Gardaland, Italy

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.334
303
83
39
Ljubljana
Kje že lohk spremljaš vreme za Gardaland?
smile-1.gif

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
Jaz vsake toliko peljem svojo familijo tja. Običajno bivamo v Gardaland hotelu čez week-end, ki pa je drag in wannabe kopija Disneyland hotela. Poleg tega je od hotela do parka treba z avtom (ali avtobusom), kar je neprijetno. Je pa v redu za tako na hitro, predvsem za otroke.

Ampak, če si tam čez week-end, imaš naslednje prednosti:
- lahko obiščeš še živalski vrt / SAFARI, ki je nekaj km stran, skozi katerega se pelješ z avtom (in ti v avto pomoli svojo glavo žirafa...)
- lahko obiščeš še drug park park km stran (pozabil ime, je pa tik ob jezeru). Ta park ima dobro hišo strahov (samo za starejše od 14 let)
- zvečer greš lahko na viteške igre (vso hrano ješ z rokami...)
- blizu je še Seaworld akvarij (še nismo obiskali)

Aja, pe to: ogromno (res ogromno) jih pride kar z avtodomom. Morda si je vredno izposoditi avtoodom, in poskusiti. Lago di Garda z okolico ponuja obilo užitkov tudi za gurmane!

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
@narodnjak:

gužva je tam vedno. Še posebej računaj na gužvo z avtom ob izhodu. Zna se zgoditi, da boš od parka do AC tistih park km vozil tudi 2 uri!

Kako boste pa šli? Za koliko dni?

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
....mi ni dalo miru, pa sem poiskal linke do omenjenih zanimivosti:

http://www.canevaworld.it/

tu imaš še podpovezave do MOVIELANDA, kjer si tudi (vsaj po mojih izkušnjah obvezno) popoldan naredi rezervacijo za večerni MEDIEVAL TIMES.

MEDIEVAL TIMES je viteška predstava... nothing special, obenem pa enostavna večerja, kjer vse ješ brez pribora. Ampak zanimivo za otroke.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
KSZ

Zraven Gardalanda je tudi Kamp LIDO , kjer imajo tudi mobilne kamping hišice za najeti. Se splača za tiste, ki greste čez vikend! V Kampu je res vse lepo urejeno, in tudi cene niso pretirane!

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
ksz

A je 2 in pol leti star otrok še premajhen za tja al se da it z njim tud na kakšne mini vlakce in podobne pizdarije??

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Na vse mini stvari gredo lahko tudi odrasli.

No jst sm bil prejšnji teden dol, in sicer od 09.00 do 00.00 z organiziranim avtobusnim prevozom.
Vreme je bilo zelo zelo sončno in vroče, gužve pa razen na atlantidi, kjer smo čakali 45min niti ni bilo. Povprečna čakalna doba je bila okoli 20 min.

Me pa Italijani pri vsakem obisku znova presenetijo nad organiziranostjo tega parka. Vsaka čast.

P.S.
Ne jest hamburgerjev pri gusarjih, so tako zanič da boste veseli da so tako majhni. Najbolj se splača jesti v kavbojski vasi v salonu. Oz. si najdete kako picoteko, kjer za par € dobiste košček pice.

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Tud jaz sem se vrnila iz dvodnevnega izleta (ponedeljek in torek). Prvi dan Gardaland in Sea Life akvarij, drugi dan pa Movieland in Aquaparadise. Pričakovala sem več čakanja v Gardalandu (čeprav pod 25minut nismo čakali nikjer). Največja gneča je bila za Colorado boat (vedno okrog uro do dve) in pa za Time voyager (okrog uro pa pol). Drugače pa je blo super, nahrbtnike smo puščali spodaj ko smo šli na kakšno zadevo in ni nič zmanjkalo.
Sea life akvarij je tud kr luškan, čeprav imajo za moje pojme ful premale akvarije za toliko rib... Za otroke imajo tam tud na dveh ali treh mestih odprte akvarije, zraven je en njihov delavec, in lahko tamali pobožajo morsko zvezdo in podobne stvari.
Movieland se splača obiskat, meni je bil super. Ni pa fajn, da imajo večino predstav samo ob določenih urah. Tako da sem tam šla samo v Policijsko akademijo, hišo strahov (se skoraj polulal notri
smile-1.gif
), na high school movieland predstavo in pa eno zadevo podobno colorado boatu (s tem da v Movielandu sploh ni gneče, in smo na to čakali 3 minute). Preostanek dneva smo potem preživeli v Aquaparadise, kjer imajo ogromno enih toboganov in ostalih zadev, ampak povprečno se na eno vožnjo po toboganu čaka okrog eno uro (nočem niti pomislit kako to zgleda tam čez vikend).

Nazadnje urejeno:

Freenasty

Pripravnik
10. jun 2008
140
0
16
Jaz sem se pa ustavil zvečer v torek 29.7. okrog 21h smo prišli tja in smo se ustavili v Gardalandu, ker smo šli slučajno mimo...taka gužva da smo šli samo na Sekvojo in še to smo čakali 45 min...vse ostale malo bolše stvari pa bi bilo za čakat čez eno uro. Ne vem ali vpliva kartza ker je bila nočna v akciji 10 eur do konca julija ali kaj, ma do sedaj sem bil kar nekajkrat v Gardalandu in še ob sobotah ni bilo take gužve