija
če spremeniš 0.:./Voice v 1.:./Voice pomeni,da bo zvoke iskal iz mape Voice,ki si jo kopiral na SD

0 pomeni interni pomnilnik nuvija

1 pomeni SD kartica

Če še kaj ni jasno,samo vprašaj
wink-1.gif

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
Torej, če Hex zapis 30 00 3A 00 2F spremeniš v Hex zapis 31 00 3A 00 2F, si storil vse spremebe?
S tem si tekst string: 0 : / zamenjal s tekst stringom: 1 : /

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Odpreš hex program in v polje poišči vpiši 30 00 3A 00 2F in klikni na naqjdi.
Našlo ti bo 0.:./ in na desni strani spremeniš 0 v 1
potem klikni na najdi naslednjo ali stisni F3 in ti bo našel naslednji string oziroma 0.:./
Kar nekaj je teh stringov v fw,maš za kakih 5 minut dela,če boš hotel vse spremenit.
Pa ne pozabi pred flashanjem v preboot mode na SD kartico naložit kompletnega backupa garmina.
Največkrat ti to pride prav,ko se igraš z zvoki in se ti potem nuvi ne vklopi več.
Takrat poiščeš 0.:./Voice spremeniš v 1.:./Voice Daš mapo Voice na SD flashas in imaš potem dostop do nuvija,kjer odstraniš napačni zvok ali pač kaj si zašuštral,ponovno flashas z originalnim FW in nuvi dela naprej.
Isto je za vse ostale mape.
Obvezno pa imej kompletni backup nuvija vključno z skrito mapo,system,(če uporabljaš novejši nuvi) na pc,da lahko potem jemlješ datoteke iz njega,ko prideš tako daleč,da se ti več ne vklopi.
Upam,da ne boš prišel nikoli tako daleč.
No jaz sem izjema,sem kar nekajkrat prišel tako daleč,da se ni več vklopil,ko sem preizkušal kaj vse se da iztisnit iz nuvija.
Pa mi je potem po skoraj 22 urah nepretrganega iskanja rešitve,uspelo ugotovit to finto,kako nuvija zmedeš
wink-1.gif

aton

Pripravnik
2. okt 2008
323
1
18
Če se boš lotil tega dela, je verjetno najbolje, da si kupiš novega Nuvija. Če se je popotnik zezal 22 ur, se bi ti verjetno celo leto
smile-1.gif

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
@aton
Sem že opravil delo. Moj nuvi 265wt sedaj dela dela brezhibno kot 465t.
Še enkrat hvala popotniku.
aplauz.gif

Nazadnje urejeno: