Garmin 3790T

DusanP

Pripravnik
7. maj 2011
97
0
6
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Vsaj napisi,, kaj so tiste slabosti, zaradi katerih ga ne bi nikomur priporocal... Ker brez tega je tvoje sporocilo brez pomena..
wink-1.gif

Recimo samo nekaj najbolj očitnih.

Ko preveriš z ukazom KJE SEM, pogosto pokaže naslov tudi 500m stran,

Ko voziš po začrtani poti, in zaviješ na vzporedno cesto, ki je 30-40m stran, tega sploh ne zazna, ampak še naprej prikazuje, kot da si na pravi cesti,

Sredi avtoceste se popolnoma izgubi in vsake 10 sekund preračunava in ukazuje zavij levo, pa desno in potem moraš ustaviti, ga ugasniti pa prižgati pa še vedno ne dela, tako da moraš vajo pač ponoviti,

Povezava s telefonom preko bluetootha je prava katastrofa. Že težko jo je vzpostaviti, potem pa ko mi uspe in opravim klic, ga preko garmina sploh ne morem prekiniti, ampak moram preko telefona (toliko o prostoročnem telefoniranju). Ampak neumnosti še ni konec. Garmin sploh ne zazna, da sem prekinil klic, ampak mi ga vstrajno še naprej prikazuje in kaže sekunde ki tečejop ob klicu. OK, saj vem da ni namenjen telefoniranju, ampak za 300+€ naj vsaj dela tisto kar ponujajo.

Skratka, za ta denar sem pač pričakoval, da zadeva dela bp.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik DusanP pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Vsaj napisi,, kaj so tiste slabosti, zaradi katerih ga ne bi nikomur priporocal... Ker brez tega je tvoje sporocilo brez pomena..
wink-1.gif

Recimo samo nekaj najbolj očitnih.

Ko preveriš z ukazom KJE SEM, pogosto pokaže naslov tudi 500m stran,

Ko voziš po začrtani poti, in zaviješ na vzporedno cesto, ki je 30-40m stran, tega sploh ne zazna, ampak še naprej prikazuje, kot da si na pravi cesti,

Sredi avtoceste se popolnoma izgubi in vsake 10 sekund preračunava in ukazuje zavij levo, pa desno in potem moraš ustaviti, ga ugasniti pa prižgati pa še vedno ne dela, tako da moraš vajo pač ponoviti,

Povezava s telefonom preko bluetootha je prava katastrofa. Že težko jo je vzpostaviti, potem pa ko mi uspe in opravim klic, ga preko garmina sploh ne morem prekiniti, ampak moram preko telefona (toliko o prostoročnem telefoniranju). Ampak neumnosti še ni konec. Garmin sploh ne zazna, da sem prekinil klic, ampak mi ga vstrajno še naprej prikazuje in kaže sekunde ki tečejop ob klicu. OK, saj vem da ni namenjen telefoniranju, ampak za 300+€ naj vsaj dela tisto kar ponujajo.

Skratka, za ta denar sem pač pričakoval, da zadeva dela bp.

Recimo....meni vse to dela brez problema. Zadnji FW 4.10, vklopljena samo ena kartografija in pravilne nastavitve naprave.

DusanP

Pripravnik
7. maj 2011
97
0
6
Kartografija je originalna še od nakupa, nastavitve so originalne, torej ne vem kakšne nastavitve bi še potreboval, da mi lokacije ne meče 500m stran od dejanskega položaja. Nastavitve za telefon so narejene po navodilih...

Tudi programsko opremo sem posodobil na 4.10 pa ni nič drugače.

Skratka težave sem sporočil tudi na tehnično pomoč zastopniku, pa bom videl kako in kaj.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Nisi nastavil vodenja, prikaza detaljov kartografije ? Predvidevam, da še imaš CityNavigator naložen.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik DusanP pravi:
Kartografija je originalna še od nakupa, nastavitve so originalne, torej ne vem kakšne nastavitve bi še potreboval, da mi lokacije ne meče 500m stran od dejanskega položaja. Nastavitve za telefon so narejene po navodilih...

Skratka težave sem sporočil tudi na tehnično pomoč zastopniku, pa bom videl kako in kaj.

Upam, da poskusas to na prostem, ko kliknes "Kje sem"? Poskusi narediti "reset" naprave ... Jaz tudi nimam takih tezav, kot si jih opisal ...

DusanP

Pripravnik
7. maj 2011
97
0
6
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Nisi nastavil vodenja, prikaza detaljov kartografije ? Predvidevam, da še imaš CityNavigator naložen.

OK, priznam da nisem ravno nek izkušen frik glede garmina, pa vseeno upam, da imam nastavljeno kot je treba.
Mi lahko prosim napišeš, kje naj bi nastavil to, kar mi praviš. Naložene imam originalne karte, kot so pri nakupu in vse tri odkljukane.

