Ford "maher", diler, poznavalec....

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Smax je proti seniku mercedes, kar se sestavljenosti tiče. za roberta pa je itak jasno, da mora renaulta pohvalit.

matjazy

Fizikalc
3. jan 2008
221
123
43
SMAX je zame vsaj 2 razreda boljši avto od scenica, kolikor sem se jst vozil z njima.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
SMAX je razred večji avto. Ni pprimerljiv s Scenicom. Njegov ekvivalent (Scenic) je C-MAX.

ksi

Fizikalc
23. avg 2007
168
75
28
SMAX se pelje občutno bolje kot scenic (bolj osebni avto kot kombi)!

matjazy

Fizikalc
3. jan 2008
221
123
43
No pa da odgovorim nekaj v skladu z vprašanjem. 2.0 bencinar je v SMAX bolj žalost. Ni živahen niti v nizkih vrtljajih, če ga ženeš, je malo bolje (pa je še vedno precej len), ampak postane žejen. Prekratek menjalnik za po AC, 2.0 tdci je po drugi strani bistveno bolj prijeten za vozit, kljub nazivno podobni moči imaš za razliko od 2.0 bencinarja občutek, da je ta motor kos teži avtomobila.
In še glede vožnje v primerjavi s scenicom. Scenic je precej neroden voz, sediš nekako previsoko, vse se dogaja spodaj, pedalke so hecno postavljene, volan tudi, bog ne daj se s tem malo bolj pogumno peljat v ovinek, ker je občutek zastrašujoč (če si navajen običajnih avtomobilov). No in ko se poln takšnih vtisov vsedeš v smax in pričakuješ podobno zgodbo, si presenečen, ker se zadeva pelje kot običajen avto. Tudi čez ovinke, če je treba. Nič čudnega položaja, za volanom se počutiš super, lega neprimerljiva (oziroma vsaj občutek). Ni si težko predstavljat, da bi vozil smaxa namesto karavana... scenica pa ni šans.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če bi pozorno bral, sem napisal točno enako glede specifičnega motorja. In ja, omenil sem, da mi je bil avto zelo vščečen, razmišljal sem o nakupu. Verjetno si lahko predstavljaš zakaj.
In Scenic ter S-MAX nista niti pod slučajno primerljiva.

Carlito149

Pripravnik
18. apr 2008
978
0
16
Jaz sem tudi gledal 2.0 bencinarja in je res bolj švoh, od zmogljivosti do porabe.
Sem potem raje vzel 1.6 ecoboost.