fax posiljanje

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Vsakega, ki mi omeni faks, najprej vprašam, kaj je to. Potem še zakaj ne po mailu.
Večina jih odneha in pristane na mail.
Jaz nisem tak picajzel, če hočejo po faksu, naj imajo, dela imam s tem precej manj, še posebej, če se je treba pregovarjati o tem, kaj je faks. Škoda cajta, optimizacijo dela je treba vseskozi nadgrajevat.
tongue-1.gif

Čeprav me prav zanima, kako bi ti kakemu naročniku s tečnim predstavnikom začel razlagati, zakaj ne po faksu.
grims-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Vsakega, ki mi omeni faks, najprej vprašam, kaj je to. Potem še zakaj ne po mailu.

Sodelujem s podjetjem (2-3 milijone EUR/letno, 40+ zaposlenih), ki niti svoje domene nima, niti zaposleni nimajo službenih mailov.

Sam za take paciente uporabljam storitev afax.si

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.399
1.267
113
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Odvisno v katerem fohu delaš, ane?

Ko boš rabil kakšne specializirane zadeve in boš prisiljen sodelovati s firmo, ki je na IT področju par let za leseno žlico, se boš pač prilagodil. Razen, če imaš prevelik ego, da bi se spustil na nivo faksiranja.
smirk-1.gif

Verjetno si prezrl besedo "večina" ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.399
1.267
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Jaz nisem tak picajzel, če hočejo po faksu, naj imajo, dela imam s tem precej manj, še posebej, če se je treba pregovarjati o tem, kaj je faks. Škoda cajta, optimizacijo dela je treba vseskozi nadgrajevat.
tongue-1.gif

Čeprav me prav zanima, kako bi ti kakemu naročniku s tečnim predstavnikom začel razlagati, zakaj ne po faksu.
grims-1.gif

Kako misliš manj dela? Namesto da z 2 klikoma pošljem mail iz recimo worda ali z enim dragndropom iz finderja (ok, v obeh prikemrih še izbrat kontakt), moram stvar sprintat, nest do faksa če pol firme, zgruntat kako obrnit papir, zgruntat, a gre spredaj nula, ko pišem telefonsko, odtipkat telefonsko, ...

Kako razložim? Vprašam, kaj je faks in zatrdim, da ga v življenju še nisem uporabljal (ko mi pojasni kaj je to), da sploh ne vem, kje na formi je, če sploh. Pa povem, da imamo mail, da ne vem cifre (no, cifre od faksa od firme res ne vem), torej naj jo najde sam ...
Saj če še zmeraj najeda, mu pač povem, naj me pokliče čez uro ali dve, ko najdem cifro faksa, pa seveda poskrbim, da reševanje (če ni kakih zakonskih rokov) problema traja vsaj 3x dlje kot po mailu (če vmes živčno kliče, pač rečem, da nismo faksa dobili, morda je appirja zmanjkalo ali kaj). Pa spet malo teženja, naj po mailu pošlje.
Si pač čas vzamem, ker ne maram tehnologije, ki je primerna kvečjemu za arheologe. Ne vem, zakaj bi s ejaz potem matral s skeniranjem, da si stvar arhiviram, če je pa na drugi strani stvar nastala v računalniiku in se jo torej da zlahka poslat po mailu.