Fail sistema na celi crti

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Kakorkoli, začel se je lov na CSD čarovnice. In zgorele bodo (kolateralna škoda) tudi nekatere nič krive.

Tako pač je. Država v državi (CSD) ni več država v državi, je za svoje (ne)delo KONČNO začela odgovarjati. Tako javnosti, kot pristojnemu ministru.

25 let ali več lagodnih služb, neodgovornega dela, je prineslo v nebo vpijoče primere, javnost se je zganila, celo zelo angažirala in trenda odstopov ne bo več možno ustaviti.

Je pa to zelo enostavno: kdor dela, tudi greši. Kdor pa greši, pa naj gre. In naj ne dela škode še naprej...

Od Mujota do Lidije Hartman Koletnik.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Pa kaj je z vama dvema?

Kaj je? Ne maram kretenov! In tale je definitivno [cenzura]. Ki se ga, glede na skrivanje=splet, ne da ustaviti.

Če bi imel 25 let, ga najdem in potolčem do bridkega konca!

In upam, da se mu bo to res zgodilo, da se mu v RL najde kakšen Chuck N., ki ga razbije za na urgenco! Ali do konca.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
ksz

Sicer ne spada v temo, ampak naj že nekdo pošlje jest5-ko v banovce za vedno!!! Ker to, kar ta človek pisari, nima nobene veze z normalnostjo....
ban.gif
Vse je samo odziv na johana. Ce johan ni za ban pol jest5 se dolgo ne bo.

Jp, 7 dni time out-a za johana.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Boliiii boliiiii, peče od zavisti
hysterical-1.gif
Pezde upokojensko

Tega tudi ni bilo treba. Se beremo čez 7 dni
pozdrav.gif

Saj se da normalno pogovarjati.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.642
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Daj citiraj celotni post (se pravi skupaj s johannovim postom, ki je bil povod za to reakcijo).

Saj ne da hočem kogarkoli zagovarjati - ampak enako kazen za provokatorja in "žrtev" se me ne zdi poštena.

Pa še ena kritika na moderatorje - prej je bilo treba poseči v ta fight.

Aja - saj ne da Johann nima kraj tudi prav - samo bo moral tudi drugim priznati pravico do drugačnega mnenja kot je njegovo in ne vedno in zgolj samo pljuvati po vsem. Če bi vsaj kdaj predlagal kakšno rešitev.
rolleyes-1.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Edina večja katastrofa od teh dveh primitivcev je ta, da sta s svojim izgredom preprosto zasvinjala povsem resen post.

Sicer sem nekaj časa sumil, da Johannes samo igra, da se heca, ampak so mu čustva očitno čisto zameglila um (kolikor ga pač premore pri teh letih). Posledično pa še uporabniku Jest5. In, če pomislim, da je Johannes res starejši, kot večina tukaj (morda najstarejši na forumu), bi moral biti za zgled mulariji. In, res me ne čudi, da so takšni prdci zafurali Slovenijo.

Najhujše pa je to, da sem doslej Johannesu dal mnogokrat celo prav, da je v določenih postih dobil moje točke. Ampak v tem postu je šel hudo, hudo v minus.

Analize uporabnika Jest5 pa ne bom delal, ker me pač doslej še nikoli ni pozitivno, niti negativno presenetil.

Hvala moderatorju za (sicer malce pozno) posredovanje. In za mojih 5 centov na to "temo".

..................................

Kar pa se tiče resničnega posta, bi pa verjel, da kret.ena (žal mi je, ker moram to napisat) ne bosta dobila veliko. Ker se bodo odvetniki naslanjali na člen, ki govori, da je bila punčka ob prihodu v bolnišnico (še) živa. Komaj živa. In zato ju lahko obsodijo kvečjemu za smrt, ki je nastala zaradi posledic (vemo, kakšnih). Torej, če pravilno sklepam, bi bil kvečjemu umor na licu mesta res umor. Pa še v tem primeru bi morali dokazovat, da ne gre za dejanje v afektu. Jeba je to, jeba. Ampak kot sem že omenil v enem postu prej, ne najdem prave kazni za takšne ljudi. Enostavno bi bila (oz. bo) VSAKA kazen premila. Sicer vsakega kriminalnega dejanja še ni nujno potrebno vnaprej obsojati, ampak v tem primeru pa mislim, da dalj, ko bo trajalo, bolj bo tonilo v pozabo. Česar pa sodstvo v tem primeru ne sme dovoliti.

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Uporabnik buce pravi:
" Grozi jima od 3 do 15 let zapora zaradi povzročitve posebno hudih poškodb, ki so pripeljale do smrti otroka in pet let zapora zaradi zanemarjanja otroka in surovega ravanja."

