Facebook 24ur

Narkotik

Pripravnik
17. sep 2007
507
0
16
Se še komu zdi da preveč medijskih hiš uporablja nek kredibiln vir podatkov neke skupine na Facebook-u ?

Npr. NE Ruplu, pa sedaj te zadeve s hrčki...

Itak se 3/4 ljudi pridruži da bodo bolj kvazi "prepoznavni"....
uf-1.gif

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Preveč medijskih hiš al bolj 24ur? 24ur je zame že od prej rahlo nezanesljiv....

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni se te strani tak zdijo glupost in čista potrata časa. Prej je bil myspace glavni in nisi bil 'in', če nisi bil gor, zdaj je baje out in moraš imeti netlog ali facebook. Kaj bo pa čez leto dni? Še messenger sem si instaliral samo zato, ker so vsi nehali irc uporabljat, čeprav smo se kar nekateri razgubili od zatona irca. Pa včasih je bil ICQ, ki ga samo še par ljudi uporablja.

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Facebook je v svoji primarni funkciji genialna zadeva. Kot sredstvo za mreženje ti pomaga odkriti marsikakšen davno zgubljen kontakt, ki ga potem lahko spet vzpostaviš. Je pa res, da se je na to obesilo xy enih aplikacij in podobne šare, ki vso stvar počasi delajo nadležno in ravno zato mislim, da bo FB slejkoprej doživel svoj propad.

Kar se pa tiče jemanja FB kot vir - ja, ampak do neke mere. Trend naklonjenosti določenemu stališču se komot omeni, da bi pa šli v konkretne številke in procente pa je že preveč.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
Facebook je v svoji primarni funkciji genialna zadeva. Kot sredstvo za mreženje ti pomaga odkriti marsikakšen davno zgubljen kontakt, ki ga potem lahko spet vzpostaviš. .

Lahko se tudi kadar koli prepričaš, kdo je s kom v postelji in se tako pravočasno izogneš trojčku.

Sploh je pa fajn tudi zato, ker ti ljudje kar sami nakvačkajo network in se tako tebi ni treba matrati z iskanjem folka, ki ga zanima določena zadeva.

Skratka, genialno.
zmaga.gif

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Meni je facebook ok, netlog pa mi je tako bedn, da sn opustla takoj, ker so me takoj začeli tipi nadlegovat, mi pošiljat mesiđe, spamat, neka vnaprej pripravljena sporočila, ki jih vsem ženskam pošiljajo. Skratka beda totalna. Včasih še obiščem, ampak....nima smisla. Na facebooku pa ful pozitiva, našla sem stare sošolce, pa svojo polsestro, naredla malo reklame za svojo galerijo, pa nove ljudi, ki jih srečujem tudi offline.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Jaz imam pač(tako kot verjetno ostali) na facebooku v glavnem ljudi, ki jih v realnem življenju poznam. Po moje imam največ 10 ljudi, ki jih še nikoli nisem srečala...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
Facebook je v svoji primarni funkciji genialna zadeva. Kot sredstvo za mreženje ti pomaga odkriti marsikakšen davno zgubljen kontakt, ki ga potem lahko spet vzpostaviš. Je pa res, da se je na to obesilo xy enih aplikacij in podobne šare, ki vso stvar počasi delajo nadležno in ravno zato mislim, da bo FB slejkoprej doživel svoj propad.

Kar se pa tiče jemanja FB kot vir - ja, ampak do neke mere. Trend naklonjenosti določenemu stališču se komot omeni, da bi pa šli v konkretne številke in procente pa je že preveč.

Podpis... dodal bi samo še to, da imajo določeni obsedenci s pomočjo facebooka več možnosti, da se igrajo voyaerje. Saj ne, da bi imel pri sebi kaj za skrivat ampak ko pa določeni pacienti začnejo delat alter accounte, da lahko "na skrivaj" opazujejo življenje določenih osebkov, se mi zdi pa že primerno za psihiatrično ustanovo.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Dalo bi se zelo na dolgo in široko debatirati, kdo je bolj zrel za psihiatrično bolnišnico - tisti, ki svoje privat lajfe obešajo po javnih portalih (in se potem zgražajo nad tem, da ljudje to celo berejo), ali oni, ki o teh rečeh berejo...

