Firefox=crap

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
@all: reistalacija firefox-a ne bo in ne pomaga. Problem je 99.9% v katerem addon-u, ali kakšen drugi problem v profilu. Če so kakšni problemi je najbolje pobrisati profil. Ob naslednjem zagonu bo FF kreiral novega. Pred tem je pametno vsaj backupirati bookmarke. Jaz uporabljam foxmarks tako so moji bookmarki vedno shranjeni na strežniku in se avtomatsko sinhronizirajo na vseh mašinah, ki jih uporabljam.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Zakaj mi Firefox 3.0.5 žre 600mb RAM-a v mirovanju?? Bognedaj da odprem par zavihkov z youtubeom, potem žre čez giga.. Sem poskusil ponovno inštalirati, pa ni nič bolje!
jezen.gif
Najbrž zaradi kakih "zanimivih" add-onov.
Probaj jih zbrisat : menu Tools / Add-ons

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Nimam nobenih addonov, niti tem, nič. Vse default razen bookmarkov..

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Lahko probaš še profil zbrisat in s prazmim probat. To ti žre takoj po startu pri prikazu prazne strani ?

Janez: Mama, kaj moram bakupirati ?
Mama: Podatke, ki so ti pomembni.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
meni pa zadnje čase FF full nagaja - kliknem neko povezavo in se zatakne in čakam in čakam in čakam ... potem pa se v 90% ekspres hitro naloži, ostalo pa se ne naloži sploh ...
tongue-1.gif
vmes ko čakaš, poglej če ti v spodnji vrstici piše nekaj v smislu "Čakanje na http://ads.????.???.???..."
odkar v Adblocku redno filtriram vse linke, ki imajo besedo "Ad..." v imenu, mi FF dela precej hitreje

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Zelo me moti, da kar brez pomisleka napišete podobne izjave kot Firefox=crap, Firefox je shit. Kaj bi pa ti, spoštovani kolega rekel, če bi jaz napisal "aviator" je s....e ali kaj podobnega. Z izjavo, da je FF sranje, zmerjaš in ponižuješ miljone in miljone uporabnikov, ki smo z FF zadovoljni in ga zadovoljno uporabljamo. Res je, lahko bi bil hitrejši, ampak, če bi šlo, bi ga verjetno tudi takega naredili. Če je res tako sranje, ga ne uporabljaj! Enako velja za Windows, pa uporabljajte Linux ali pa kupite Mac. Ne, vsi veselo gonijo Windows, poleg jih pa zmerjajo, da so največje sranje na svetu. Tu nekje ni logike!
Popolnoma razumem, da bi si želeli hitrejši FF, jaz tudi, ampak a je res za vso počasnost kriv ta program? Pa se vam zdi, da imate pravico izreči tako hudi obsodbo vi, ki verjetno še programčka za izpis "Hello, world!" niste nikoli napisali?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Florjan pravi:Res je, lahko bi bil hitrejši, ampak, če bi šlo, bi ga verjetno tudi takega naredili.
Lahko bi bil hitrejsi.
In tudi naredili so ga. Imenuje se Firefox naslednja verzija.

Citat:

Ne, vsi veselo gonijo Windows, poleg jih pa zmerjajo, da so največje sranje na svetu. Tu nekje ni logike!
Windows ima monopol.
Izdelek je zanic.
Eni to ugotovijo.
Eni si celi drznejo to povedat v javnosti.
Kje vidis pomanjkanje logike ?
Kritika partije -> goli otok ?

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Florjan pravi:Res je, lahko bi bil hitrejši, ampak, če bi šlo, bi ga verjetno tudi takega naredili.
Lahko bi bil hitrejsi.
In tudi naredili so ga. Imenuje se Firefox naslednja verzija.

Citat:

Ne, vsi veselo gonijo Windows, poleg jih pa zmerjajo, da so največje sranje na svetu. Tu nekje ni logike!
Windows ima monopol.
Izdelek je zanic.
Eni to ugotovijo.
Eni si celi drznejo to povedat v javnosti.
Kje vidis pomanjkanje logike ?
Kritika partije -> goli otok ?

FF naslednja verzija - v redu, temu lahko rečemo tudi razvoj. Saj ne skrivajo nalašč novih in hitrejših verzij, krepko delajo na njih. Mogoče je razvoj ena najbolj naravnih stvari na tem svetu.

Pa prav od tebe nebi pričakoval takega odgovora. Po tvojih postih sem sklepal, da si računalniško zelo izobražen in da imaš vsaj osnovne pojme o tem, koliko napora je potrebno za skoraj vsak malo obširnejši izdelek. Da to dela več skupin ljudi zadevo samo otežuje, pa se ne smemo čuditi in razburjati nad napakami. no, vsaj preveč kritični ne smemo biti.

