foto pozdrav, jaz pa sovoznik?

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Če nisi vozil je pošteno da nič ne plačaš, pošteno je tudi da njim poveš kdo je vozil če ne želiš kazni,pa še zate je dobro, hehe. Dejstvo je: prekoračiš hitrost, radar te slika, kazen gre lastniku avta. Če nisi vozil ti in če nočeš povedat kdo je vozil boš pač dobil kazen in pike, njim je vseeno, oz. poveš kdo je vozil in on dobi kazen in pike. Izgoniti se ne moreš ničemur.

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
Citat:
Uporabnik t3kknokat pravi:
Dobil sem foto pozdrave s policije, vendar pa nisem vozil, slika pa je tako motna da bo vsaj iz te ki so jo sprintano poslali, to težko dokazat da pač sedim na sovoznikovem sedežu. Ker se nisem dolžen izpovedati zoper "svoje bližnje", se tudi ne želim.
...
Citat:
Ali je pač ta država res tako gnila, da ji je dovolj pofotkat tablico, za kakšno pravičnost se ji pa gladko j...
...
bil si zraven, ko se je storil prekršek, veš kdo je storil prekršek, vendar ga ne želiš izdati. ampak gnila je pa država, ki želi ugotoviti, kdo je storil prekršek, pa še ponuja ti možnost neplačila kazni, če dokažeš, da nisi vozil.
kdaj bodo nekateri ljudje odrasli in sprejeli odgovornost za svoja dejanja, ne pa se krivili druge?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik zino pravi:seveda gre za princip. dokaži da NISI vozil.
Se samo delaš bedaka, ali si res. Človek poskuša dokazat, zato sprašuje, ali ima original fotke dovolj resolucija, da bo dokazal s to fotko (ker se bo na njej videlo, da sedi na sovoznikovem sedežu, torej ni vozil ...

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
ne, on ne bo plačal, ne bo povedal kdo je prehitro vozil, zato ker se na sliki vidi samo tablica njegovega avta in ne glave šoferja.
zdaj bo tožil državo, ker delajo preslabe slike.
taka ti je to taktika odgovornih šoferjev.
moj nasvet: pritoži se, itak da ti nič ne morejo.

t3kknokat

Zelenc'
31. okt 2007
18
0
1
Gre za to da se mi "ni treba izpovedati zoper svoje bližnje", tako pravi zakon kolikor vem. Če se da iz fotke ugotovit da pač ne vozim jaz ker sedim zraven in se to upošteva je vse lepo in prav, kako bo država ugotovila kdo je res vozil se me pa po zakonu ne tiče. V nasprotnem pa vztrajam da je država gnila.

Zakaj naj po tvojem sprejmem odgovornost za svoja dejanja? Jaz nisem storil nobenega prekrška. Do trenutka ko sem dobil pošto niti vedel nisem da se je vozilo prehitro. Zaenkrat še nismo v kaki Stasilandiji da bi moral ovajati druge.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Še mu bodo dali kazen ker je bil "sostorilec"......in je dopustil prekršek s svojim avtom,pa še poleg je bil.

hysterical-1.gif

Nikoli ne veš kaj se bo še ta naša država spomnila
bonk.gif

To bi bla res bedarija
uf-1.gif

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Se samo delaš bedaka, ali si res. Človek poskuša dokazat, zato sprašuje, ali ima original fotke dovolj resolucija, da bo dokazal s to fotko (ker se bo na njej videlo, da sedi na sovoznikovem sedežu, torej ni vozil ...

dobil je kazen za prehitro vožnjo z sliko na kateri se vidi tablica, mar ne??? kaj boš dokazoval? ko te odzadi slika, se vidi obraz voznika? torej, pridi na policijo, povej da nisi vozil ti, zraven pa pripelji osebo, katera bo povedala da je ona vozila v času posnetka...
kaj bi zaj rad? ne delaj se bedaka....
daj mi obrazloži kako je s tem ko te slika odzadi in ne voziš ti? pa ne mi z bedakom...

t3kknokat

Zelenc'
31. okt 2007
18
0
1
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:

Hvala, točno to in samo to je moj point - ali imajo dovolj resolucije da je to lahko dokaz da nisem vozil, če že pošiljajo fotko, ker dokaz potem očitno imam.
Za kazen v vrednosti enih kavbojk mi je dokaj vseeno. Če se mi bo zdelo bom pač dal državi za dvojne kavbojke zato da bom lahko testiral zadevo na sodišču. Če pa mi nekdo jasno zagotovi, da so fotke žal preslabe, bo pač država dobila tiste ene kavbojke in smo končali. Ampak potem si pridržujem pravico da izjavim da je to gnila država
smile-1.gif

t3kknokat

Zelenc'
31. okt 2007
18
0
1
Citat:

daj mi obrazloži kako je s tem ko te slika odzadi in ne voziš ti? pa ne mi z bedakom...

To sicer nisi pisal meni, ampak bi vseeno rad odgovoril. Gre za to, da SO poslali fotko od spredaj, kjer se vidi kdo NE vozi. Torej bi bil to 100% dokaz da nisi vozil RAZEN, če je fotka tako slaba, da se ne da razločit. Papirnata seveda je slaba, zanima pa me kako je z originalno.

t3kknokat

Zelenc'
31. okt 2007
18
0
1
Citat:
kdo je v tem primeru dobil kazen? kdo piše bedarije?
je dobil kazen lastnik avtomobila ali ni?

