Fiat Fullback

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Ni lepo, da lažeš ali pa nimaš pojma o čem govoriš. Ti si prvi, ki je mnenja, da je Renaultov DSG slab. Svetujem ti da preizkusiš robotiziran menjalnik iz PSA skupine pa še tam se da preživeti če veš kako ravnati z menjalnikom.

No, ni prvi, ki meni, da je renaultov (oz. getragov) "dsg" zanič. Grejo mu enake zamere kot vsem drugim podobnim menjalnikom.

Je pa problem, ko trdiš, da je dsg zanič, klasična avtomatika zanič, če bi probal brezstopenjskega bi bil verjetno tudi zanič, ker ima preveč laga.. itd, itd.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
LoL, seriously?
grin1.gif

Ja. Slabši avtomatski menjalnik sem doživel edino prejšni teden v novem Twingotu.

Glede na to, da si moderator ti ne bo težko malce utemeljiti svoje izjave. Si se malce uštel in pozabil, da je tole dodge journey z ameriško avtomatiko, ki dela kot puter? Samo sparjen mora biti z malce večjim motorjem in je 2.0 dizel malce prešvoh. Čisto nič fiatovega ni na freemontu razen značke in mašine.
Tole je sjtv1 napisal v testu: Tudi sicer je njegovo obnašanje zelo ameriško, kar pomeni, da se trudi (kot rečeno, ne vedno uspešno) biti predvsem uglajen in prijazen. Če so zaradi tega zmogljivosti malce slabše ali poraba malo več­ja, je to cena udobja, ki ga omogoča avtomatika.

Se mi zdi, da nisi vozil prav veliko avtomatikov. DSG ni avtomatski menjalnik ampak robotizirani dvosklopčni.

Nisem moderator v avtomobilizmu, zato moj komentar jemlji kot laični. Meni pač ni bil lepo tekoč menjalnik ne v Twingotu, ne v Freemontu. Freemont je nepotrebno menjaval prestavo nižje in se zaganjal v obrate, Twingo pa ob speljevanju čudno vleče in tudi pri zaviranju se precej upira in vleče. Sicer ne moremo primerjat teh avtomobilov ampak sem v zadnjem času vozil tudi novega Audija TT in Passata Alltrack in teh problemov nisem opazil.