[Formula 1] Novice iz sveta III.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Nick Heidfeld didn't deliver speed or leadership, says Renault team principal

http://www.autosport.com/news/report.php/id/93985

Ampak naš vrli admin, viper, pa trdi, da je nico izjemno sposoben dirkač
smile-1.gif

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik legionar pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
rosberga premagat ni nek problem.

Za najboljše res ni problem, za Schumacherja pa očitno precej težko, glede na rezultate v ENAKEM dirkalniku ...

Dirkalnik je narejen in nastavljen na voznika in dirkalnika nista enaka. Še več še inženirji niso čisto isti. Skratka bolida nista enaka.

Osnova avta je enaka, nadaljne modifikacije in prilagajanje narekuje vsak voznik zase. Če Šumi ne zna tega naredi bolje kot Roseberg ne spremeni dejstva, da Roseberg z istim avtomobilom dosega boljše rezultate....

Najprej glede točk oz rezultatov. Rosberg ima boljše rezultate od atata, brez dvoma. Tukaj diskusije ni

No lepo, da sva zdej na tem, da je OSNOVA enaka in NE BOLID ENAK. Torej ja, ata slabše izkorišča Meco kot Rosberg tudi tu ni dvoma. Vendar pa bomo lahko rekli do končno brez dvoma ali je ata prestar ali ne šele, ko bo meca imela konkurenčen dirkalnik in nič prej. Če ga bo kdaj imela oz da bo lahko ata dokazal, da je še AS, no do sedaj (po povratku) tega ni dokazal.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Malenkosti so za tebe par sekund? lep primer je massa, kako ga alonso šije.

JA malsnekosti! Takih zadeve smo videli že veliko tudi takih, ki so se obrnile. Seveda pa je jasno kateri vozniki imajo ali znajo "rekrutirat" tiste male malenkosti.

Sicer pa je bil moj namen odziv na nesposne,bebave in podobne oznake za voznike F1

Poglej, človek, ni se treba nataknit na vsako besedo. Vsi v F1 so pro športniki ki so se že od malih nog učili dirkanja in tako dalje. Ko rečem da je Massa bebav govorim o bebavosti med ostalimi F1 dirkači, kar ne pomeni da sem jaz hitrejši od njega. Štekaš? Od ena do deset, jaz in ti voziva za 2, F1 dirkači pa od 9 do 10. Torej imaš grid kjer je par dirkačev 10 in nekaj jih je 9. Massa je 9 in je pač bebav ker ni za 10. Še vedno pa smo mi normalni smrtniki za 2. Ti bo lažje zdaj? Nisem hotel napisat bebav v smislu da je kamijon vozil pred F1.
bonk.gif
Pač ko imaš grid 20+ dirkačev, so eni dobri eni pa švoh. Ampak še vedno so dobri glede na nas navadne smrtnike. Bo šlo?

Čaki čaki ne potvarjat., ti si napisu, da bebo ne zna povedat kaj je narobe z dirkalnikom. Drugače pa lej nič slabega nisem mislu pač v F1 so res sami dobri vozniki, ki so dali marsikaj skozi, tako da niso ravno od večraj, da ne bi zanil povedat kaj jih moti pri bolidu in kaj bi si želeli, so pa seveda razlike med vozniki.
Če sem šel po tvojem mnenju predaleč se ti opravičujem

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Za najboljše res ni problem, za Schumacherja pa očitno precej težko, glede na rezultate v ENAKEM dirkalniku ...

Dirkalnik je narejen in nastavljen na voznika in dirkalnika nista enaka. Še več še inženirji niso čisto isti. Skratka bolida nista enaka.

Osnova avta je enaka, nadaljne modifikacije in prilagajanje narekuje vsak voznik zase. Če Šumi ne zna tega naredi bolje kot Roseberg ne spremeni dejstva, da Roseberg z istim avtomobilom dosega boljše rezultate....

Najprej glede točk oz rezultatov. Rosberg ima boljše rezultate od atata, brez dvoma. Tukaj diskusije ni

No lepo, da sva zdej na tem, da je OSNOVA enaka in NE BOLID ENAK. Torej ja, ata slabše izkorišča Meco kot Rosberg tudi tu ni dvoma. Vendar pa bomo lahko rekli do končno brez dvoma ali je ata prestar ali ne šele, ko bo meca imela konkurenčen dirkalnik in nič prej. Če ga bo kdaj imela oz da bo lahko ata dokazal, da je še AS, no do sedaj (po povratku) tega ni dokazal.