Kazni ni dobil še nihče. Na lastnika vozila je prišlo obvestilo, naj se izjasni o okoliščinah.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:

dobil je kazen za prehitro vožnjo z sliko na kateri se vidi tablica, mar ne??? kaj boš dokazoval? ko te odzadi slika, se vidi obraz voznika? torej, pridi na policijo, povej da nisi vozil ti, zraven pa pripelji osebo, katera bo povedala da je ona vozila v času posnetka...
kaj bi zaj rad? ne delaj se bedaka....
Če je na sliki na sovoznikovem sedežu, je s tem že dokazal, da ni vozil. Vprašanje je bilo le, ali kdo ve, ali so v originalu te slike dovolj dobre, da se to vidi. To je vse.
Ne, ne rabiš povedat, kdo je vozil, če lahko brez tega dokažeš, da nisi ti. Tudi, če si slikan od zadaj. Kako dokažeš? Uporabi domišljijo ... In ne, ne rabiš dokazovati z nevemčem. Dovolj je, da dokažeš razumen dvom, da si ti res vozil.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik zino pravi:
kazen dobi lastnik vozila. nima veze kdo je vozil.
Ne piši bedarij.
Kakšnih bedarij?
V praksi je točno tako, kot je napisal zino. Če ne bo izdal tistega, ki bo plačal nobenim dokazom, da ni vozil ne bodo verjeli.

Dokazom se lahko verjame ali pa ne kakor se hoče, Smo zadnjič brali da so pri roparju našli denar in poštarsko torbo, pa to ni bil zadosten dokaz, da je poštarja oropal, pa so tistadva spustili na prostost.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
ni point slike da se vidi voznik, point slike je razločno videna tablica. kar pa v tem primeru je!

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Kolikor vem, so slike v originalu precej lepše in jasne kot dobiš po pošti

sedaj kako prideš do teh slik ne vem (verjetno s pritožbo)

Me pa zanima, da res dokažeš, da nisi ti vozil (pač iz slike), ne poveš kdo je vozil ker ti ni treba izdajat sorodnikov.....sedaj pa oni iz slike ugotovijo (pač enkrat te opazijo s to osebo), da to sploh ni tvoj sorodnik. Kaj se zgodi sedaj? Dobiš kazen za laganje? Drugače pa enkrat se malo pripeljejo mimo doma pa vidjo tega sorodnika pa mu izdajo nalog
smile-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Denar je še najmanjši problem, ampak ga:
1. Ne želim dati državi nič ker si že itak preveč vzame na druge načine.
2. NISEM VOZIL, torej ni razloga zakaj bi ga moral dat.

Vpašanje je torej še vedno, kako jim dokazat da me sicer imajo na sliki, vendar na napačnem sedežu.
Bi prosil za kak konstruktiven odgovor...
Država rabi denar, in ti ga bo pač vzela, al pravemu ali ne državo bolj malo briga.
Ti lahko dokažeš. da nisi vozil, na policiji pa lahko tvojim dokazom verjamejo ali pa ne.
In če ne boš pripeljal nekoga, da bo plačal namesto tebe, potem dokazom pač ne bodo verjeli in pritožbo zavrnili.

Moja kolegica tud ni vozila, tud ne zna vozit in nima izpita, pa so jo vseeno kaznovali, pač niso verjeli dokazom, najbrž zato, ker v pritožbi ni navedla da je vozil njen sin. Jo pa niti niso vprašali, saj zakaj bi jo pa? Tako so pokasirali celo kazen, če bi se pa potrudili in kazen poslali njenemu sinu bi pa dobili samo polovičko.
Jebe se državi za dokaze in pravičnost. Daržava hoče samo denar.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Citat:

To sicer nisi pisal meni, ampak bi vseeno rad odgovoril. Gre za to, da SO poslali fotko od spredaj, kjer se vidi kdo NE vozi. Torej bi bil to 100% dokaz da nisi vozil RAZEN, če je fotka tako slaba, da se ne da razločit. Papirnata seveda je slaba, zanima pa me kako je z originalno.

Par sporočil gor ti je nekdo prilepil povezavo na drug forum, v kateri ti je lepo obrazloženo, da ti dokazilo, da ti ni si vozil ne bo pomagalo, da se osebno izogneš kazni, razen, če poleg serviraš podatke osebe, katera je vozila. Osebno se mi zdi tudi prav tako, da je čim manj možnosti, da se dejansko ulovljeni prekrškarji izvlečejo.
Sam se občasno peljem hitreje, kot je dovoljeno (izven naselij) in če me dobijo, potem tudi plačam brez javkanja. Izgovori, da nekdo sploh ne ve, da je bil prehiter, so zame še dodatni razlog, da se taka oseba spravi s ceste.

LP,

Milan

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik zino pravi:
kazen dobi lastnik vozila. nima veze kdo je vozil.
Ne piši bedarij.

kdo je v tem primeru dobil kazen? kdo piše bedarije?
je dobil kazen lastnik avtomobila ali ni?
Ne, ni jo dobil. In je ne bo, dokler postopek ne bo pravnomočno zaključen ...
In ko bo postopek pravnomočno zaključen bo plačal lastnilk.
Tako kot je plačala kolegica, čeprav je dokazala, da ni vozila, samo kaj, ko dokazom ne verjamejo, v primeru če ne morejo na lahek način drugje pokasirat ravno toliko.