FORMULA 1 GRAND PRIX DU CANADA 2014

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ni bila krivda 100% na strani masse...

Ne, res ni bila. Kriva je koncentracija cvetnega prahu v zraku. Tudi rahel premik tektonske plošče, ki onemogoča treznega razmišlanja. Tudi Hamilton je kriv.

Massa je kretenn non + ultra.....

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Komentiranje je pa itak....
bonk.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ni bila krivda 100% na strani masse...

Ne, res ni bila. Kriva je koncentracija cvetnega prahu v zraku. Tudi rahel premik tektonske plošče, ki onemogoča treznega razmišlanja. Tudi Hamilton je kriv.

Massa je kretenn non + ultra.....

Massa je sicer piækica, kar se tiče dirkanja, ampak take nesreča je bila pač tipična dirkaška nesreča v zadnjih krogih, ko gre na nož. Šel je agresivno (vprašanje, če bi sploh uspel zbremzat), še pred trčenjem ga je rahlo razmetalo, Perez je šel rahlo v levo in sta pač trčila. Šit hepens. To je pač dirkanje.

Tudi po moje je Massa že zdavnaj za v pokoj, ampak na križ ga pribijat zaradi te nesreče je pa bedarija.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Za drugič vejo pri mercu, kak ustavit hprehitrega hamija:) Javijo mu, da je Nico pod pregledom komisarjev, pa naj počaka. Kak so ga vložli dans za 5 krogov :D

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Kaj so ga vlozili saj ga je potem prehitel in odstopil. Itak je bil hamo hitrejsi.

To je blo bolj za hec mišljeno, kot za res! Na koncu je vseeno Nico ostal brez kazni tak da ja
grims-1.gif

Ista napaka, pa je samo hami odstopo... Preveč agresivna vožnja ali pa je zmanjkalo lufta za Nikotom za hlajenje elektronike/baterij, ki upravljajo zavore?! Dans so bli avti a+testirani.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
...
Massa je sicer piækica, kar se tiče dirkanja, ampak take nesreča je bila pač tipična dirkaška nesreča v zadnjih krogih, ko gre na nož. Šel je agresivno (vprašanje, če bi sploh uspel zbremzat), še pred trčenjem ga je rahlo razmetalo, Perez je šel rahlo v levo in sta pač trčila. Šit hepens. To je pač dirkanje.

Tudi po moje je Massa že zdavnaj za v pokoj, ampak na križ ga pribijat zaradi te nesreče je pa bedarija.

Na križ ga je za pribijat, ker prej 10 krogov ni ničesar naredil, pa je imal vsaj 5 priložnosti. Alonso, Vettel, Ricciardo, Hulkenberg.... če naštejem samo aktualne voznike, bi bili v predzadnjem krogu že v vodstvu...
Potem, ko mu Vettel pokaže kako se prehiti na ravnini, potem pa naenkrat na glavo čez Pereza...

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
...

Na križ ga je za pribijat, ker prej 10 krogov ni ničesar naredil, pa je imal vsaj 5 priložnosti. Alonso, Vettel, Ricciardo, Hulkenberg.... če naštejem samo aktualne voznike, bi bili v predzadnjem krogu že v vodstvu...

In kaj sem jaz drugega napisal?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Kriv je Perez zaradi spremembe smeri:
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/W1aGSehihg4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

http://formula.avtomanija.com/default.asp?rb=1&id=27654

Ko se bodo še v F1 zresnili in prepovedali take manevre, bo tudi dirkanje bolj zanimivo, takih nesreč pa manj. Za vzor si lahko vzamejo indycar, kjer je prepovedano spremenit smer v odgovor na poskus prehitevanja (moraš peljat naprej po isti liniji, ne smeš branit), če pa proaktivno zapiraš (predne nasprotnik skoči ven), pa potem ne smeš zapeljat nazaj proti liniji (če si vnaprej zaprl linijo tako, da si skočil do notranjega roba, moraš tam tudi ostat, pa se j... če je tam umazano in moraš ful prej bremzat). Pa Kaznovat vsako rinjenje nasprotnika s steze (kar je rosberg danes v prvem ovinku naredil hamiltonu). Pa še kaj podobnega bi se našlo.
Ker, roko na srce: kdo se spomini prehitevanja za vodstvo v F1 na stezi (ne v boksih), kot je bilo danes (ricciardo-rosberg), v zadnjiem letu dni, recimo? Indycar jih ima v povprečju 3+ na dirko (brez ovalov, ker jih je tam tudi po 60+)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.956
6.987
113
Torej sem imel prav, ni kriv massa. Tukaj ga pa seveda znalci f1 takoj obtozili...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.755
6.747
113
pri taščici
Očitno je res massa bil "žrtev", samo v primeru da bi prišel mimo, mi pa nekaj govori, da šikane ne bi zvozil po pisti in bi pridobljeno mesto moral prepustiti.
Glede na vrtenje in trk pa sem mislil da bodo koga ven vlekli iz avta. Na srečo ni bilo potrebno
V 17 seknudni se vidi dim iz pod leve gume, preden je trčil. Torej
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

Mladinec

Fizikalc
11. jun 2009
316
26
28
Ptuj
Perez je imel probleme z zavorami in je po moje zaviral (ali vsaj odvzel plin) prej, zato ga je Massa napičil...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.755
6.747
113
pri taščici
ne vidiš da je "cuknil" v levo in je massa zaviral preden je trčil? Ali je massa šel preveč v kamikaza style (kar njemu ni podobno, ampak dirka je šla proti koncu in živci) ali pa je perez preveč z lahkoto jemal masso (kot ob prejšnjih njegovih poskusih)

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.577
10.792
113
cukno al ni cukno, nekak je moral priti levo, ker je zavoj,dejstvo pa je, da je perez tudi prej zaviral, ded se mu pa je zagnal. Komisarji gor ali dol, tukaj je masa pretiraval, simple.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.577
10.792
113
gledam, pa če je perez "cukno v levo" je masa isto "cukno v desno",oba sta pa vzela skrajno čudne linije, napram vettlu. Zgleda tako , da je perez hotel še malo napast vettla, po drugi liniji,pa je kamikaza zadaj prleto.

Nazadnje urejeno: