fejk policist

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Kake tablete pa ti ješ, da si tako zmeden? Pao vojni je zelo enostavno biti general. Takih je dosti, da s tujim k..... mlatijo po koprivah potem pa se širokoustijo, da pa tega nebi bilo treba. Ti sintič si samo še za kakega politika v slovenski vladi. Tam take kot si ti zelo dobro plačajo.
Ja veš, tudi nacisti so v Auschwitzu v komoro spuščali plin, (tu je bil avto) le kako pa naj bi vedeli, da židje tega ne prenesejo pa da bodo umrli. Pa saj so tisti Zyklon B uporabili čisto v skladu s predpisi. Pa so se vseeno po vojni našli generali, ki so naciste zaradi tega početja obsodili.

Nazadnje uredil moderator:

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ne, čisto nič nisi napisal. Kvasiš kot politiki prazno slamo. Ko ti nekdo reče, da predlagaj rešitev, pa je tišina. Ti bomo pač še naprej spam stiskavali, ker samo lajaš ko prestrašen cucek.
No še enkrat, čeprav dvomim da boš tudi tokrat razumel. Policaj nebi smel pitisnit na tisti knof, ki spusti plin. A lahko še bolj natančno? Pa bi bil dec danes še živ.
Ampak vam krvoločnežem, je itak ljubše, da pride do smrtnih žrtev, zato tudi na vse pretege opravičujete in zagovarjate dejanje policaja, ki je usmrtilo jodlarja. Na žalost je tudi prenekaterim policajem, mirno reševanje sporov tuje.

Policaj ima v zakonu napisano kdaj lahko pritisne gumb za plin, kdaj lahko človeka udari (z roko ali pendrekom), ter verjel ali ne, kdaj lahko človeka ustreli z orožjem z ostrimi naboji.

Torej če so bili izpolnjeni zakonski pogoji za uporabo bilokakšnega prisilnega sredstva, posledice nosi storilec KD sam.

Sedaj pa prosim obračaj besede po mili volji.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Citat:
Citat:
Ne, čisto nič nisi napisal. Kvasiš kot politiki prazno slamo. Ko ti nekdo reče, da predlagaj rešitev, pa je tišina. Ti bomo pač še naprej spam stiskavali, ker samo lajaš ko prestrašen cucek.
No še enkrat, čeprav dvomim da boš tudi tokrat razumel. Policaj nebi smel pitisnit na tisti knof, ki spusti plin. A lahko še bolj natančno? Pa bi bil dec danes še živ.
Ampak vam krvoločnežem, je itak ljubše, da pride do smrtnih žrtev, zato tudi na vse pretege opravičujete in zagovarjate dejanje policaja, ki je usmrtilo jodlarja. Na žalost je tudi prenekaterim policajem, mirno reševanje sporov tuje.

Policaj ima v zakonu napisano kdaj lahko pritisne gumb za plin, kdaj lahko človeka udari (z roko ali pendrekom), ter verjel ali ne, kdaj lahko človeka ustreli z orožjem z ostrimi naboji.

Torej če so bili izpolnjeni zakonski pogoji za uporabo bilokakšnega prisilnega sredstva, posledice nosi storilec KD sam.

Sedaj pa prosim obračaj besede po mili volji.
Pa ne samo kdaj lahko prisilna sredstva uporabi, tudi to, kje in koliko časa sme to prisilno sredstvo trajat.
Ampak saj veš, kako se besede lahko obračajo, smo brali da je avstrijec napadal policaje iz zadnjega sedeža zaprtega avta. Zato so policaji uporabili prisilna sredstva.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
50. člen zakona o policiji -kaj lahko policijt uporabi

51.b. člen zakona o policiji - kdaj lahko uporabi

70. in 71. člen pravilnika o policijskih pooblastilih - kdaj in kako z prisilnimi sredstvi

76. člen pravilnika - aktivno in pasivno upiranje

Glede na to da nisem policist, sem dokaj hitro našel zgornje predpise, kateri omogočajo uporabo prisilnih sredstev v danem primeru (ne vemo na kakšen način se je upiral avstrijec na zadnjih sedežih, ali je mahal in brcal ali je samo ležal, v bilokakšnem primeru pa je policija po moji presoji ravnala zakonito in v okviru pooblastil vsaj glede na dane informacije).

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
V enem od zakonov mislim da tudi pise kako moras ravnati, ko te ustavi prometna policija - ostanes na vozniskem sedezu, roke so na volanu dokler ti policist ne da znaka, da jih lahko das dol.

Vsekakor nimas kaj lezt na zadnjo klop, iskati orozja tam ali karkoli.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.140
113
Citat:
Tu vam sicer vaše fašistične metode proti svobodi govora in kako utišati drugače misleče ratujejo, ne morete pa utišat 24ur, ki je ravno tako kot jaz napisal, da je avstrijec umrl zaradi plina, ki ga je v avto stresel policaj.
Nekateri res ne prenesete resnice.
Saj nihče ne trdi, da ni umrl zaradi plina.
Če ti ni dovolj razumljivo: obdukcija pravi, da JE umrl zaradi plina in mi se s tem strinjamo, ker nimamo nobenih drugih dokazov.
NE strinjamo pa se z vsem tvojim ostalim nakladanjem.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
50. člen zakona o policiji -kaj lahko policijt uporabi

51.b. člen zakona o policiji - kdaj lahko uporabi

70. in 71. člen pravilnika o policijskih pooblastilih - kdaj in kako z prisilnimi sredstvi

76. člen pravilnika - aktivno in pasivno upiranje

Glede na to da nisem policist, sem dokaj hitro našel zgornje predpise, kateri omogočajo uporabo prisilnih sredstev v danem primeru (ne vemo na kakšen način se je upiral avstrijec na zadnjih sedežih, ali je mahal in brcal ali je samo ležal, v bilokakšnem primeru pa je policija po moji presoji ravnala zakonito in v okviru pooblastil vsaj glede na dane informacije).
Po moje presoji so pa policisti grebo prekoračili svoja pooblastila. Dokaz je posledica uporabe prisilnega sredstva.
A na tole si pa spregledal?
Citat:
51. člen
Policisti smejo uporabiti le tisto prisilno sredstvo, s katerim opravijo nalogo z najmanjšimi škodljivimi posledicami za osebo, proti kateri ga uporabijo. Pri uporabi prisilnih sredstev morajo policisti spoštovati človekovo osebnost in njegovo dostojanstvo.

Policisti morajo prenehati uporabljati prisilno sredstvo takoj, ko prenehajo razlogi, zaradi katerih je bilo uporabljeno.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.779
113
V čem pa ga je kršil
confused-1.gif

Aja, ti si bil zraven in veš, da je dotični v resnici na zanjih zicih klečal, prosil milost in želel policaju zloščiti čevlje. Ker pa se je policaj zbal za lak na čevljih, se je krčevito branil s sprejem
hysterical-1.gif

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
In kaj naj bi uporabili? Elektro soker? Pistolo?

Clovek mora imeti roke na volanu z razlogom. Veckrat se je namrec ze streljalo na prometne policiste. Nekaj so jih ubili tudi pri nas. Ce mene vprasas, je sprej najmanj kar je policist lahko uporabil, ce tip ni sedel za volanom in imel rok na vidnem mestu.

In glede na to kako je divjal naokoli, uniceval imetje in ogrozal ljudi verjamem, da je res lezel nekam nazaj in da rok ni drzal na vidnem mestu.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.406
2.474
113
SV SLO
In kaj bi ti s tem Dunajčanom. Zraven bi gledal in ga pustil, da ubije koga nedolžnega? Če bi se zakantal recimo tvojim ljubim(sam ne verjamem, da si ti komu ljubi oziroma da imaš koga ljubega) v avto, jih zrinil s ceste in bi postali 100% invalidi. Potem bi pa tukaj spet jockal, kako so naši policaji nesposobni, da pustijo tujca divjat po cesti.

To da je dunajčan umrl je splet nesrečnih okoliščin in smrti mu nobeden ne privošči. Nesreče se dogajajo(tudi tvoje videnje resničnosti je ena vrsta nesreče), pa če si ti to želiš priznati ali ne. Z obtoževanjem policije po dogodku ne prideš nikamor.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Solzilec je najmilejše prisilno sredstvo
grims-1.gif

Lahko ga sicer še boksne, mazne z pendrekom ali pa ustreli.........

Tako da prosim pojasni kaj naj bi policist naredil v tem primeru ko dotični ni želel zapustiti vozila. In z nedvoumin odgovorom prosim (jebiga vem da ne bom dočakal, ampak pustimo se presenetit).

P.S.
Opcija čakat da se omenjeni naveliča ni opcija.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
V čem pa ga je kršil
confused-1.gif

Aja, ti si bil zraven in veš, da je dotični v resnici na zanjih zicih klečal, prosil milost in želel policaju zloščiti čevlje. Ker pa se je policaj zbal za lak na čevljih, se je krčevito branil s sprejem
hysterical-1.gif
Ta tvoja zgodba je verjetno bližje resnici kot tista, katero nam sedaj skušate prodajat.

Kot prvo dvomim, da je bila uporaba prisilnih sredstev upravičena, ne predstavljam si namreč, kako lahko človek napada policaje iz nevoznega in zaprtega avta z zadnjega sedeža. Ampak vi imate očitno več domišljije.
Če pa so že uporabili prisilno sredstvo, bi morali takega, da opravijo nalogo z NAJMANJŠIMI POSLEDICAMI ZA OSEBO.... ne pa z NAJHUJŠIMI. Lahko bi uporabili npr samo lisice. Morali bi upoštevat človekovo dostojanstvo, kar verjetno vsebuje pravico do življenja (dec je umrl). Policisti niso prenehali z prisilnimi sredstvi, ko ni bilo razlogov za njihovo uvedbo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Clovek mora imeti roke na volanu z razlogom. Veckrat se je namrec ze streljalo na prometne policiste....
Dvomim da brez razloga.
Ampak da bi pri nas kakšnega policaja ubili še nisem slišal, da so pa drugi ljudje umirali med "čudnimi" postopki policajev pa že mnogokrat.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.121
10.978
113
kod Džej-Zija
Zdaj nam pa še razloži, kako naj bi mu namontirali lisice. Mu jih vrgli v avto in mu dali pisno prošnjo, overjeno pri notarju, naj si jih nadene?
13.gif

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Citat:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
V čem pa ga je kršil
confused-1.gif

hysterical-1.gif
Ta tvoja zgodba je verjetno bližje resnici kot tista, katero nam sedaj skušate prodajat.

Kot prvo dvomim, da je bila uporaba prisilnih sredstev upravičena, ne predstavljam si namreč, kako lahko človek napada policaje iz nevoznega in zaprtega avta z zadnjega sedeža. Ampak vi imate očitno več domišljije.
Če pa so že uporabili prisilno sredstvo, bi morali takega, da opravijo nalogo z NAJMANJŠIMI POSLEDICAMI ZA OSEBO.... ne pa z NAJHUJŠIMI. Lahko bi uporabili npr samo lisice. Morali bi upoštevat človekovo dostojanstvo, kar verjetno vsebuje pravico do življenja (dec je umrl). Policisti niso prenehali z prisilnimi sredstvi, ko ni bilo razlogov za njihovo uvedbo.

Pa ti sploh prebereš kar citiraš in komentiraš???

Človek je v najblažji obliki nudil pasivni odpor + neizpolnitev zakonito odrejenega ukaza (po moje je bil tu najmanj aktivni odpor, ker sem 100% da avstijec ni samo ležal na zadnjem sedežu temveč je krepko mahal in brcal okoli sebe).

Policist nikakor ni dolžen fasati ene čez zobe ali še kaj hujšega, zato ker se enemu bedaku tako zdi. Ocena situacije je bila takšna da se omnejenega "umiri" z solzilcem in šele nato z izvlečenjem.

Neglede na posledice, sem tudi 100% prepričan da je bil omenjeni večkrat opozorjen kaj bo sledilo v kolikor se ne bo podredil ukazu. Tako da je krivda za nastalo situacijo samo in predvsem na strani avstrijca.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Dajmo folk, slabo stiskate spam. Saj ne moremo pustit, da tak psihopat piše po forumu...

Preden sem ga dal na ignore, mi je prišel do živega in sem napisal en manj primeren post - sledil je 3 dnevni ban, psihopat pa še vedno veselo drka po forumu. Takrat sem skoraj odšel s foruma. Saj bo verjetno več folka odšlo zaradi takih in drugačnih pacientov.