[Formula 1] Novice iz sveta III.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
No, to itak ja, ampak drugo leto dvomim, da bo merc kaj uspel nardit, v bistvu...nihče nima kaj novega za nardit, edino skopirat RBR v nulo, kar pa seveda traja.

Bolj ciljam na 2013 in nove motorje, to je šansa da brawn kaj naumi in preseneti konkurenco.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Lansko leto mi merljivo, ker so testiranja prepovedana in ata sploh ni mogel priti v formo, na dirkah iskati formo pa je relativno težko, še posebaj, če je vse čisto novo od takrat, ko je nazadnje vozil.
dis18153_YouFailDRfil.jpg

Kaj je letos krivo?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Zakaj bi bilo letos kaj krivo? Kot sem rekel, je imel ata 3x fail materiala.

Poglej zadnjo dirko, kako je šolal po stezi.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Sej še ni konec sezone, lahko ga bo rosberg spet nabil, lahko pa ata od zdaj naprej vsakič nabije njega hehe. Bo kar bo.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Na kratko. Šumaher zna zmagovat samo v najboljšem avtomobilu
evil.gif

A znaš našteti prvake od leta 1990, ki to niso postali z najboljšim avtomobilom?

PS: na leti na tebe, ampak splošno - če Rosberge pere Schumacherja, je to za to, kar zna bolje nastaviti avto - če je Scumacher prej pral vse moštvene kolege, je bilo to za to, ker mu je moštvo dajalo prednost?

Ni mišljeno tako resno, kot si mogoče zastopil (glej smajlija). Logično, da v večini primerov zmaga najboljši avto, če nima ravno nesposobnih dirkačev (ker je eno z drugim povezano so ponavadi v najboljših moštvih tudi najboljši drikači). Šumaher je imel z razliko od drugih dirkačev to srečo, da je 3 (4) zaporedna leta sedel v hudo hudo dominantnem Ferrariju skupaj z ovčko, ki se ga ni upala prehitet. Ne zanikam vseh njegovih dosežkov in kvalitete. Ne pravim (oz ne mislim resno), da je samo avto tisti, ki mu je privozil vse uspehe. Ampak bi bilo vseeno lepo, da bi se predvsem njegovi strastni navijači malo bolj zavedali, da statistika ni edino merilo kvalitete dirkača. In ja, vse možne rekorde je Schumacher podiral ravno z dominantnim Ferrarijem....

Sanjarjenje, da bi se Schumacher danes lahko enakovredno kosal z Vettlom, Alonsom ali Hamiltonom so mi pa malo smešna...Če komentiram tvojo primerjavo z Rosebergom. Roseberg pere Schumacherja ker je trenutno boljši in zna bolje nastavit dirkalnik. Schumacher je pral tekmece, ker je bil takrat boljši od njih... simpl.... Definitivno je ta razlaga bolj logična, kot da bi bil Schumacher v hitreješem Mercedesu boljši od Roseberga, kljub temu, da je zdaj v dveh sezonah slabši...

Ni problema, samo da se razumeva. To sem napisal zaradi tistih, ki uporabljajo enkarat taka, drugič drugačna merila.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Ma ja, namesto testiranj bi lahko dali kakšno dirko, ki ne bi štela za prvenstvo, vozili pa bi samo testni/drugi vozniki, pa bi bilo bolj zanimivo, kot pa testiranja, kjer sicer časi so, ampak itak vsi skrivajo vse.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
jaz ne vem kaj se jajcajo z temi prepovedmi, naj testira kdor hoče ne pa neke finte nesmiselne

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Zaradi logičnega razloga, moštva s "unlimited" proračuni bodo testirala "ko nora" in non-stop, moštva brez denarja bodo tako fajn zaostala.

Problem zadnjih let pa je, da se nonstop menjuje pravila in slaba moštva ne morejo ujeti naprednih, kar bi jih lahko, če bi bila ista pravila par let.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
jaz ne vem kaj se jajcajo z temi prepovedmi, naj testira kdor hoče ne pa neke finte nesmiselne

Zato, ker je bil budzet velikih ekip 700-800 mio dolarjev na leto, malih ekip pa 80-150.000 mio dolarjev..

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ja vem da zato, ampak z vsakoletnimi menjavam i pravil se zgubi največ denarja ta testiranja bi morala biti dovoljena saj to je F1 ne pa neke smotane omejitve testiranj, saj pol ne moreš nikoga dohiteti če ne testiraš. Naj dajo vsakemu 200L goriva na dirko pol pa naj dela kaj hoče

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Vsaki ekipi buđet 50 mio, pa carajte.. Ali unlimited testiri ali naredi 16 dirkalnikov, ali nabavi 22 simulatorjev, hukers. 50 mio buđeta mas, do your magic.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Aha, in potem dobiš novo Formulo 2, zakaj že?

Ne bo zakaj.. F2 ima vse iste dirkalnike. Tukaj bi imeli pa proste roke pri dizajniranju.