DusanP

Pripravnik
7. maj 2011
97
0
6
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik DusanP pravi:

Upam, da poskusas to na prostem, ko kliknes "Kje sem"? Poskusi narediti "reset" naprave ... Jaz tudi nimam takih tezav, kot si jih opisal ...

Ja, to poizkusim na prostem. Zanimivo je tudi to, da se potem sprehodim po dvorišču in mi preskakuje med večimi naslovi.
Za reset sem že slišal, pa sem pozabil točno kje moram pritisniti (spodaj desno če se ne motim). Kaj pa potem z resetom izgubim?

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Mislim, da se bos moral malo lotiti citanja foruma, saj ze to, da nisi niti precital, da moras imeti vedno samo eno karto vklopljeno govori, da nisi precital nic, bilo pa je o teh osnovnih nastavitvah napisano ze tisoce krat, samo malo je treba poiskati.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
3790 pride z CN kartografijo in ima prvotno obkljukane tri stvari,; zemljevid, 3d objekte in DEM. To je ok, to je vse lahko naenkrat obkljukano.
Za ostalo pa poglej, kako je nastavljeno;
orodja - nastavitve - navigacija - avtomobil - nuroute ; način izračuna ( krajši čas ), izogibanja ( vključena ), trafficTrends ( vključena ), myTrends ( vključena )
orodja - nastavitve - navigacija - avtomobil; podrobnosti zemljevida ( več ), prikaz zemljevida ( 3D ), tema zemljevida ( po želji ), postavitev podatkov zemljevida ( standardno )

To je to, ostalo pusti, kot je.

edit: In kot so že povedali, je trena še malo forum prebrat, če si res začetnik.

Nazadnje urejeno:

DusanP

Pripravnik
7. maj 2011
97
0
6
Ja, sem začetnik, sem precej prebral na forumu, morda res ne vsega.
Tako kot si rekel NAVI_boy, obkljukano imam, kar je bilo že v originalu.
To sem že zasledil na forumu da ne smeš imeti hkrati obkljukano CN in AR, ampak jaz tega tako ali tako nimam.
Ostale nastavitve pa imam, kot si jih tule navedel.

Kljub temu pa težave, kot sem jih navedel ostajajo. Že sama povezava telefona preko bluetootha funkcionira kot sem že zgoraj navedel in se mi zdi smešno, da so takšne težave.

Ali imete zdaj ko ste posodobili FW na 4.10 omogočen polovični pogled razporeditve na vozne pasove ali je za to funcijo potrebna še kakšna posebna nastavitev?

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik 18zimoni pravi:
Prva napaka je to ko praviš da imaš tri karte obkljukane.
confused-1.gif

To ni nobena napaka... tako je ze privzeto nastavljeno... in vse troje v bistvu niso samo karte... ampak le karta CN Europe s 3D dodatki

20110509-jbmss9bpi7rw8i1jbkbf13q9m4.jpg

Tako je prav, to so vse datoteke od CN. Malo je pomešal z zemljevidi.
Nastavitve pa naredi, kot sem ti jih zgoraj napisal.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Polovični pogled za JCV je bil najavljen za nov zemljevid evrope, vidim, da že JEST ima novo verzijo, lahko kaj več pove. Čeprav so na tujih forumih tudi grajali prvo verzijo, ki je izšla prejšnji teden, da jim to vseeno ne dela. Jaz bom še vseeno raje počakal kak dan, da vidimo, če bo kaj novega.

DusanP

Pripravnik
7. maj 2011
97
0
6
Točno to kar je odkljukano ima tudi jaz, le da malo starejšo verzijo.

OK, še eno vprašanje (pa upam da ne sitnarim s temi vprašanji). Se vam tudi dogaja, da v kašnem križišču ni govornega navodila ZAVITE DESNO ali LEVO, ampak je le grafični prikaz? To se mi dogaja praktično na vsaki vožji.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Polovični pogled za JCV je bil najavljen za nov zemljevid evrope, vidim, da že JEST ima novo verzijo, lahko kaj več pove. Čeprav so na tujih forumih tudi grajali prvo verzijo, ki je izšla prejšnji teden, da jim to vseeno ne dela. Jaz bom še vseeno raje počakal kak dan, da vidimo, če bo kaj novega.

Ne morem nic vec povedati... ker se se nisem peljal po AC, da bi probal... pri simulaciji pa ocitno ne deluje... ali pa sem bil malo neucakan...
smile-1.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Kaj pa JCV, če daš simulacijo in potem predogled po odsekih, koliko slik ti prikaže ? Ali pokaže vse izhode iz avtoceste ali samo prvega ? Naredi neko daljšo simulacijo.

Roby11

Pripravnik
16. nov 2007
501
0
16
Maribor
Saj drugače pa ne rabiš čakat, da se ti avtek pripelje do tja. Ko daš stimulacijo stisni v levem kotu na LA potem se ti pokaže kje moraš vozit in ko listaš se ti spodaj osvetli prikaz križišča.