Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Par sporočil gor ti je nekdo prilepil povezavo na drug forum, v kateri ti je lepo obrazloženo, da ti dokazilo, da ti ni si vozil ne bo pomagalo, da se osebno izogneš kazni, razen, če poleg serviraš podatke osebe, katera je vozila. Osebno se mi zdi tudi prav tako, da je čim manj možnosti, da se dejansko ulovljeni prekrškarji izvlečejo.
Sam se občasno peljem hitreje, kot je dovoljeno (izven naselij) in če me dobijo, potem tudi plačam brez javkanja. Izgovori, da nekdo sploh ne ve, da je bil prehiter, so zame še dodatni razlog, da se taka oseba spravi s ceste.
LP,
Milan
Zdej vidim, da jo je še dobro odnesla. Na tistem linku od Rikolusa s prve strani, so eno polek za prehitro vožnjo kaznovali še za vožnjo brez izpita, čeprav tudi ona ni vozila.Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Moja kolegica tud ni vozila, tud ne zna vozit in nima izpita, pa so jo vseeno kaznovali, pač niso verjeli dokazom,
Citat:
Moja kolegica tud ni vozila, tud ne zna vozit in nima izpita, pa so jo vseeno kaznovali, pač niso verjeli dokazom, najbrž zato, ker v pritožbi ni navedla da je vozil njen sin. Jo pa niti niso vprašali, saj zakaj bi jo pa? Tako so pokasirali celo kazen, če bi se pa potrudili in kazen poslali njenemu sinu bi pa dobili samo polovičko.
Še 287-tič: NIKOGAR ti ni treba izdat. Samo dokata moraš, da ti nisi vozil.Citat:
Uporabnik Bossek pravi:
Kolikor vem, so slike v originalu precej lepše in jasne kot dobiš po pošti
sedaj kako prideš do teh slik ne vem (verjetno s pritožbo)
Me pa zanima, da res dokažeš, da nisi ti vozil (pač iz slike), ne poveš kdo je vozil ker ti ni treba izdajat sorodnikov.....sedaj pa oni iz slike ugotovijo (pač enkrat te opazijo s to osebo), da to sploh ni tvoj sorodnik. Kaj se zgodi sedaj? Dobiš kazen za laganje? Drugače pa enkrat se malo pripeljejo mimo doma pa vidjo tega sorodnika pa mu izdajo nalog
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Citat:
Uporabnik t3kknokat pravi:
Citat:
daj mi obrazloži kako je s tem ko te slika odzadi in ne voziš ti? pa ne mi z bedakom...
To sicer nisi pisal meni, ampak bi vseeno rad odgovoril. Gre za to, da SO poslali fotko od spredaj, kjer se vidi kdo NE vozi. Torej bi bil to 100% dokaz da nisi vozil RAZEN, če je fotka tako slaba, da se ne da razločit. Papirnata seveda je slaba, zanima pa me kako je z originalno.
Par sporočil gor ti je nekdo prilepil povezavo na drug forum, v kateri ti je lepo obrazloženo, da ti dokazilo, da ti ni si vozil ne bo pomagalo, da se osebno izogneš kazni, razen, če poleg serviraš podatke osebe, katera je vozila. Osebno se mi zdi tudi prav tako, da je čim manj možnosti, da se dejansko ulovljeni prekrškarji izvlečejo.
Sam se občasno peljem hitreje, kot je dovoljeno (izven naselij) in če me dobijo, potem tudi plačam brez javkanja. Izgovori, da nekdo sploh ne ve, da je bil prehiter, so zame še dodatni razlog, da se taka oseba spravi s ceste.
LP,
Milan
Daj pospravi že to kolegico. Ali pa vsaj poskeniraj odločbo, da jo vidimo. Ampak ne trudi se, če ni šla do konca - pač ni izkoristila vseh pravnih možnosti.Citat:
In ko bo postopek pravnomočno zaključen bo plačal lastnilk.Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ne, ni jo dobil. In je ne bo, dokler postopek ne bo pravnomočno zaključen ...Citat:
Uporabnik zino pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ne piši bedarij.Citat:
Uporabnik zino pravi:
kazen dobi lastnik vozila. nima veze kdo je vozil.
kdo je v tem primeru dobil kazen? kdo piše bedarije?
je dobil kazen lastnik avtomobila ali ni?
Tako kot je plačala kolegica, čeprav je dokazala, da ni vozila, samo kaj, ko dokazom ne verjamejo, v primeru če ne morejo na lahek način drugje pokasirat ravno toliko.
Citat:
V končni fazi pridem do odločitve dat 125€ za nekaj kar nisem kriv, ali tvegat okoli 400€ da se prepričam ali je država pravna ali gnila.
Zaradi mene se lahko tema kar zaklene, da ne bo naslednjih n messagov moraliziranja
Ne mešaj KD in prekrškov ...Citat:
Uporabnik zino pravi:
v primeru da ti nekdo povozi otroka na mestu nesreče pa se najde samo tablica, lastnik pa reče da on ni vozil, kaj narediš?boš tudi trdil da tip ni kriv, ker je reko da ni vozo, slike pa nimajo???????
Če je bilo slikano z "multanovo" in to pri belem dnevu je slika zelo dobra.Citat:
Skratka, hvala za vse pripombe, žal nisem dobil konkretne potrditve edinega kar me je zanimalo - kako je s kvaliteto originalnih slik.
Ostalo je po zakonu povsem jasno - če jim dokažeš da nisi vozil ne moreš dobiti kazni, tudi če si lastnik avta, ravno tako pa ti ni treba ovaditi "bližnjih" - karkoli že to točno pomeni. Boljšega dokaza kot njihove lastne slike na kateri ne voziš si pa ne morem predstavljat. Ponavljam da ne iščem načina kako se zlagat da si bil ob tem času nekje drugje, v službi, kjerkoli, ker naj to v pravni državi (in če seveda prekrška res nisi naredil) ne bi bilo potrebno. Enako je za to debato popolnoma nepomembno ali bi lahko ovadil pravega voznika, ker po zakonu to ni zahtevano.
V končni fazi pridem do odločitve dat 125€ za nekaj kar nisem kriv, ali tvegat okoli 400€ da se prepričam ali je država pravna ali gnila.
Zaradi mene se lahko tema kar zaklene, da ne bo naslednjih n messagov moraliziranja