foto pozdrav, jaz pa sovoznik?

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Citat:
Uporabnik naliM pravi:

Par sporočil gor ti je nekdo prilepil povezavo na drug forum, v kateri ti je lepo obrazloženo, da ti dokazilo, da ti ni si vozil ne bo pomagalo, da se osebno izogneš kazni, razen, če poleg serviraš podatke osebe, katera je vozila. Osebno se mi zdi tudi prav tako, da je čim manj možnosti, da se dejansko ulovljeni prekrškarji izvlečejo.
Sam se občasno peljem hitreje, kot je dovoljeno (izven naselij) in če me dobijo, potem tudi plačam brez javkanja. Izgovori, da nekdo sploh ne ve, da je bil prehiter, so zame še dodatni razlog, da se taka oseba spravi s ceste.

LP,

Milan

To je pa popolna bedarija. Če dokažem, da nisem vozil jaz, potem jaz ne morem biti kaznovan. To je tako, kakor da bi te obtožili ropa (uporabljeno je bilo tvoje vozilo), ti bi brez dvoma dokazal, da si nedolžen, potem bi ti pa rekli, če ne pripelješ pravega roparja, bomo zaprli tebe.
bonk.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Se ne strinjam. Rečeš da nisi vozil in si bil samo sovoznik..... ok vredu, nisi vozil, ampak če si bil sovoznik pa veš kdo je vozil in povej kdo je bil? Mislim, ne rabiš povedati kdo je bil če nočeš, ampak boš pač zato ti plačal kazen ker se po tablici vidi da je vozilo tvoje. Prav je tako.

Pa zakaj bi nekoga ščitil ker se mu je zahotelo čez omejitev peljati s tvojim avtom? Naj plača, v bodoče pa prekrške dela s svojim vozilom. Vsaj jaz vem da bi mu kar odnesel položnico in ne bi sam plačeval njegovih grehov.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Moja kolegica tud ni vozila, tud ne zna vozit in nima izpita, pa so jo vseeno kaznovali, pač niso verjeli dokazom,
Zdej vidim, da jo je še dobro odnesla. Na tistem linku od Rikolusa s prve strani, so eno polek za prehitro vožnjo kaznovali še za vožnjo brez izpita, čeprav tudi ona ni vozila.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Moja kolegica tud ni vozila, tud ne zna vozit in nima izpita, pa so jo vseeno kaznovali, pač niso verjeli dokazom, najbrž zato, ker v pritožbi ni navedla da je vozil njen sin. Jo pa niti niso vprašali, saj zakaj bi jo pa? Tako so pokasirali celo kazen, če bi se pa potrudili in kazen poslali njenemu sinu bi pa dobili samo polovičko.

Tale tvoja kolegica se mi pa prav smili, ko jo toliko omenjaš. Tle že vsi poznamo tole zgodbo napamet, tako da raje kaj novega napiši.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Zakon je jasno napisan, ne vem kaj toliko razpravljate o tej temi...

Če te ne ustavijo in dobiš domov le slikico se bremeni lastnika vozila, razen če ta DOKAŽE, da ni sam vozil.

end of story.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Bossek pravi:
Kolikor vem, so slike v originalu precej lepše in jasne kot dobiš po pošti

sedaj kako prideš do teh slik ne vem (verjetno s pritožbo)

Me pa zanima, da res dokažeš, da nisi ti vozil (pač iz slike), ne poveš kdo je vozil ker ti ni treba izdajat sorodnikov.....sedaj pa oni iz slike ugotovijo (pač enkrat te opazijo s to osebo), da to sploh ni tvoj sorodnik. Kaj se zgodi sedaj? Dobiš kazen za laganje? Drugače pa enkrat se malo pripeljejo mimo doma pa vidjo tega sorodnika pa mu izdajo nalog
smile-1.gif
Še 287-tič: NIKOGAR ti ni treba izdat. Samo dokata moraš, da ti nisi vozil.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Citat:
Uporabnik t3kknokat pravi:
Citat:

daj mi obrazloži kako je s tem ko te slika odzadi in ne voziš ti? pa ne mi z bedakom...