Od 3 do 15 let!?! A me zajebavate?! za NEZDRAVLJENE ZLOME!!?! A se delate norca?! Če tuki ne bojo zahteval 30 let za umor imamo popolnoma nesposobne organe pregona!
Če pa slučajno ne vejo za motiv: motiv je preprost in zelo enostavno dokazat: motiv jima je bil prizadejanje bolečin otroku. Ker očitno sta jo imela za to, da sta jo močno poškodovala (zlomila kakšno kost recimo) in potem gledala kako se deklica MATRA!
p-i-z-d-a jima materna!

se popravljam:
dosmrtni zapor za njiju!

V našem pravosodnem sistemu je žal tako da če si preveč šlamapast in nesposoben da nekoga ne uspeš ubiti takoj potem dobiš precej nižjo kazen ker ti sodijo zaradi povzročitve hudih poškodb. (to da je pozneje umrl pa skoraj da nima veze). Tudi če bi na nekoga streljal in bi ga zdravniki rešili ne bi bil obsojen za upor ampak kvečjemu poskus uboja ali povzročitve hudih poškodb. V ZDA je vse kar je poskus da nekoga umoriš sodba za umor. Če te dobijo pri načrtovanju preden si to storil pa poskus umora.
Sem ze napisal in bom se enkrat. Kar pises ni res. Vazen je naklep. Ce bi pri preiskavi nasli npr sms sporocilo oceta materi: "najbolje da jo danes spet nalomiva, morda pa koncno umre", bi ju lahko preganjali za uboj/umor. Ce pa je slo za sadizem in sta uzivala ob mucenju in zadejanju poskodb pa ju po slovenskem pravnem redu ne mores preganjat za uboj/umor. Take zakone imamo. Ali sem za spremebmo in zaostritev? Ja sem. Samo za nazaj ne bo veljalo.

Če dve leti starega otroka tepeš tako, da dobi možganske krvavitve, potem je to umor. To da nisi vedel, da ga bo to ubilo te ne reši. Saj ko jaz peljem 100 na omejitev 50, me tud ne reši, da nisem vedel, da je omejitev 50 (grozno banaliziram zadevo, vem).

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Apollo, a kakšne kazni za mučenje pa mi nimamo? Ker to bi se lahko sklepalo kot mučenje otroka

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.231
216
63
Da kazni ne bo, ve tudi tale "nemec z duševnimi težavami", se je videlo kako se reži v kamero...

Hecno, smo kao v skladu z EU zakonodajo in takih umorov ne kaznujemo... Ker nekaj let nazaj (mogoče 10) je baba v Avstriji dobila 99 let - za enega ali več detomorov. Da se, če se hoče.
In kdo smo to mi, se je obregnil policajček - normalni ljudje, ki niti v sanjah ne bi ubili otroka.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ksz

Toplo pozdravljam in vseckam odhod v zasluzene banovce. Na misel mi pride tista o mladem butlu, ko je star je samo se star butl.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.701
6.472
113
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Apollo, a kakšne kazni za mučenje pa mi nimamo? Ker to bi se lahko sklepalo kot mučenje otroka
Mučenje
135.a člen
(neuradno prečiščeno besedilo)

(1)Kdor komu namenoma povzroči hudo bolečino ali trpljenje, bodisi telesno ali duševno, da si od njega ali tretje osebe pridobi informacijo oziroma priznanje, da ga kaznuje za dejanje, ki ga je storil on ali tretja oseba ali je za to dejanje osumljen on ali tretja oseba, da bi ga ustrahoval ali nanj izvajal pritisk ali da bi ustrahoval tretjo osebo ali nanjo izvajal pritisk ali iz katerega drugega razloga, ki temelji na kateri koli obliki kršitve enakopravnosti, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let.

Takole je zapisano. Glede otrok se spet pripravljajo novi zakoni, klasični problem pa bo verjetno spet, da bodo vtaknili kakšen sporen člen. Podobno kot spomladi, ko so zavrnili strožjo zakonodajo za mučenje živali.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.701
6.472
113
Mati in očim ostajata v priporu, oče dvomi, da jo je tepla mati

"Kaj se je pa zdaj dogajalo z novim partnerjem, s tem ... propadlim mafijašem, kaj naj drugega rečem, tega pa ne vem," je povedal.

Oče modric ob zadnjem srečanju s hčerko sredi junija ni opazil. Če bi jih, bi ukrepal, pravi. Nevrokirurg, ki je operiral otroka naj bi očetu dejal, da tako hudega primera še ni obravnaval. Pripeljali naj bi jo že mrtvo, dodaja oče. Očetov znanec pa je za oddajo Planet Danes dejal, da je umrla lačna, saj naj bi od zadnjega srečanja z očetom izgubila kar sedem kilogramov.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.701
6.472
113
Citat:
Uporabnik LaMar pravi:
Žalostno, da moraš za izpit za avto delat:
- izpit iz prve pomoči
- izpit iz teorije
- 20+ ur odvozit v A.šoli
- položit končno vožnjo
A otroka pa lahko naredi vsako tele, ki ima 5 minut časa!
Bogi otrok - morda je celo boljše da se je tako končalo - verjetno nebi imela lepega otroštva v bodoče zraven teh dveh psihičov.
Dva mladoletna otroka naj bi še iz prejšnjega zakona imel tudi očim umrle deklice, ki se je poleg mame umrle 2-letnice v soboto znašel v sodnem pridržanju. Na jeseniškem CSD so nam potrdili, da sta otroka priprtega očima v materinem skrbništvu, o čemer je že pred časom odločilo tudi sodišče. 

