ForEx - trgovanje

lozica

Pripravnik
9. feb 2008
55
0
6
Notranjska
Obišči stran
Tudi moje mnenje je na skripte negativno. Res je, da zadeva deluje določen čas potem pa situacija obrne in gre navzdol. Nekoč je nekdo zapisal" pri skripatah je treba le ujeti določen termin in zadeva dela". Torej zadeva deluje nekaj časa, potem nekaj časa ne in zopet. Umetnost pa je ujeti trend....
Moje mnenje je še vedno indikatorji in novice.
Vsekakor dobro predvideva novice Felix-upam da ga vsi poznate...
Bi pa še eno stvar omenil.
Trgovanje na demo računih z 50.000 in več je realno za tistega, kateri ima namen vložiti tako vsoto.
Zadeva je nekoliko drugačna z manjšimi vsotami. Govorim o marginu...
Jaz še vedno trdim!
Začnite z 100-300 euro pa pridite do 1000 3x. Če vam to uspe potem je nekaj žilice v vas. Tukaj pa seveda ne mislim gamblanje, torej 1 lot pa na srečo.

lp

moneymaher

Pripravnik
28. dec 2007
36
0
6
med Krko in Savo
Spirit, dobra poteza!
aplauz.gif

Rada bi z vami podelila en sistem Roba Bookerja, drugač ga se dobi zastnj na njegovi spletni strani. Sistem je zelo enostaven in primeren za pare v trendu. Deluje na vsim time frameovima, če je slučajno par na 1H karti v rangeu se prestavi na nižji time frame in se pobere kakšen pipsek.
Sevada, pred no kaj ga, in vsaki drugi sistem, začnete špilati na live accountu vam od srca preporočam backtesting. Lahko uporabljate MT4, zastojn je in ima veliko history data. To je edini način da izveste učinkovitost sistema, naučite ga špilati, naučite se zastopiti sistem, kaj lahko pričekujete... Vem da bo zdaj večina povedala: AMPAK JAZ JAZ NIMAM ČASA... A jaz bom vas vprašala; kako lahko riskirate svoj denar v sistemu za katerega ne veste kako deluje, katera je verjetnost da boste imali pozitiven trejd?
A ja še novice! Novice so osnovni del FX, z njimi se pač treba sprijazniti. Iz osebne iskušnje vem da bojo enkat vzele svoj del (tu je pametan money management zelo pomemban), drugič ga boju vrnule... Fx bi bil preenostaven brez njih. Sevada neiskušenim trejderima preporočam da se ih izogibajo (vseh rdečih tovarn na http://www.forexfactory.com/) in vas tolažim da boste s časom ugotovili kako zadeva deluje.
Še enkart poudarjam backtesting , ker če ga pravilno naredite, ko začnete uporabljati sistem na live accountu, bote imali veliko samozavesti, ker veste kaj lahko pričekujete.

Za konc če imate kakršnokoli vprašanje, ker vprašajte!

Priponke

• 227478-5_13_62.pdf
    200 KB · Ogledi: 244
Nazadnje urejeno:

moneymaher

Pripravnik
28. dec 2007
36
0
6
med Krko in Savo
5 13 62 by Rob Booker

Zdaj je sistem napisan v delu njegove naslednje knjige, tako da vas ne moti Chapter Nine in velike številke stranic.

Priponke

• 227481-5_13_62.pdf
    200 KB · Ogledi: 250
Nazadnje urejeno:

moneymaher

Pripravnik
28. dec 2007
36
0
6
med Krko in Savo
Še vedno kot začetnica, saj se jaz tako vidim, osebno se ne obremenjujem kaj bo bilo, v tem primeru z EURUSD, in kaj lahko spasi USD, kdo pravi da ga sploh treba spašavati ?!
wink-1.gif

Onaj moj post je bil videnje tehničke analize,(kaj se tiče fundamentalne sam še kratka) lahko gre gor, lahko gre dol... Mislim da bo ona rumena trend linija bila pomembna v prihodnosti, ampak ne zamaram se preveč z tim. Nimam kristalne kugle da bi mi povedalala kaj bo bilo.
wink-1.gif
Enostavno čakam da mi moj dobro backtestirani sistem odpre pozicijo za vhod. long ili short tak ja vse eno, pomembno je da je zmagovalan trade.
Za enkart predvidavanja bom pustila gospodi W. Buffetu in G. Sorosu.