Windows ima monopol. - Ne drži! Ima pa prevladujoč položaj (ki ga seveda izkorišča - pošteno ali ne). Če bi imel pravo konkurenco, bi ne bilo stanje tako.
Izdelek je zanič. - Ne bom komentiral. Miljoni govorijo proti tvoji trditvi!
Eni to ugotovijo. - Glej komentar zgoraj!
Eni si celi drznejo to povedat v javnosti. - Ni problema! Ampak za tako izjavo moraš biti avtoriteta in seveda imeti za to prave argumente!
Kje vidis pomanjkanje logike ? - Eden od kriterijev kvalitete je tudi razširjenost. Enega najbolj razširjenih produktov ne moreš proglasiti za "drek". TU NI LOGIKE! Lahko rečeš, da ti ni všeč. Lahko rečeš, da smatraš, da ni dober! Ne moreš in ne smeš pa reči temu "drek"! Nisi taka avtoriteta, pa še nesramno je, trud tolikih ljudi dajati v nič!
Kritika partije -> goli otok ? - Nobenega nisem niti obsojal! Rekel sem, da se mi ne zdi lepo in prav!

Ena od slabosti dandanes je tudi, da ljudje ne čitajo oziroma čitajo površno. Če bi prebral moj post bi videl, da sem samo pripomnil, da se mi ne zdi lepo. Nobenega nisem niti obsojal.

Pa še ena: v slovenskem jeziku uporabljamo tudi šumnike! Brezpogojno!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Tipkovnica je US, jebiga.

Aha, torej Yugo je kvaliteten avto ? Trabant enako ? Jaz trdim, da sta drek.

Windows nima monopola. Ampak konkurence tudi ne ? Tak kot ce bi rekel, da partija ni imela monopola. "Le konkurence ji je manjkalo"... De fakto ima monopol. Nijanse so akademske.

Folk uporablja Windows, ker tam delujejo programi. Zakaj in kako je popolnoma irelevantno. Razen, ce mi vse programe pozenes na kakem drugem OS. Celemu svetu to ni ratalo, tak da dvomim, da lahko to uredis.

Dejstva so zame najvecja avtoriteta. In milijoni napak v Windows pac pravijo, da je prej Yugo kot kaki dober avto.

Nazadnje urejeno:

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Če bi imeli samo Yugote, bi bili to najboljši avtomobili!

Če nekdo nima konkurence, je pač najboljši in najslabši. In zakaj ima monopol? - Odgovor je v tvojem naslednjem stavku: "ker tam delujejo programi". To je edini namen operacijskega sistema!

Malo računanja: koliko vrstic programa je v Windows? Koliko napak? Koliko procentov je teh napak? Če bi jih pa še kar naprej pilili, pa bi mi sedaj še ob Windows 2.0 sedeli in čakali na 2.1.

Dejstva niso avtoriteta, ker jih lahko intepretiraš kakor se ti pač zdi.

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
405
28
28
Ljubljana
Florjan
V vseh točkah se strinjam s teboj, ker pa se je začelo s FF, potem še končajmo z IE, ker velja vse kar si napisal za OS tudi
za IE.
Kar se pa Stein-a tiče, takšen pač je, "komunicirala" sva precej neuspelo že na mobisux-u, tu na alterju se mi pa ne da več!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
FF 3 glede hitrosti res ni nič napredoval od verzije 2, ni se pa tudi poslabšal (vsaj na mojem kompu je tak). Moti pa me, da firme nonstop razglašujejo, kako bo nova verzija hitra, mi smo celi slinasti od sreče in komaj čakamo izid, ko pride ven pa polom. Zdaj svetlobno hitrost obljubljajo za 3.1, ko bo končna verzija zunaj in bo isto hitro, pa bodo obljubljali hitrost v verziji 4... Enako je bilo pri vsaki novi Operi in IE - nova verzija bo hitra kot sam hudič! Pa je vsak nov IE počasnejši, Opera pa tudi stopiclja na istem mestu kot 5 let nazaj. Ta post pišem v zadnji Operi in sem čakal skoraj minuto, da se mi je Alter naložil, medtem ko se v IE odpre normalno hitro.

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
kako pa veste da je ff kriv? kaj pa če je odvisno od povezave?
Če grem na bolho, mimovrste in še kako mi odpre stran takoj. Če pa grem na slo-foto pa je že odvisno ob kateri uri grem gor.

sem si pa tudi v about:config spremenil te tri stvari
network.http.pielining - true
network.http.pielining.maxrequests - 50
in ustvaril nov "Integer" - nglayout.initialpaint.delay - 50

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Vem tako, da odprem IE ali Opero in vidim, da odpira enako hitro kot FF. Saj pravim, da ni počasnejši od v2, hitrejši pa tudi ni.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
He he, normalno da odpira enako hitro, če pa vse laufaš preko iste linije. Preden so podatki pri tebi ti pač ne more pokazati strani.