Garancija Motive Service Slo

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Koliko pa so cene teh zavarovanj? Prima je 400 EUR?

Da vem za koliko ga lahko stisnem...

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36
Verjetno ima pogodbo in ga pride ceneje, poleg tega ti mora pravna oseba po zakonu nudit mesec garancije. Ne vem, če ga tako komercialno varstvo odveže odgovornosti, oz. kaj sledi, če crkne kaj nekritega.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.486
113
Meni so brez težav krili kondenzator klime, z motorjem je blo mal več težav, beri pregovarjanja.

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36
Če kupiš rabljen avto pri pravni osebi, ti mora dat 1 mesec garancije, po zakonu. Brezplačno.

Bolj v detalje naj gre pa kdo iz "foha".

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Ok, jaz sem opisal konkreten primer. A vzamem 200€ cenejši avto brez prima garancije, al vzamem za ta denar še primo in sem eno leto miren?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Garancijo. 200€ ni denar, avto ne stane 1000, verjmetno 5 plus in teh 200 ni nic. Bos mirneje spal, ce pa bo kaj, bo pa krito.

Pokrivaj elektriko, racunaknik, turbino, pogo

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
? Vzameš katero varianto?

V bistvu nobeno. Ce nisi ziher da je avto ok gres stran, pleha je dovolj. Na racunaj na "garancije" pri rabljenem avtu ,ker gre za rabljeno stvar. Pri komecialni pa imas poleg tega takoj se odvetnike zraven.

Pri avtu za 8000€ je lahko kak vecji sklop mimogrede par tisocakov in ti kr sanjaj da ti bo to nekdo brezpogojno krill za 200€. Konec koncev bi ti krill tujo garo za 200€?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
A poznas pogoje pod katerimi sploh dobis garancijo?

Ne... to je meni popolna neznanka
smirk-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
A poznas pogoje pod katerimi sploh dobis garancijo?

Ne... to je meni popolna neznanka
smirk-1.gif

Kako to poteka v praksi si lahko ogledas:
KLIK

Ze iz poslovnega zadeva se vidi da se zadeva nekje mora zalomit. Ampak ok, ce nekdo lazje spi zaradi tega potem se "splaca".

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Najboljše je kupiti avto s preverljivo zgodovino in denar, ki bi ga doplačal za t.i. "garancijo" raje prihraniti za morebitni izredni servis.
wink-1.gif

EDIT: če pa se že gre v garancijo je treba dobro prebrati pogoje, da nisi nato presenečen in nekaj kar si mislil da imaš krito, v bistvu sploh nimaš.
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Se strinjam. Ampak resnično avta, v katerega sem se zapičil, od slovenca ni. No...je eden, pa ima zame napačno mašino not in preveč km. potem pa ostane samo še uvožen, tu sem pa pečenka. Zato sem mislil, da bi se splačal met garancijo, pa vidim, da niti ne

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Pogled bolj s praktičnega vidika, ne da se mi še enkrat vse razlagat:
Garancija na rabljeno vozilo - dodaten nepotreben strošek ali dodatna varnost?
Je pa na linku od Eazy-a zelo dober nasvet.

Tole verjetno: Zato še enkrat: dodatne garancije, ki jih danes trgovci tako veselo ponujajo niso vredne nič, če kupimo vozilo brez poznane in dokazljive preteklosti. Zato bi že bil čas, da popravimo zmotno razmišljanje, da lahko kupimo cenen primerek od prvega dilerja ki gaje privlekel nekje iz tujine, garancija pa bo krila vsa tveganja... Pred lastno neumnostjo zaenkrat še ne obstaja zavarovanje.

Potem naj vzamem samo tisto obvezno enomesečno garancijo? Sicer bom dal nekomu avto preverit, verjetno tebi, pa me vseeno zanima

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
To bo to ja. Ostalo ti pa piše na moji povezavi.
O ceni se je sicer fajn začet pogovarjat na koncu, potem ko imaš čimbolj konkretno sliko stanja avtomobila. Ker ti nič ne pomaga, da zbiješ ceno za jurja, če je avto poden.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Ksz

Mal nakladamo.
Dodatna garancija ne krije stroskov, ki so v pogojih navedeni v kolikor avto ni redno servisiran. A je redno servisiran ne potrdis s popoldancem. In ja, preberi kaj krije.