FORMULA 1 GRAND PRIX DE MONACO 2012

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Tole pa sem napisal včeraj, kako čudno da sem uganil, kaj se bo zgodilo...

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Malo se bojim jutri začetka dirke...grosjen je 5. ata je 6....upam da ga foter na gobec, če ga bo spet skeglal ven
smile-1.gif

Grosejean je sicer hiter, ampak dirkanju v gneči pa očitno ni dorasel, vsaj v F1 ne.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Izkušnje mu falijo, očitno sploh ni gledal v levi špegel, ker je bil preveč "okupiral" v borbi s alonsom. Saj enako velja za senno, maldonadota, pereza, etc...vsi ti mladci so mogoče res hitri, ko imajo dober dan, ampak izkušnje jim falijo pa delajo bedarije.

plus to, da se seveda hočejo na silo dokazat, saj lewis je bil isti prvih nekaj sezon.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
No ja, perez bi moral že prej zaviti na notranjo stran, ker je uvoz v bokse že prej, zarisan s črto. Če drugi tega ne naredijo je to zgolj zaadi tega, ker pač nikoga ni za njimi.

Če kdo slučajno še ni videl tega, fotrov qualy lap:

https://www.youtube.com/watch?v=3-QdCMkd0lA

poglejte si od 50sec naprej, kr hudo ?

Ja, ampak vseeno velika večina zapelje tako noter v bokse kot je Perez.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Ja, saj pravim, vsi zapeljejo tako, če ni nobenega zadaj. Charlie je rekel, da lahko tako vozijo, da sekajo črto za uvoz, tako da vsi to delajo.

Ampak če je nekdo zadaj pa ne moreš tega narediti, oz bi lahko če pri tem ne bi oviral kimija, ampak ga je.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Čist dovolj placa ja, saj če bi noob vedel, da je fotr tam, bi lahko nekako preprečil zadevo, ampak zlo očitno je, da je to spregledal.

Zakaj še ni dobil kazni, mi ni jasno.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Drugače pa bi tokrat pohvalil gume, predvsem všeč mi je to, da tisti ki so šli prej v boks niso mogli takoj na hitro odpeljat par hitrih krogov in na tak način prehiteti tistega spredaj, ali voziti hitreje od tistega, ki je bil do postankov zadaj, a hitrejši in je tako lahko odpeljal par hitrih krogov in prišel naprej.

Nekako v tej smeri, če bo pirelli delal, ostalo pa lahko magari ostane isto, pa bodo čisto kul dirke.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
No ja, perez bi moral že prej zaviti na notranjo stran, ker je uvoz v bokse že prej, zarisan s črto. Če drugi tega ne naredijo je to zgolj zaadi tega, ker pač nikoga ni za njimi.

Če kdo slučajno še ni videl tega, fotrov qualy lap:

https://www.youtube.com/watch?v=3-QdCMkd0lA

poglejte si od 50sec naprej, kr hudo ?

Ja, ampak vseeno velika večina zapelje tako noter v bokse kot je Perez.

Res je. Če ni nikogar zraven.
Ne gre za to, da bi Perez narobe zapljal v bokse. Gre za to, da je s svojim manevrom Kimija stinil v ograjo. Tudi, če bi to srotil tam, kjer je še črtkana črta, bi bilo enako. Sotekmovalca ne smeš stisnit s steze. Perez ga je. Zato je bil kaznovan (zaot, ker je s svojim uvozom v bokse oviral Kimija in ne zato, ker bi nasploh narobe zapljal v bokse).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Čist dovolj placa ja, saj če bi noob vedel, da je fotr tam, bi lahko nekako preprečil zadevo, ampak zlo očitno je, da je to spregledal.

Zakaj še ni dobil kazni, mi ni jasno.
Ker je odstopil, p mu pogledajo skozi prste. Resno bi moral dobiti kako dirko prepovedi, da se zresni.
Pa še kupu ne le mladcev tudi strejši voznikov tudi ne ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Ma dej ta slika nič ne pove. Alonso ga je lepo zrinil v ata.

Sem šel gleda posnetek. Nga. Med alonsom in Schumijem je bilo vedno za precej več kot en avto placa. Torej dovolj prostora, da grosjeanu ne bi bilo treba nabiti v schumija - še posebej, ker se nista le dotaknila, ampak je bilo za debelino gume prerivanja ... Popolnoma nepotrebno, prostora je bilo dovolj.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Kazen še pride.Kolikšna pa bo verjetno že jutri jasno.Mislim, da bo +5 mest pa sigurno ga bodo precej okregali.
smile-1.gif

Za vse noobe bi moral bit tečaj pred sezono, da se jih pripravi na cirkus heheh

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Ampak ironično...fotru še od velikih rekordov fali samo največ monaco zmag, tu ga šije senna...in če foter ne bi dobil +5 bi pomoje danes zmagal in bi lahko drugo leto snel še ta rekord, ampak zdaj bo mora še 2 leti ostat v F1
wink-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
enga spidija takega majo na f1rtvslo..iceman al neki takega. isti kekec
smile-1.gif
prav sila mu je ko šumi kaže talent.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Ta vikend je na indy 500 nastopil Tudi Jean Alesa, ded jih šteje 48 in za moje pojme je indy 500 bolj naporen, kot F1 dirka, tak da ima foter še dosti let rezerve, fizične, če bo imel interes
wink-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
enga spidija takega majo na f1rtvslo..iceman al neki takega. isti kekec
smile-1.gif
prav sila mu je ko šumi kaže talent.

Tisti specjalc je že bil skenslan iz spletne strani F1magazin.com
smile-1.gif

Hvala bogu...še dosti časa so ga prenašali
tongue-1.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Drugače pa bi tokrat pohvalil gume, predvsem všeč mi je to, da tisti ki so šli prej v boks niso mogli takoj na hitro odpeljat par hitrih krogov in na tak način prehiteti tistega spredaj, ali voziti hitreje od tistega, ki je bil do postankov zadaj, a hitrejši in je tako lahko odpeljal par hitrih krogov in prišel naprej.

Alonso je starimi super soft vozil 1:19 (podobno Vettel s starimi soft), ostali pa z novimi soft 1:20 in 1:21. Verjetno tega niso pričakovali, ker bi bila lahko taktika s še kasnejšo menjavo zmagovalna.