To sicer nisi pisal meni, ampak bi vseeno rad odgovoril. Gre za to, da SO poslali fotko od spredaj, kjer se vidi kdo NE vozi. Torej bi bil to 100% dokaz da nisi vozil RAZEN, če je fotka tako slaba, da se ne da razločit. Papirnata seveda je slaba, zanima pa me kako je z originalno.

Par sporočil gor ti je nekdo prilepil povezavo na drug forum, v kateri ti je lepo obrazloženo, da ti dokazilo, da ti ni si vozil ne bo pomagalo, da se osebno izogneš kazni, razen, če poleg serviraš podatke osebe, katera je vozila. Osebno se mi zdi tudi prav tako, da je čim manj možnosti, da se dejansko ulovljeni prekrškarji izvlečejo.
Sam se občasno peljem hitreje, kot je dovoljeno (izven naselij) in če me dobijo, potem tudi plačam brez javkanja. Izgovori, da nekdo sploh ne ve, da je bil prehiter, so zame še dodatni razlog, da se taka oseba spravi s ceste.

LP,

Milan

Par postiv gor je nekdo nalimal link, ki z malo brskanja pokaže, da je US RS v odločbi (ne tolmačenju, ampak odločbi) zapisalo, da ti ni treba nedvoumno dokazat, temveč samo dokazat razumen dvom v to, da si ti vozil. That's it. In vsak OK odvetnik bo to znal naredit, če res nisi vozil in nimaš smole, da si v tem času recimo sam doma spal. Pa vztrajen je treba bit in ne odnehat, če na 1. stopnji pade ...
Že štempljana kartica iz službe + izjava šefa, da si il tam, je recimo dosti.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik zino pravi:
kazen dobi lastnik vozila. nima veze kdo je vozil.
Ne piši bedarij.

kdo je v tem primeru dobil kazen? kdo piše bedarije?
je dobil kazen lastnik avtomobila ali ni?
Ne, ni jo dobil. In je ne bo, dokler postopek ne bo pravnomočno zaključen ...
In ko bo postopek pravnomočno zaključen bo plačal lastnilk.
Tako kot je plačala kolegica, čeprav je dokazala, da ni vozila, samo kaj, ko dokazom ne verjamejo, v primeru če ne morejo na lahek način drugje pokasirat ravno toliko.
Daj pospravi že to kolegico. Ali pa vsaj poskeniraj odločbo, da jo vidimo. Ampak ne trudi se, če ni šla do konca - pač ni izkoristila vseh pravnih možnosti.

t3kknokat

Zelenc'
31. okt 2007
18
0
1
Skratka, hvala za vse pripombe, žal nisem dobil konkretne potrditve edinega kar me je zanimalo - kako je s kvaliteto originalnih slik.
Ostalo je po zakonu povsem jasno - če jim dokažeš da nisi vozil ne moreš dobiti kazni, tudi če si lastnik avta, ravno tako pa ti ni treba ovaditi "bližnjih" - karkoli že to točno pomeni. Boljšega dokaza kot njihove lastne slike na kateri ne voziš si pa ne morem predstavljat. Ponavljam da ne iščem načina kako se zlagat da si bil ob tem času nekje drugje, v službi, kjerkoli, ker naj to v pravni državi (in če seveda prekrška res nisi naredil) ne bi bilo potrebno. Enako je za to debato popolnoma nepomembno ali bi lahko ovadil pravega voznika, ker po zakonu to ni zahtevano.

V končni fazi pridem do odločitve dat 125€ za nekaj kar nisem kriv, ali tvegat okoli 400€ da se prepričam ali je država pravna ali gnila.

Zaradi mene se lahko tema kar zaklene, da ne bo naslednjih n messagov moraliziranja
smile-1.gif

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
v primeru da ti nekdo povozi otroka na mestu nesreče pa se najde samo tablica, lastnik pa reče da on ni vozil, kaj narediš?boš tudi trdil da tip ni kriv, ker je reko da ni vozo, slike pa nimajo???????
vsi gledate samo nase. če ti kdo ukrade avtomobil, na kameri se pa vidi samo senca od lopova, potem zahtevate da ga najdejo,kaznujejo, pa čeprav je vidna samo senca...sej po senci ga morajo najt. zdaj pa je zamegljena slika, vidi se tablica, zdaj pa nismo krivi mi, plačal ne bo nihče, ker država je pa gnila....
ko pa nekdo ki je sovoznik in dobi kazen za prehitro vožnjo in je treba plačat, iščete pa vse možnosti da ne bi plačali, država je gnila in nevemkajše, samo da ne bomo plačali...
bodi srečen da ni bilo kaj hujšega,da je bil samo radar. zdaj pa še naprej išči vse mogoče varijante da se izogneš plačilu kazni....
lp

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.161
113
Citat:

V končni fazi pridem do odločitve dat 125€ za nekaj kar nisem kriv, ali tvegat okoli 400€ da se prepričam ali je država pravna ali gnila.

Zaradi mene se lahko tema kar zaklene, da ne bo naslednjih n messagov moraliziranja
smile-1.gif

Država NI pravna in JE gnila o tem se ne rabiš prepričevat, v to so prepričani samo še sodniki in Evrokrat ter kak poslanec

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik zino pravi:
v primeru da ti nekdo povozi otroka na mestu nesreče pa se najde samo tablica, lastnik pa reče da on ni vozil, kaj narediš?boš tudi trdil da tip ni kriv, ker je reko da ni vozo, slike pa nimajo???????
Ne mešaj KD in prekrškov ...
Sicer pa: inteligentni ljudje razumejo, da ni dosti, da (govorimo o prekrških, ne KD) lastnik reče, da ni vozil. To mora dokazat (razumen dvom) ... In beseda tu ni dovolj. Se je treba kar bolj potrudit.
Pri KD mu ni terba ničesar dokazovat. Tu je dokazno breme na policiji, oni morajo dokazat, da JE vozil.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Zadeva je preprosta- naj pravi grešnik lepo plača. Sicer boš pač ti, ker si lastnik vozila, bil si poleg in veš kdo je vozil, pa iz določenih razlogov ne želiš povedati.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Kaj pa če prodajaš avto...nekdo ki ga ne poznaš pa gre prehitro ko gre probat....ok...kazen že plčaš amak zakaj pike?Vsaj pikke bi lahko izpustili ven.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Citat:
Skratka, hvala za vse pripombe, žal nisem dobil konkretne potrditve edinega kar me je zanimalo - kako je s kvaliteto originalnih slik.
Ostalo je po zakonu povsem jasno - če jim dokažeš da nisi vozil ne moreš dobiti kazni, tudi če si lastnik avta, ravno tako pa ti ni treba ovaditi "bližnjih" - karkoli že to točno pomeni. Boljšega dokaza kot njihove lastne slike na kateri ne voziš si pa ne morem predstavljat. Ponavljam da ne iščem načina kako se zlagat da si bil ob tem času nekje drugje, v službi, kjerkoli, ker naj to v pravni državi (in če seveda prekrška res nisi naredil) ne bi bilo potrebno. Enako je za to debato popolnoma nepomembno ali bi lahko ovadil pravega voznika, ker po zakonu to ni zahtevano.

smile-1.gif
Če je bilo slikano z "multanovo" in to pri belem dnevu je slika zelo dobra.
In država JE gnila, zato bi na tvojem mestu poravnal račun, ker močno dvomim, da boš z tožbo kaj dosegel sebi v prid. Če ti pa ne bo dalo miru pa lahko še vprašaš kakega pravnika, lahko bo našel kako napako v proceduri.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Kakšno napako pa bi iskal, če je slika ostra je to DOKAZ, da on ni vozil.

In to je vse, kar rabi. Edino kar rabi, je odvetnik, ki bo dosegel to, da mu izročijo original sliko in predložijo kot dokaz.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
kaj pa primer, da peljem po AC po voznem pasu, po omejitvi, mimo mene pa avto s prekoračeno hitrostjo in ga seveda stacionarc slika, mene pa zraven. Sva bila oba hkrati v dometu za blisk. Lahko kaj pričakujem, da se name obesijo?

p.s. stacionarni radar na AC Koper Ljubljana, na vrhniškem klancu bliska
grin1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Jah obstajajo odvetniki, ki ti bodo pomagali do rešitve problema. Če te boli zob, greš k zobarju, če te boli denarnica, greš k odvetniku, a ne?