Fintech banke v prihajajočem kriznem obdobju

Steve

Guru
13. avg 2007
9.967
1.850
113
Tisti ki se tolažite s 100k garancije malo raziščite, kako je funkcionirala 2008, ko je par bank na cipru škripnilo. Spoiler alert: slabo.

Drugače pa fintech bankam zaupam enako kot klasičnim. Bolj malo. Ker ko se poglobiš v to tematiko vidiš, da so vse banke, oz. celoten sistem na krhkih temeljih.
Zato sem se že pred časom odločil, da poberem vse ven. Gori pustim samo za tekoči mesec. Vse ostalo je v delnicah, fizičnem zlatu, kešu ki je varno pospravljen in kripto, ki seveda ni na menjalnicah.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Tisti ki se tolažite s 100k garancije malo raziščite, kako je funkcionirala 2008, ko je par bank na cipru škripnilo. Spoiler alert: slabo.
Kolikor vem, nekatere "banke" niso spadale v to shemo. Ampak to je problem ovc, ki taksne banke uporabljajo.

Pri nas so to pac hranilnice. Ampak fintech banke so banke, ne hranilnice. Ce kdo ni preprican, nam pac preveri lokalno zakonodajo. Ali pa jih vprasa.

Ali si mislil na kaj drugega?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Če imaš velik šoldov, pač razporediš denar na več bank in po možnosti več držav.
Najslabše je pač imet vsa jajca v eni košari.
Če pa pride do atomske vojne, pa štejejo samo še ribje konzerve, kalašnikovi in municija.

• Všeč mi je
Reactions: gimi

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
LUL

1676402127422.png

Steve

Guru
13. avg 2007
9.967
1.850
113
Če je res svetovalec levice, potem to ni 1. April. To so klasični prijemi delomrznežev tipa Luka. In njihov problem, torej problem komunizma / socializma, ki nam ga hočejo uturit je, da jim na koncu vedno zmanjka tujega denarja, narod pa je je na koncu oropan.
Ampak to ste si navdušeno izvolili, podpirate, tak da zdaj ne jamrat, ampak zobe stisnit za skupno dobro.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.081
2.850
113
Ja, nacionalizirali ti bodo prihranke, v šolah ti bojo sliko Titeja obesil, kulake razlastninili… pa kje vas majo da vas ne ukradejo? Tud men gre na k.urac levica, pa brezmesni golob, ampak dajte mal z glavo razmišljat no, ne verjet vsemu kar jajotovi podložniki pišejo. Edina rešitev nam je, da ta vlada v roku leta, dveh razpade in se na desni pojav nekdo, ki ga zanima vodenje vlade, ne pa prevzem medijev in obračun s partizani.

• Všeč mi je
Reactions: kajn in Samo Svoj

tomi

Guru
1. sep 2007
18.600
9.820
113
40
MB
Ja, nacionalizirali ti bodo prihranke, v šolah ti bojo sliko Titeja obesil, kulake razlastninili… pa kje vas majo da vas ne ukradejo? Tud men gre na k.urac levica, pa brezmesni golob, ampak dajte mal z glavo razmišljat no, ne verjet vsemu kar jajotovi podložniki pišejo. Edina rešitev nam je, da ta vlada v roku leta, dveh razpade in se na desni pojav nekdo, ki ga zanima vodenje vlade, ne pa prevzem medijev in obračun s partizani.
eni ste se smejali tudi ko ste glealo mnogospolnike v usa, pa ti je zdaj po pol leta te vlade še isto smešna tematika? ko imamo lgbt parole povsod.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.081
2.850
113
Ja, tud oni mi grejo na k.urac, tako kot celotno woke sranje, ampak še enkrat, komentiral sem nacionalizaciko prihrankov v banki.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.081
2.850
113
Prav, jaz mislim da v teh časih v eu pač nihče ne more kar pobrat prihrankov iz banke. Upam da se ne motim, ampak to mi je totalno nepredstavljivo.

• Všeč mi je
Reactions: disc

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Tudi jaz si ne znam predstavljati, da bi nama z mojo pobrali vse prihranke, ki jih imava za reševanje stanovanjske problematike.
Se pa neki čudil kakemu novemu davku, kjer bi pobirali denar za gradnjo stanovanj. Sej tako (s prostovoljnimi prispevki) so včasih zidali šole in vrtce, sedaj si jih pa drugi lastijo.

• Všeč mi je
Reactions: Guinness

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.252
2.528
113
Sej tako (s prostovoljnimi prispevki) so včasih zidali šole in vrtce, sedaj si jih pa drugi lastijo.
Prispevki niso bili prostovoljni! So pa bili plod občinskih referendumov, kjer so se občani odločili ali hočejo nov vrtec/šolo/kulturno dvorano/cesto/telefon/kabelsko/... in na teh referendumih bi se lahko večina odločila tudi proti - in se je parkrat.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.967
1.850
113
Prav, jaz mislim da v teh časih v eu pač nihče ne more kar pobrat prihrankov iz banke. Upam da se ne motim, ampak to mi je totalno nepredstavljivo.

Jaz bi 3 leta nazaj trdil enako. Ampak živimo v f00kjenih časih.

Si bi mislil začetek marca 2020 da te lahko v bajto zaprejo in ne smeš ven? Ali 1 leto kasneje samo s qr kodo?
So si v kanadi mislili, da jim zamrznejo račune, ker so se udeležili protesta?
In takih primerov je kar nekaj v zadnjih 3 letih.

In jaz ne mislim čakati in upati kaj bo ko bo če bo. Ali pa mogoče ne bo? Pobral sem vse ven. Gori imam samo za tekoči mesec

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.081
2.850
113
Ja, ta vlada z levico je f.ukjena in ne dvomim, da bodo novi davki in pdopiranje lenuhov, ampak prihrankov na banki ti pa ne bodo vzel no.

22. jul 2007
13.443
1.682
113
124
Večini ljudi itak ne morejo kaj vzeti, ker živijo vsak dan iz rok v usta.
Tako da sistem denarja v povštru ali v zlatih palicah je še najbolj varen., v današnjih časih ko ti banke tako visoko obrestujejo prihranke pa sploh.