lozica

Pripravnik
9. feb 2008
55
0
6
Notranjska
Obišči stran
Tnx. Ja fundament je zelo čudna stvar in predvsem trguješ na long pozicije. Meni bolj odgovarja dnevno trgovanje, je več dinamike heheh.
Vprašal sem zato, ker vsi kazalci kažejo slabo za USD, pa vendarle raste proti EUR.
Najbrž bo res držalo, da se bližajo volitve..

lp

moneymaher

Pripravnik
28. dec 2007
36
0
6
med Krko in Savo
En od morebithih razlogov zakaj USD "gre dobro", recimo Rob Booker razlaga na način da vse novice katere so vezane za ZDA, so že itak vkalkulirane v trenutno stanje, ker ves svet govori da je ZDA v recesiji, in vsi pričekujejo še slabše... in tako se pride do tega da izostane pravi efekt novica, oziroma novice trenutno nimaju dobrega ni slabega vpliva. Par EURUSD enostavno nastoji priti v ekvilibrijum (ravnotežo).

Nazadnje urejeno:

moneymaher

Pripravnik
28. dec 2007
36
0
6
med Krko in Savo
Uporabljam tri vrste EMA, en SMA, Stochastic oscilator in MACD, supprot in resistance, to je vse del Roboveg sistema in v zadnje čase so mi zelo všeč channeli, z tim da te katere ja uporabljam v sebi imajo Fiblse, oziroma Fibonaccijeve linije na 38, 50 in 62% vrednosti channela, imam tudi in exstenzije, za lažje iskanje supporta oziroma resistanca ako par izide ven meja channela.
Kak vidiš precej enostavno!

In, kakšne so tvoje iskušnje?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Koliko % pa vi realno delate (mesečno) in koliko časa vam to vzame?
Sam namreč že nekaj časa spremljam to debato in, ker o forex-u nimam pojma se seveda v njo nisem vključeval.

Sedaj pa resno premišljujem o začetku trgovanja in me zanima tudi koliko časa vam to vzame in kaj se zgodi, če si tudi po teden/dva odsoten... mam pač čuden šiht
wink-1.gif

lozica

Pripravnik
9. feb 2008
55
0
6
Notranjska
Obišči stran
Nekako se oklepam bollingerja, flat market ter seveda suporti in resitance...
Pa redno spremlajnje novic...kot sem že napisal zelo dobre napovedi daje Felix.
Nekaj časa pa sem bil privrženec MCAD.

peterm

Pripravnik
17. sep 2007
699
0
16
Citat:
Uporabnik MAKY_ pravi:
no ko ga boš potipal ga še povprašaj, kako se skripta imenuje. z veseljem bi jo sprobal če ne drugega...

to je sam nekaj pisal..
sem pa nekaj časa nazaj delal neke raziskave glede tega.. sam nisem neki zaklučil.. nekak so me prepričal da ni to to..
bom mal pregledal za nazaj.. kolk se pa spomnem je najbol met en rač. sam za take stvari iskat.. ker se je tolk enga spama gor nabutal da sem nakoncu formatiral vse skup.. kar pa se mi ne da še enkrat ker sem si fino platformo naštimal..

peterm

Pripravnik
17. sep 2007
699
0
16
tele krivulje so fajn.. do neke mere.. do mere ko začnejo bit balast..
ko so ti samo napota.. res je da ma vsak svoj sistem recimo.. ampak meni se je najbolje obneslo gledanje grafa in nič drugega.. novice so vsaj na začetku mi pomenile ravno nasprotno in sem jih opustil.. ja jih spremljam ampak..
vse kar uporabim je ravnilce..navadno prozorno ravnilo...

veliko uspeha vsem..

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Temu se reče "Naked trading". In s tem se strinjam. Vsi indikatorji le vlečejo podatke iz preteklosti in jih filtrirane ponudijo na ekran. Dosti informacij se izgubi. Sam gledam pivote, divergence itd. Pivoti precej dobro delujejo, po moje predvsem zato, ker jih uporabljajo praktično vsi - tudi velike ribe.

