Fakultete

Zenga

Pripravnik
2. nov 2011
118
0
16
Citat:
Uporabnik diva pravi:
Kar se pa tiče razlik med Lj in ostalimi fakultetami, pa kakor jaz vem, v Lj z nekaterimi diplomami iz Mb, sploh ne dobiš prakse. Dostikrat na Mb fakulteti ne samo manj zahtevajo, tudi manj je snovi, ki jo moraš predelat. Koprske univerze ne poznam. Novogoriška pa je baje samo postavljena
smile-1.gif

No, to mi pa že malo preseda. Namreč govorice, da te iz nekaterih fakultet ne vzamejo v službo. Nihče ne ponudi nobenega materialnega dokaza - npr. ime firme. Ali lahko te nepotrjene govorice dokažete? Je kdo kadrovnik? Take govorice, ki nimajo nobene trdne podlage, me večkrat zmotijo.
smirk-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.580
5.154
113
Citat:
Uporabnik tony pravi:Zakaj mulc o tem ne vpraša študentov enega in drugega faksa?
Se strinjam. Sploh pa, kdo je tak frajer, da ve, koliko bo kaka izobrazba vredna čez 10, 20,..., 50 let. Mladenič (ali mladenka) naj se sam odloči in nosi posledice. Če te vpraša kot starša, mu poveš mnenje, ki se lahko v prihodnosti izkaže tudi kot napačno, sicer pa si tiho.

diva

Pripravnik
10. mar 2011
112
0
16
34
Citat:
Uporabnik Zenga pravi:
Citat:
Uporabnik diva pravi:
Kar se pa tiče razlik med Lj in ostalimi fakultetami, pa kakor jaz vem, v Lj z nekaterimi diplomami iz Mb, sploh ne dobiš prakse. Dostikrat na Mb fakulteti ne samo manj zahtevajo, tudi manj je snovi, ki jo moraš predelat. Koprske univerze ne poznam. Novogoriška pa je baje samo postavljena
smile-1.gif

No, to mi pa že malo preseda. Namreč govorice, da te iz nekaterih fakultet ne vzamejo v službo. Nihče ne ponudi nobenega materialnega dokaza - npr. ime firme. Ali lahko te nepotrjene govorice dokažete? Je kdo kadrovnik? Take govorice, ki nimajo nobene trdne podlage, me večkrat zmotijo.
smirk-1.gif

Ja, tudi mene je to motilo, ker se sliši kot izgovor, ker ne dobiš službe. Ne pravim, da je tako pri vseh smereh. Vem za nekaj primerov, ko so punce študirale pravo na Mb fakulteti, pa jih poznam in vem, da so bile zelo pridne študentke, fakulteto končale z visokim povprečjem, tudi vem, da so odgovorne pri delu, pa so imele pri iskanju zaposlitve v Lj precej težav.
Če bi bila jaz delodajalec, bi jih gotovo zaposlila že zato, ker so za delo zares zainteresirane.

diva

Pripravnik
10. mar 2011
112
0
16
34
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Sploh pa, kdo je tak frajer, da ve, koliko bo kaka izobrazba vredna čez 10, 20,..., 50 let.

Nihče ne ve, je pa tak trend, da ti škoditi ne more in znanja, ki ga pridobiš, ti ne more nihče vzeti. Pa tudi nekaj splošne razgledanosti pridobiš (ne rečem, da je brez faksa ne moreš). Je pa izobrazba res samo odskočna deska. Po diplomi te čaka še veliko dela!

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Gradbeni faks MB: V naslednji letnik te spustijo tudi s 25 kreditnimi točkami od 60.
Gradbeni faks LJ: V naslednji letnik te ne spustijo tudi če imaš 59 kreditnih točk od 60.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Faks je samo osnova. Vsako delo, posebno na tehničnem področju pa zahteva celoživljenski študij in izpopolnjevanje.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:
Gradbeni faks MB: V naslednji letnik te spustijo tudi s 25 kreditnimi točkami od 60.
Gradbeni faks LJ: V naslednji letnik te ne spustijo tudi če imaš 59 kreditnih točk od 60.

Saj, zato je v LJ študij vedno narediti težje kot v MBju, Kopru, Murski.

Mam pa tri sošolce z oš, ki študirajo v tujini. Ena na češkem, druga veliki britaniji ena pa v eni državi v južni ameriki ... Kaj take ljudi vleče v tujino, glede na to, da študirajo smeri, ki so tudi pri nas, ne vem ... mogoče je to bolj zaradi tega, da vidijo malo sveta in da imaš cel študij v angleščini ali v domačem jeziku države.

Da greš v tujino študirat, moreš imeti prekleto podporo in zaupanje od staršev, da ti financirajo študij, če že štipendije ne dobijo.

diva

Pripravnik
10. mar 2011
112
0
16
34
Citat:
Kaj take ljudi vleče v tujino, glede na to, da študirajo smeri, ki so tudi pri nas, ne vem ...

Ja, kaj vendar... želja po tem, da si razširijo obzorje. Živimo v državi, ki je zaplankana. Malo izstopaš, pa te večina po strani gleda. Sosed ve o svojem sosedu vse. V tujini tega ni. Lažje živiš življenje skupaj z nazori, ki jih imaš.

I

Izbrisan uporabnik #488

Potem se pa vrnejo s "tujim" praviloma neuporabnim znanjem v Slovenijo in bi radi pametovali.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.142
319
83
V tujino se gre študirat tudi zato, da si spleteš socialne vezi, ki ti zelo koristijo kasneje pri poslu.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.580
5.154
113
Seveda, pa tudi da vidiš malo dlje, čeprav je res, da mogoče pri nas še ni uporabno znanje o žarnici, ker si zaenkrat svetimo še s petrolejkami. Seveda malo karikiram...