BTW Ne rabiš alter accounta. V večini primerov še accounta ne rabiš. Google zadostuje....

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Nekaj je, če ti slike (lahko temu rečemo tud privat lajf) deliš s frendi, drugo pa je, če si obseden in cele dneve pod krinko gledaš kaj se dogaja folku, katerega se ne upaš (nočeš, nesmeš... whatever) dodat za prjatla. Kot sem rekel... sam nimam nič za skrivat oziroma tisto, ki se mi zdi preveč osebno nebi dal na neko stran, čeprav je "omejena" samo za frende.

Google najde samo profil v grobem... vsak pa sam določi ali bo album viden samo frendom, frendom od frendov, networku ali celotnemu facebooku.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ej, tako dobro pa ne poznam toliko zadeve.
smile-1.gif

Vem samo to, da ko "googlesko" čekiram folk (ker ga pač moram vedno, preden se z njim spustim v nek posel), ti iz tega FB - že brez prijave - cmokne dol boga isusa...
bonk.gif
Ko se logiraš, pa pogledaš še vse ostalo in si zmagal (ker zame je network najbolj pomemben, ostalo me ne zanima).

Eni (očitno) res skljukajo vse "kar leze in gre". In obesijo gor vse - od spodnjih gat dalje. Skratka - ni da ni.

Nazadnje urejeno:

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik absistem pravi:
Zakaj pa spejmete ljudi, ki jih ne poznate. To samo lepo ignore.

Jaz enako delam. Pa vsako aplikacijo ki mi jo kdo ponuja dam enostavno na "Block application" in težava je rešena. Imam pomoje kakih 5 aplikacij, to je pa to.

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
ksz.
Zanimivo je gledati komentarje na zgoraj omenjenih "namenskih" straneh. Komentar na nivoju paramecija, poleg slika avtorja, načelnost, ni kaj!

Me zanima kako se bodo ti »facebookarji« počutili, ko jim bo bodoči delodajalec po 3 minutah googlanja na »ime in priimek« pokazal ogledalo.

Kick and ban.

LPM;

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik matt pravi:
Me zanima kako se bodo ti »facebookarji« počutili, ko jim bo bodoči delodajalec po 3 minutah googlanja na »ime in priimek« pokazal ogledalo.

Kick and ban.

Zato pa obstaja opcija s katero lahko "zakleneš" profil tako da ga vidijo samo tvoji prijatelji, prijatelji tvojih prijateljev, in podobno. Enako velja za slike.

Če tako želiš, lahko maksimalno o tebi izvejo le ime in priimek ter tvojo sliko v avatarju.

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Verjamem, da so takšni, ozaveščeni, v manjšini. Vsaj po tem kar vidim na "mrziteljih.....".

LPM;

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz

sam sem na facebooku in imam morda malce čudno teorijo. ne sprejemam niti ignoriram prijateljev in raznih aplikacij. pustim jih v "luftu":)
gor imam eno sliko, razvidno je moje ime in priimek. gor sem zato, da če me kdo išče me lahko najde in me kontaktira.
ne sprejemam nobenga zato, ker se mi zdi, da že tko preveč o nas na netu in da ni potrebno, da vsi vidjo s kom se poznam/družim.

ravno pred dnevi me je ena povabla med prjatle. jo sicer poznam osebno, vendar se že kako leto se sploh nisva vidla. če se srečava je pa samo bok/bok in vsak v svojo smer. ja zakaj je sedaj preko neta prijazna in me vabi med svoje frende, pa še to brez kakšnega pozdrava ali kake besedice. ja in zakaj bi te sedaj dal med frende? očitno nekomu veliko pomeni, če ima celo vas med frendi, pa čeprav jih pol sploh ne pozna.