[Formula 1] Novice iz sveta III.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.708
1.059
113
Ja. You got me
smile-1.gif
Sam se vedno je minorna in cisto prav rdeca :p Pa ferari mclaren afero sm tud namerno spustu, ker tisto je bil fijasko za vse, k so samo pokazal, da so vsi isti shit (od FIE do mostev...). Kar se tice steze je moje mnenje se vedno enako.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
A vettel pa je zmagal prvenstvo, ko ni imel najboljšega avta? Kateri voznik je pa nazadnje dobil prvenstvo, z ne-najboljšim avtom tiste sezone?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
1999 je fotr imel iber nesrečo, irvine pa itak ni bil sposoben zmagovat.

2008 pa ti pogojno priznam, ampak zmaga za 1 točko ravno ni nek dosežek, v sumljivih okoliščinah
wink-1.gif

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Komaj čakam drugo sezono,ko bo Nico šišal Lojza,pol se bo pa vidlo da glede na dano situacijo Šumi sploh ni bil tako slab Jaz sem že preden je prišel v Meco to napovedal,Niko je že pred leti v slabšem Williamsu dosegal podobne rezultate pa so ga vsi podcenjeval(on je tiha voda ki bregove dere) pol se pa zapolnite kaj sem napovedal.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Nekako sem mislil, da bo fotr letos še zmagal, ker pač...kuhinja F1 pa to...za večji boom od odhodu bi lepo zgledala zmaga.

Ampak, ko je bernie napovedal, da fotra več ne bo, je tudi rekel, da škoda da gre brez zmage, tako da stari ziher ve, kako bo
smile-1.gif

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.708
1.059
113
No, se enkrat preber svoje sporocilo pa bos doumel, kaj hocem povedat...

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
A vettel pa je zmagal prvenstvo, ko ni imel najboljšega avta? Kateri voznik je pa nazadnje dobil prvenstvo, z ne-najboljšim avtom tiste sezone?

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Citat:

Miran Ališič

Iskreno slovo? Niti ne... Že drugič.

Sprva ni nič kazalo na to, da bo pred dirko v Suzuki poseben četrtek. Ko je Michael Schumacher napovedal, da bo običajno srečanje z njim malce drugačno, da bosta ob njem nekaj povedala še Norbert Haug in Ross Brawn, je pogovor dobil novo dimenzijo. Ko je Schumacher objavil svoje drugo slovo od formule 1, je bila Suzuka in nedeljska dirka za pol ure pozabljena. Tu je Schumi dosegel veliko lepega, zmag, naslovov prvaka, in tudi nekaj bridkih porazov, a kulisa slovite steze v Suzuki z vsemi spomini sedemkratnega svetovnega prvaka ni mogla zasenčiti dejstva, da je prišel trenutek, ko je napovedal dokončno slovo. Ki še enkrat ni bilo takšno, kot si je Michael Schumacher zamislil.

Ko je točno ob 16.45 oziroma ob 9.45 po slovenskem času Michael Schumacher ta četrtek prišel v napolnjen Mercedesov šotor z novinarji in snemalci, ob sebi je imel Norberta Hauga in Rossa Brawna, še bolj pomenljivo, v roki pa je držal list papirja, skoraj nihče več ni dvomil, da bo veteran in junak formule 1 zadnjega desetletja oznanil svoje dirkaško slovo. Zanimivo je, da je tokrat bral z lista, kljub temu, da je želel delovati umirjeno in preudarno, pa je bilo v njegovem glasu čutiti napetost. Ker je sprva govoril angleško, tudi besede niso bile izgovorjene v briljantni angleščini, ki jo sicer Michael Schumacher odlično obvlada, kar je le potrjevalo pomembnost trenutka. Izvedeli smo to, kar smo v bistvu že vedeli. Prišel je do točke, kjer je bil leta 2006, zaradi tega ni bil povsem prepričan, če želi nadaljevati z dirkanjem v formuli 1. Lewis Hamilton mu je le pomagal do odločitve, saj za Nemca, ki živi v Švici ostale možnosti niso bile mamljive. Utrujen in izčrpan je, podobno kot je bil pred šestimi leti, ko se je v Monzi prav tako s stisnjenimi zobmi poslovil. Šaljivo je dodal, da je tokrat slovo skoraj zagotovo dokončno. Tudi leta 2006 se mu je zdelo, da je takrat slovo dokončno, a vendarle je imel takrat 37, zdaj pa ima že 43 let.

Schumi je rekel, da mu je zdaj lažje oditi kot je bilo, ko se je poslavljal od Ferrarija. V svoji drugi karieri se je naučil, da je lahko tudi sproščen, pa čeprav mu rezultati niso pomagali, priznal je, da si je povratek z Mercedesom predstavljal drugače, ter da jasno z ekipo ni osvojil zastavljenih ciljev. Razume Mercedesovo željo po tem, da v ekipo pripelje dobrega dirkača za prihodnost, saj bi Schumacher svoje dirkaško življenje podaljšal le še za kakšno leto. Zanimivo neodločen je bil ob vprašanjih o tem, če bi enako ravnal v primeru, ko bi ponudba za še kakšno leto dirkanja prišla od McLarna ali Ferrarija, dodal je še, da zdaj ni ne čas ne prostor za debato o tem.

A mnogi, ki smo bili v šotoru, in spremljamo vso njegovo kariero od blizu, smo čutili, da gre za Michaelovo napetost, da ni sproščen, da ni olajšan, pač pa, kot skoraj vedno zadnjih dvajset let, skriva svoje prave občutke. Gladko in brez oklevanja je odgovoril na vseh, morda dvajset vprašanj, ki so sledila njegovi izjavi, čutili smo, da se zadnje tedne reči niso odvijale tako, kot si je želel. Michael Schumacher je verjel, da so besede iz Stuttgarta iskrene, ko so ves čas ponavljali, da bo sedemkratni svetovni prvak odločil o svoji usodi pri njih in da so vrata zanj vedno odprta, dokler bo želel. Ni mogel sprejeti dejstva, da so mu le sporočili, da je Lewis Hamiton podpisal pogodbo z Mercedesom in da zanj v ekipi ni več prostora. Ostane lahko le kot športni ambasador ekipe. Znašel se je v primežu, in teden dni kasneje, na prvi dirki, ki sledi obilnemu dogajanju zadnjega tedna, objavil svoj odhod v pokoj. Enako kot leta 2006, ko ga je k temu prisilil Luca di Montezemolo, ki je najel Kimija Raikkonena, in to za Schumacherjevim hrbtom.

Schumacher dobro deluje, če ima razmere v svoji oblasti, ko se mu izmuznejo, najprej okleva, potem pa stori, kar je storil že dvakrat. S stisnjemi zobmi se je že drugič poslovil, drugače kot bi se za takšnega dirkaškega velikana spodobilo. Majhna grenkoba nad veličastno kariero se je v bližino zmagovalca 91 dirk prikradla torej že drugič. Škoda. Tudi to, da je enako napako kot pred šestimi leti ponovil še enkrat. Kozmetična razlika pa je, da zdaj vrnitve zanj res ni več. V tretje gre rado, pravi slovenski pregovor, a Schumi ne bo imel priložnosti, da v tretje oddide vendarle vesel in res sproščen.

http://f1.rtvslo.si/index.php?id=articles&item=121

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.708
1.059
113
Tocno to, kar smo ze pisali tu... drugic zapovrstjo so ga dobesedno odpikal... verjamem da uzge na psiho pa ne glede kolk prvenstev je osvojil... enostavno ni dovolj dober in cist verjamem, da se tud sam tega se kako zaveda...
Ajde, zdej pa spet vesoljske teorije na plano :)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Mene bi bolj zanimala resnica za dogajanje v ferariju, kaj hudiča so mislili, da so šli menjat njega za kimija, to so bili ziher kakšni osebni interesi v ozadju, ali pa zamere. Če ne bi takrat fotr šel, bi še komot nizal prvenstva, pa recimo hamilton sploh ne bi bil prvak
wink-1.gif

Ni mi jasno res, tifoziji so ga imeli radi, ferari manija je bil na vrhuncu, pa dobi brco v rit? Letošnjo potezo merca razumem, tisto pa res ne.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Ja, tega tudi ne bi bilo
wink-1.gif

Mal razmišljal, da ni bilo kakšnih pritiskov iz ozadja FIE, ker če bi fotr ostal, bi lahko prišel do takšne statistike, ki bi čisto uničila ostale...
Berni pomoje ziher ni bil proti, njemu je godilo, ker je gledanost F1 cvetela...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Ja kaj ni 99 fasal foter tistega zloma nog, pa je potem spustil kar nekaj dirk? Logično, da potem ne more zmagat prvenstva...

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.708
1.059
113
Ja po moje pa ne. Takrat ga je Alonso 2x zapored solal, Montezemolo je bil ze do konca navelican placevanja sumla (niso bli majhni dnarji), prvak pa Alonso. Plus kup afer, ki so nizale rating ferariju, sploh uno v avstriji s Barichelom. Ne vem, jst se tako spomnem teh let... Sm ti pa ze napisal enkrat, da to kar di ti sl jst mislva je cist mem, ker tam gre samo za dnar, ostalo je cist navadn sweet talk oz. hinavstvo. Lep primer tega mas to zdej s sumlom... psi lajajo, karavana gre dalje, jutr ga vec nikjer ne bo... Zal... ampak moras priznat da sumi zdej res ni naredu nic in je cist logicno da se je tako koncalo... se full dolgo so zdrzal, sem presenecen.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.708
1.059
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Mene bi bolj zanimala resnica za dogajanje v ferariju, kaj hudiča so mislili, da so šli menjat njega za kimija, to so bili ziher kakšni osebni interesi v ozadju, ali pa zamere. Če ne bi takrat fotr šel, bi še komot nizal prvenstva, pa recimo hamilton sploh ne bi bil prvak
wink-1.gif

Ni mi jasno res, tifoziji so ga imeli radi, ferari manija je bil na vrhuncu, pa dobi brco v rit? Letošnjo potezo merca razumem, tisto pa res ne.

Ejga mozak, al ni on sel, vrgl so ga oz. podpisal Kimija in to je to. Ce ze govoris, govori kot je bilo. Tko kot je zdej, ni neke hude razlike...sam zvedu je da mora pokat...