Tudi če bi bil Mercedes konkurenčen dirkalnik, bi imel Šumaher glede na pokazano še vedno probleme z Rosebergom. Zastopiš? Tudi če je drkalnik za 3 sekunde počasnejši od zmagovalnega je še vedno primerjava dirkačev v istem moštvu najboljši pokazatelj kvalitete dirkača. Tako da zaenkrat ata kaže samo to, da je Roseberg boljši od njega, če bi sedel v istem dirkalniku kot Vettel, Alosno ali Hamilton, bi pa verjetno po parih dirkah končal zaradi blamaže
smirk-1.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Citat:
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Malenkosti so za tebe par sekund? lep primer je massa, kako ga alonso šije.

JA malsnekosti! Takih zadeve smo videli že veliko tudi takih, ki so se obrnile. Seveda pa je jasno kateri vozniki imajo ali znajo "rekrutirat" tiste male malenkosti.

Sicer pa je bil moj namen odziv na nesposne,bebave in podobne oznake za voznike F1

Poglej, človek, ni se treba nataknit na vsako besedo. Vsi v F1 so pro športniki ki so se že od malih nog učili dirkanja in tako dalje. Ko rečem da je Massa bebav govorim o bebavosti med ostalimi F1 dirkači, kar ne pomeni da sem jaz hitrejši od njega. Štekaš? Od ena do deset, jaz in ti voziva za 2, F1 dirkači pa od 9 do 10. Torej imaš grid kjer je par dirkačev 10 in nekaj jih je 9. Massa je 9 in je pač bebav ker ni za 10. Še vedno pa smo mi normalni smrtniki za 2. Ti bo lažje zdaj? Nisem hotel napisat bebav v smislu da je kamijon vozil pred F1.
bonk.gif
Pač ko imaš grid 20+ dirkačev, so eni dobri eni pa švoh. Ampak še vedno so dobri glede na nas navadne smrtnike. Bo šlo?

Čaki čaki ne potvarjat., ti si napisu, da bebo ne zna povedat kaj je narobe z dirkalnikom. Drugače pa lej nič slabega nisem mislu pač v F1 so res sami dobri vozniki, ki so dali marsikaj skozi, tako da niso ravno od večraj, da ne bi zanil povedat kaj jih moti pri bolidu in kaj bi si želeli, so pa seveda razlike med vozniki.
Če sem šel po tvojem mnenju predaleč se ti opravičujem

Ni panike,
nahrung002.gif
, ampak se strinjaš z mano da recimo Alonso zna prej povedat kje je težava avta in rečt "dejte sprednje fedre na 23,456 zadnje na 56,34556", kot recimo Petrov, ki pomoje samo reče zadek odnaša itd.? No to sem hotel povedat. In glede na to da so omejeni s časom pride še kako prav če dirkač ve kako je treba.....

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Tudi če bi bil Mercedes konkurenčen dirkalnik, bi imel Šumaher glede na pokazano še vedno probleme z Rosebergom. Zastopiš? Tudi če je drkalnik za 3 sekunde počasnejši od zmagovalnega je še vedno primerjava dirkačev v istem moštvu najboljši pokazatelj kvalitete dirkača. Tako da zaenkrat ata kaže samo to, da je Roseberg boljši od njega, če bi sedel v istem dirkalniku kot Vettel, Alosno ali Hamilton, bi pa verjetno po parih dirkah končal zaradi blamaže
smirk-1.gif

Pa saj to se jaz trudim povedat že dve leti pa nekako ne slišijo, dobiš samo odgovor: "mercedes ni konkurenčen, ata bi že pokazal"....vsi pa spuščajo dejstvo da je nico v enakem avtu....
grims-1.gif

Pač to da ga en smrkavec ki ga je ati v F1 pripeljal scat vozi že vse od comebacka, da zasluži ene 95x manj, pa še kar ga vozi, kako boš to opravičil?
grin1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Valda bodo rekli:

"Senna je placal za 2 dirki in, ker je mostvo financno v cisto v riti, smo zato steral Nicka"
bonk.gif

Ne govorim, da je Nick spica. Spada pa v F1 bolj, kot kaksni Petrovi, Alguesuariji, Karthikeyani, Chandoki, De la Rose, ipd..