Svoj čas sem programiral eksperte, a je v MT4 zelo težko izvedljiv sistem, ki sem si ga zamislil in ga trgujem v živo. Temelji na gledanju več timeframeov hkrati, podpora temu pa je zaenkrat uboga. Npr. vedno trguješ le v smeri trenda na višjem timefreameu.

http://www.trading-naked.com/ (obupno grda stran, a ogromno pametnih člankov)

moneymaher

Pripravnik
28. dec 2007
36
0
6
med Krko in Savo
Osebno ne rabim pivot pointse, ampak neke osnove lahko izveš na www.babypips.com/school/pivot_points.html

Ta teden je Rob Booker spet začel predvajati Trader Radio. Zadeva je zastonj. Predvaja se vsak dan med pol 15 in pol 16 po našem času. Obstaja tudi možnost v živo vizualnog pračenja emisije, kaj je posebi zanimivo pri razlaganju trading ideja na kartama. Uradni link je http://robbooker.typepad.com/traderradio/.

neo317

Zelenc'
31. jan 2008
5
0
1
Ok. Se še sam pridružim razpravi. Oz. mam nekaj vprašanj. Ker sem nov pri FX, zbiram informacije, se učim osnov (babypips), in vsega kar je povezano s tem.
In še kar ne razumem (bo neumno izpadlo, ampak boljš vprašat kot pa sam si predstvaljat kaj je res in kaj ne) kaj je
1 LOT? Nej mi kdo po slovensko, lepo človeško napiše to prosim?
Ker sam mam eno platformo kjer tega ni (1 pip je vreden 1 € in to je to - ne morm nekako dobit za ta 1 € 100 € - kar nej bi bil 1 LOT a ne?, al je 1000 $). No na drugem FXCM pa to je, dam trejdat 1 $ in mi "vzame" 100 $, al je LEVARAGE?
Evo, idiotizma. V glavnem kaj je LOT in kaj LEVARAGE?

Potem eni pravjo, da nej ta novi začnemo z 100,300 €, drugi spet, da nej z manj kot 1000 € ne trejdaš? Kaj zdej?
Vem, da če maš manj in se trend obrne si se fajn zafrknil in greš lahko sam še denar spet gor naložit.
O raznih indikatorjih ne bom spraševal, ker to še berem in se učeim osnov.
Me pa zanimajo signali, a je kdo v začetku kdaj uporabljal signale. Vsi hvalijo Bookerja, najbrž to pomeni da so njegovi signali skoz točni? Ker to sem si reku bi bilo men za začetek pomoč, ne da bi te signale sledil kot nor, sam da vidim in potem sam najdem zakaj in kako. Nazadnje sem dobil email od FXCM, za njihove signale. Jih je kdo sprobal, a delujejo?
Dosti za enkrat.
Upam, da se bo ta del foruma o FX, se prav trgovanje fajn obnesel, čeprov tud tisti del z FX vlaganji ni slab.

www.odgovori.si

lozica

Pripravnik
9. feb 2008
55
0
6
Notranjska
Obišči stran
Bom poiskusil po domače...
Na tej povezavi imaš pip calc http://www.goforex.net/pip-calculator.htm, torej če igraš z 1 lotom
je pip vreden 6.86 EUR, torej 10 pip (premik na grafu) 68,6 eura.

Seveda ni pri vseh ponudnikih(brokerskih hišah) enako....

Lažje je trejdati z večjo vsoto ampak moje mnenje je, da na demo poizkušaš priti iz 100 oz. 300 na 1000 vsaj 3x.
Ker če boš naredil večjo napako ti bo margin call požrl cekinčke....torej se napake kaznujejo.

Za free signale imaš pa mnogo www strani - google da ne bom delal reklame...

lp

moneymaher

Pripravnik
28. dec 2007
36
0
6
med Krko in Savo
1 standardni lot = 100.000,00 $
1 mini lot = 10.000,00 $

leverage - http://www.investopedia.com/ask/answers/06/forexleverage.asp
Laički povedano, recimo pri leverageu 100:1, za svak tvoj 1 $, broker daje 100$ in na ta način ti omogoča, recimo pri EURUSD in 1 mini lotu, vrednost 1 pip = 1$.

Tole so preporočljivi depoziti odvisno o velikosti lota:
Minimum lot size $100,000 - you need $50,000
Minimum lot size $50,000 - you need $25,000
Minimum lot size $10,000 - you need $5,000
Minimum lot size $1,000 - you need $500