Font Bootstrap?

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Submit event moraš uloviti v javascriptu in ga potem narediti preko ajax-a. http://untame.net/2013/05/how-to-build-a-modal-contact-form-in-twitter-bootstrap-with-php-ajax/

Koda:
 $(document).ready(function () {
// na submit gumb se obesi click event
    $("input#submit").click(function(){
       // ko user klikne se naredi ajax post request
        $.ajax({
            type: "POST",
            url: "process.php", // <- url php-ja, ki prebere podatke in pošlje mail
            data: $('form.contact').serialize(), // <- pošljemo vse podatke iz forme
            success: function(msg){
                $("#thanks").html(msg) // prikažemo zahvalno sporočilo
                $("#form-content").modal('hide'); // skrijemo modal 
            },
            error: function(){
                alert("Pri pošiljanju podatkov je prišlo do napake");
            }
        });
    });
});

Vključen moraš imeti jquery.js in bootstrap.js

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
a prav bootstrap.js ali bootstrap.min.js velja?

Aja, pa zdaj to berem - nočem, da mi zapre modal, hočem, da namesto, da mi nad vnesnimi okenci pokaže "sporočilo uspešno poslano", poleg tega še skrije vnesna okenca.

Pa še neki - ne znam razbrat, kako bootstrap naredi, da ko jaz aktiviram php, in ta vrne echo OK on to razume, da mora odpret id="sendmessage" - a je to not v bootstrap.js zapisano?

Ma v glavnem ni pomembno to
smile-1.gif
pozabi vse skup.

Me pa zanima nekaj drugega, kar pa je moteče.

Ko recimo okno safarija ožam. Se navbar obnaša bedasto. Najprej se normalno bližajo itemi, ko so preblizu skupaj, se pomakne navbar eno vrstico nižje (pod logo na levi) in šele po tem, ko še bolj zožam okno, se naredi "zložen" navbar, torej ikonca, na katero klikneš, da se ti odpre (predvsem za mobilne naprave. Jaz pa bi rad, da v trenutku, ko je display preozek, da bi kazal cel navbar v isti vrsti vse skupaj pokaže že v ikoni za odpret - torej tako kot kaže na ozkih napravah.

Karkoli v style.css spreminjam mi ne uspe tega breakpointa prestavit na višjo resolucijo.

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
E sem rešil težavo s collapsom

Koda:
@media (max-width: 990px) {
    .navbar-header {
        float: none;
    }
    .navbar-toggle {
        display: block;
    }
    .navbar-collapse {
        border-top: 1px solid transparent;
        box-shadow: inset 0 1px 0 rgba(255,255,255,0.1);
    }
    .navbar-collapse.collapse {
        display: none!important;
    }
    .navbar-nav {
        float: none!important;
        margin: 7.5px -15px;
    }
    .navbar-nav>li {
        float: none;
    }
    .navbar-nav>li>a {
        padding-top: 10px;
        padding-bottom: 10px;
    }
}

tole v custom css in ga zloži prej, dobiš pa dodatno težavo
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Našel drugo "rešitev":

Koda:
@media (min-width: 768px) and (max-width: 979px) {

a.detail{
		background:none;
		width:100%;
	}

footer .widget form  input#appendedInputButton {
		  width: 91%;
		  -webkit-border-radius: 4px 4px 4px 4px;
			 -moz-border-radius: 4px 4px 4px 4px;
				  border-radius: 4px 4px 4px 4px;
	}

footer .widget form  .input-append .btn {
		  width: 100%;
		  padding-right: 0;
		  padding-left: 0;
		  -webkit-box-sizing: border-box;
			 -moz-box-sizing: border-box;
				  box-sizing: border-box;
				  margin-top:10px;
	}

ul.related-folio li{
		width:156px;
		margin:0 20px 0 0;
	}	
}

Ampak to pa spet samo skrije stvari v navbaru, ne pokaže pa mi možnosti, da odprem navbar kot dropdown meni. Ta se pokaže šele ko še bolj zožam okno browserja.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Težko je takole z deli kode videti kje je problem. Bi moral videti celo stran in potem v inspektorju videti, kje je težava. Iz opisa predvidevam, da se navbar oža, potem mu pa zmanjka prostora, da bi se še zmanjšal glede na procent širine. To rešiš tako da pri tisti širini , kjer se prelomi daš novi break point in zmanjšaš procent širine.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Težko je takole z deli kode videti kje je problem. Bi moral videti celo stran in potem v inspektorju videti, kje je težava. Iz opisa predvidevam, da se navbar oža, potem mu pa zmanjka prostora, da bi se še zmanjšal glede na procent širine. To rešiš tako da pri tisti širini , kjer se prelomi daš novi break point in zmanjšaš procent širine.

Ma ja saj vem, da dajem zahtevne naloge
smile-1.gif

Sem rešil zadevo tako, da sem šel v boostrap.min.css in našel 768px breakpointe in jih zamenjal z 992px breakpointi, čeprav vem, da ni dobro, da se ta css spreminja, ampak je bolje, da ga customizaš in recompilanega downloadaš... ampak ker sem štartal s templatom nimam custom.json fila ampak samo min bootstrap.

Za enkrat zadeva deluje imam pa originalni bootstrap.min.css shranjen na dveh lokacijah, če bi slučajno šlo kaj v 3pm.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Upam da ne zameriš če si malo izposodim temo.

Ima kdo kak dober ne predolg PSD to HTML tutorial? Vem, da je na YouTube ogromno tega (čeprav so vsi kar dolgi), ampak vseeno me zanima kakšno priporočilo iz prve roke.