Lej, zavarovalnica je pred kakimi 20 leti poštudirala, da se splača poslati agente na teren. V svojih pravilih ima pa spodaj pod pogodbo tako droben tisk, da ga nihče brez tehničnih pripomočkov ni zmožen prebrati - očitno se ga ne upajo normalno objaviti ali kako?
In če sem zadolžil tistega agenta, da mi naj razširi polico točno na to nevarnost, ki se je zavedam (namreč meteorne vode, pač zaradi ureditve mestnega središča že zdavnaj prej in nimam nobenega vpliva nanj
Brezveze. Logično, da je bila njegova napaka, toda - Triglav je zaščitil njega kot uslužbenca in s tem izgubil stranko, ki mu je filala rit najmanj 30 let!
Moralna pravica je moja!
@ Apolo: Odgovarjaš mi, ker ne veš, kaj imaš! Vse tole je direktno "Fail sistema", čeprav se je tema začela na nesrečnem otroku. Kalo zares nima veliko veze z obračunom plače, je pa zelo prisoten in pomemben ob obisku davčne inšpektorice, ki se mi je naselila v pisarno za en teden, v 90 letih, ker sem imel resnično zagamano leto in je vsaj 50% proizvodnje šlo na gnoj oz. kontejner. Niti star računovodski in preverjeni maček mi ni mogel rešiti negativnega stanja - seveda je davčna dvignila ušesa in šla gledati.
Evo, sedaj "fail sistema" : tisto kar sva se pred nekaj leti že z Nigelom tule gor zapela in je ves nadut trobezljal svojo. Je prišla ven z rezimejem, da - je pa zakonski limit za kalo samo 10% in zato nimam (? 15 jurjev?) minusa, ampak 5 jurjev plusa!
V pojasnilo - niti občutka več nimam, koliko denarja je bilo, bilo ga je pa v igri toliko, da je bila ogrožena ekipa 15 delavcev
.
- Kako, če smo pa zares imeli takšno zadevo!?
- Tako in nič drugače. Sicer grem gledati še za par let nazaj, zaloge, pizdematerine. ... , itd.
In tako ti legalni ekonomist, uradni davčni inšpektor, uradno naredi iz minusa plus. Tu matematike več ni, samo še abstraktnost.
Zato, Apolo, boš malce znižal ton glasu in bil malce manj aroganten. Ker tule gor nastopaš kot robot, fijakerski konj s plašnicami. Ne vidiš niti levo ne desno od sebe.
Jaz pa malce preveč govorim.