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Saj ravno tega ne razumem. Heidi ima bojda top feedback. Vsaj sodec po besedah prejsnjih mostev. Ima feeling, zna razviti, ima eno najboljsih povprecij osvojenih tock (zanesljvost), ni pa res super hiter, kot Vettel, Hami in se kdo ali hud kvalifikant.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Ne govorim, da je Nick spica. Spada pa v F1 bolj, kot kaksni Petrovi, Alguesuariji, Karthikeyani, Chandoki, De la Rose, ipd..

Tile vsi placajo, Nick je pa (bil) placan. Tukaj ni kaksne hude filozofije, ce hoce ekipa ostati v F1, rabi peneze. Edino, kar je nenavadno je, da bi ekipa ostajala v F1 samo zato, da je tam - torej da ne uporablja teh penez za to, da bi s tem svojega prvega dirkaca porinila proti vrhu, od koder bi potem dobili se vec $$$.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
To je res. Samo vseeno v ekipi potrebujes enega dirkaca, da malo usmerja, kako pa 2 pay driverja.

Sicer me Sauber lahko takoj demantira, kaksen Lotus pa niti ne.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

smirk-1.gif

Hmm sej to sem napisal , da je Rosberg boljši! To da če bi pa imela meca konkurenčen dirkalnik bi bilo enako pa ne veš! Čisto preprosto nemoreš vedeti, ker se še ni zgodilo. Lahko sam predpostavljaš. Jaz predpostavljam da bi bilo drugače ti pa da ne bi bilo. Različna mnenja pač..

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Res je. Samo s to razliko, da ima moje mnenje tokrat dobre argumente, osnova tvojega mnenja so pa pretirane simpatije do Schumacherja. Ampak ja... različna mnenja
smirk-1.gif

Lahko pa Schumacher že jutri raztura in iz zadnjega mesta in pride do zmage... sej ne vemo, mogoče...
smirk-1.gif

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Res je. Samo s to razliko, da ima moje mnenje tokrat dobre argumente, osnova tvojega mnenja so pa pretirane simpatije do Schumacherja. Ampak ja... različna mnenja
smirk-1.gif

Lahko pa Schumacher že jutri raztura in iz zadnjega mesta in pride do zmage... sej ne vemo, mogoče...
smirk-1.gif

Tokrat zadnjič. Ne moje ne tvoje mnenje nima argumentov, saj manjka bistven del: konkurenčen bolid od mece.

Sicer pa sva začela debato, ker si še z velikim črkami napisal, da imata enak bolid, kar pa ni niti slučajno res.
No sicer pa je to moj zadnji post na to temo.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Po tej tvoji teoriji potem tudi Ambrosio in Glock skrivata čudežne sposobnosti in bi s konkurenčnim dirkalnikom lahko osvojila naslov... Verjetnost je podobna kot pri šumiju
smirk-1.gif

Sem mislil, da se bo dalo dejansko pogovarjat, pa vidim da žal nimaš pojma o F1 in potem naprej mečeš take neumnosti, kot so, da dirkalnika v moštvu nista enaka... c'mon! Če bi bil šumi še sposoben, bi si zrihtal to mečko in scat vozil Roseberga. Tako kot si je spedenal Ferrarija in zmagoval pred moštvenimi kolegi...

No ja, vsaj vem, da se te je treba na široko ognit v temah o F1
wink-1.gif

Pozdrav!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Dokaj logično, sem ziher, da če se šumi vsede na polo kolo in ti v enakega, ga boš šil, ali pa bosta enaka.

poglej senno, lani je bil zelo slab, sedel je v jajcih teammate ga je redno šolal, sedaj pa kar owna.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Dokaj logično, sem ziher, da če se šumi vsede na polo kolo in ti v enakega, ga boš šil, ali pa bosta enaka.

poglej senno, lani je bil zelo slab, sedel je v jajcih teammate ga je redno šolal, sedaj pa kar owna.

Resitev ni v Mercedesu, ampak v Hondi. V njej bi bil hitrejsi tudi takrat, ko ga drugi prehitevajo
hysterical-1.gif