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Če ima kdo od politikov ali novinarjev voljo lahko preko slovenskih zgod napačnih odločitev in manipulacij s strani CSDja, naredi zelo velik medijski BOOM. Zelo velik, samo pri pravih ljudeh je potrebno začeti...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik vogel pravi:
Citat:

Reševalce naj bi mati poklicala šele po dveh dneh

Kot smo včeraj poročali, je bila deklica zelo hudo poškodovana, saj je imela polomljeno ključnico in trtico, poškodbe glave in reber, prav tako je imela zlomljeno nogo. Po dveh dneh, ko ni več kazala znakov življenja, naj bi mama poklicala reševalca in rekla, da je padla po stopnicah oziroma naj bi med padcem udarila ob radiator.

Bravo, po 2 dneh!!!

Citat:
"... da so kriminalisti ugotovili elemente hudega zanemarjanja otroka, ki naj bi trajalo zadnjih nekaj mesecev , posledice teh dejanj pa naj bi privedle do smrti deklice.

Nekje sem še zasledil, da naj bi se mama in oče razšla okror novega leta, torej pred cca 7 meseci. Od takrat so šle stvari očitno samo še navzdol.

kriminalisti lahko zberejo amrsikaj. potem je pa kle tožilstvo, odvetniki...na drugi strani csd..

bitka z mlini na veter.

ne bom bral vsega, me pa zanima ali bo csd odgovarjal.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Da kazni ne bo, ve tudi tale "nemec z duševnimi težavami", se je videlo kako se reži v kamero...

Hecno, smo kao v skladu z EU zakonodajo in takih umorov ne kaznujemo... Ker nekaj let nazaj (mogoče 10) je baba v Avstriji dobila 99 let - za enega ali več detomorov. Da se, če se hoče.
In kdo smo to mi, se je obregnil policajček - normalni ljudje, ki niti v sanjah ne bi ubili otroka.
Policajcek se je obregnil ob vas nadljudi, ki ste slovenci. Ker take stvari prosto po id.iotih samo bosanci in tujci delajo.

Ce pa ti nisi dojel poante pa je to tvoj minus.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.515
7.030
113
Potem ne komentiraj. Tema ni namenjena tvoji osebni krusadi proti csd...

Kako je možno? Od maja preprečevanja stikov z očetom, babico...takrat se je očitno začelo. Po 18 mesecih ko se otroka zadnjič cepi, rednih kontrol do 3ga leta ni, če je bilo do takrat vse OK in otrok vmes pač ne zboli. Takrat je bila najbrž se s pravim očetom in vse je bilo še ok. Zdravnik je ni videl od takrat očitno - bi reagiral. Nobeden, saj so jo vsakič ko so jo pretepli pustili, da se "sama" pocajta. Tokrat se pa ni... V vrtec ni hodila - vzgojiteljic, ki bi lahko reagirale ni bilo, pa sem sigurna, da bi. Csd ni torej dobil nobene prijave od zdravstva, pedagogike, sorodnikov ali sosedov in razen zgledne ločitve ni imel glede družine nič. Vsekakor pa nič nasilnega in brez dvoma bi reagiral. Ali je tip neki VIPovec? Dvomim... Oče sam ni opazil nasilja, ker so mu pač omejevali stike, pravi, da tudi pomislil ni, da bi se kaj dogajalo, drugače bi reagiral. Verjamem! Kako ne bi. Obesam se na njegovo izjavo, da jo je sredi junija videl brez modric. To mi daje upanje, daje to okno trpljenja maj-julij imel tudi nekaj nenasilnih dni, da malčica mogoče ni do konca trpela čisto vsak dan pod udarci do takrat, ko ni zmogla več.

Ne manjka besed, ko nekdo umre, pa se pojavi "parta" v čveku. Ali je bil kriminalec, ali je bil preveč bogat ali je bil napačne politične opcije ali bilo kaj. Tukaj je šlo za 2letno punčko,najbrž se vsi strinjamo, da je pa bila povsem nedolžna in si zasluži toliko empatije in pietete, da njenih muk ne izkorišča čisto vsak, ki so mu zdele prav prišle. Za gnev nad institucijami, vero, nacijo ipd...

Nazadnje urejeno: