[Formula 1] Suzuka 2011

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Citat:
Uporabnik pablo pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
mogoče zna ata presenetit, ker je bil kar dober race pace.

A to šteje za presenečenje, da ni ujel zadnjega hitrega kroga... Hamilton pa spet revež, ga je Webber oviral, če vrjameš...

evo, o tem sem govoril, happy now?

I

Izbrisan uporabnik #488

Hamilton pa spet ... eh
smile-1.gif

ni za formulo, to ni igrica

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Kaj je bilo z Rosbergom? Nisem imel časa spremljat, sem zadnjih 10 krogov spremljal.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Vceraj ni dosegel casa zaradi okvare (hidravlika) tako da je startal iz ozadja.

Na dirki pa mislim, da ni bilo nic posebnega z njim. Pocasi se je prebijal nekoliko visje.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Se mi zdi, da se je Rosberg malo zaklal z izbiro gum. Štartal je s tršimi in zato težje prehiteval konkurenco zadaj, ki je bila na mehkih gumah. Morda je računal na en sam postanek, pa se mu ni izšlo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Dvomim, da je on to izbral, ampak ekipa
smile-1.gif

Verjetno so imeli v začetku planirana samo 2 postanka, a so potem videli da sta oba sauberja na enakih taktikah in so vmes zamenjali

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Dvomim, da je on to izbral, ampak ekipa
smile-1.gif

Verjetno so imeli v začetku planirana samo 2 postanka, a so potem videli da sta oba sauberja na enakih taktikah in so vmes zamenjali

Ubistvu je imel precej sreče tudi z varnostnim avtom, ker drugače bi bil nižje po razpredelnici. Vseeno pa je prišel do točke iz zadnjega mesta, kar niti ni tako slabo, glede na to, da je odstopil samo eden, pa še ta zaradi odvite matice.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
res je

sicer mi res ni jasna taktika ekipe, verjetno so pričakovali, da bodo vsi ostali toliko počasnejši, a glede na to,da je imel toliko soft gum na voljo, bi moral iti na soft soft hard taktiko, ali celo soft soft soft hard

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Vsekakor so za****li z postanki, Samo vprašanje zakaj
evil.gif

Je pa res da je ata prišel precej bližje rosbergu, po hitrosti mislim kot pa je bil lani. Tako, da je meni rezultat vnaprej znan.
grims-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
ne upam pomislit na drugo leto, če jim rata naredit vsaj približno konkurenčen dirkalnik...adijo hamilton masa in weber...potem pa še ostali

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
ata je imel letos 2 x odstop zaradi materiala in 1 x zaradi predrte gume, iz tega vidika je torej na slabšem kot rosberg.

s tem, da je ata tudi v Spaju začel iz zadnjega mesta, a je prišel veliko dlje.

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Moral sem neki napisat, če se nič ne dogaja.
smirk-1.gif

To je res za ato, samo verjemi da so že začeli rosberga nazaj držat, to se prav vidi. Ata je v spaju prišel tako daleč, ker je pač bil takšen splet okoliščin. Rosberga je imel popolnoma napačno strategijo pa tudi izpada ni bilo.V spaju koliko se spomnim je po prvem ovinku ata že bil zelo visoko, pa ne zaradi tako dobrega starta.
Spidi bo letos jokal, to je 100%. Pa še podpis bo moral spremenit
grims-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
https://www.youtube.com/watch?v=idzOBn87KOo

posnetek štarta ateja v spaju, imel je tudi on trde gume. Bolj logično je, da se iz zadnjega mesta začne s tršimi gumami, da se potem proti koncu dirke še pridobi kakšno mesto, na račun mehkejših gum, tako kot je to naredil recimo webber na eni dirki. Ampak rosberg je bil enostavno prepočasen.

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Saj se vidi koliko mest je v prvem krogu pridobil, ne moreš to primerjat z suzuko. Poleg tega so imeli izredno dobro nastavljen dirkalnik za ravnino, zato pa je hamilton živce izgubil. Meni to ni merilo. Edino nad maso sem razočaran, da ni ostal pred ato-m na zadnji dirki. Glede na hitrost ferrarija proti mercedesu. Zgovarjal se je na dotik z hamiltonom, samo za mene to ni izgovor.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
ne morš primerjat ateja in masse, ata ga šola v spanju.

glede nastavljenega dirkalnika za ravnino pa si verjetno zamešal s monzo.

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Monza je bila ja, samo v spaju je imel mercedes tudi najvišjo hitrost na ravnini vsaj koliko se spomnim. Jaz mislim da spa in suzuka nista primerljivi stezi niti približno. Ata pa kot sem napisal, se je že zelo približal hitrosti Rosberga, mu ne manjka več veliko. Ker lani je bil smešno počasen.