Evropska komisija in Slovenske vinjete?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:...pavšal je najboljši izum človeštva...
To pa je huda buča... Je pa res, da je iz pavšala najlažje živeti. Dokler so stranke bile pripravljene sklepati vzdrževalne pogodbe za programsko opremo, kjer je bil nek pavšal in zato garantirano nekaj stvari (denimo podpora zakonskih sprememb), je bilo lepo. Samo takih je sedaj malo... Neke vrste pavšali so tudi plačljiva podaljšanja garancije za nek izdelek. Čudi me, zakaj ne gredo avtomobilske hiše na pavšal pri vzdrževanju avta. Kupiš vse potrebne servise za naslednjih X let.
In ker si omenil zdravstvo: zdravnik dobi na svojo "glavarino" (število pacientov) pavšal za X laboratorijskih pregledov letno, kamor bi naj svoje paciente napotil. Ali mogoče veš, kakšno je razmerje v koriščenju te storitve med zdravniki zasebniki in zdravniki v javnem zdravstvu? Preveri in potem zagovarjaj pavšal. V tem primeru pavšal v zdravstvu povzroča škodo slovenskim pacientom.
Pavšala bi moralo biti vsako leto manj, ker tehnika omogoča poceni zaračunavanje in spremljanje malih zneskov (mobilni operaterji so na osnovi tega postali kar so). Pavšal je potreben samo za osnovno človeško solidarnost, ki jamči preživetje, vedenje o svetu in možnostih v družbi.
Če se vrnemo na temo, me pri vinjetah daleč najbolj skrbi, da so pavšal narobe ocenili in bo priliv nižji. Če bo to zame boljše ali slabše ne razmišljam več... Če bi imeli vsaj j....a konkretno dvignit cestnino na tovorni promet in poiskat nediskriminatorne rešitve, da se domači prevozniki malo razbremenijo...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Ja, pri satelitskem boš letno plačeval 50€ samo za najem boxa, kilometre pa še posebej.
Ampak glavno, da bo pravično.
Točno. Pravično mora bit! Plačal bom dejansko toliko kot bom rabil. Nebo mi treba plačevat vožnjo po cesti za avto, ki bo v garaži doma parkiran.
Naj plačuje tisti, ki dejansko nekaj koristi ali v tem primeru uničuje cesto.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
pa saj niste resni no!! Tema je o tem kaj evropska komisja pravi na naše vinjete, v bistvu pa je noter že 5 ista tema: stardec spam vs. preostali alter
bonk.gif
mode imamo za okras al kak??

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Najrbž tudi tebi pavšalno poberejo pri plači še pa še prispevkov, ki jih ne boš nikdar nazaj videl. Me zanima kako se ti zdi prav, da bi sam odločal koliko boš dal za pokojnino, zdravstvo itd. Pol ljudi ni sposobnih razmišljat o tem in bi imeli na stara leta cel kup upokojenih revežev, ki ne bi sami poskrbeli za svoje penzije (no saj ne da bo od penzij v prihodnje kaj uporabnega pa vseeno)... Ameriški sistem je no go.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Eno pitanjce.
Kako bodo pri satelitskem cestninili tujce? A bodo le ti morali nabavit box, jim ga bodo posodili na meji?

satelitskega sistema se ne bomo imeli se xxx let, ker nasi politiki samo nabijajo s satelitskim sistemom ker se pac lepo slisi, ne vejo pa sploh kaj to je.Se spomnim da je minister Zerjav rekel da bomo imeli Satelitski sistem podobno kot Avstrijci
confused-1.gif
.Avstrijci imajo elektronsko kaj je cisto nekaj drugega.Je pa realno hitro izvedljivo.
Satelitska cestnina za osebne avtomobile v SLO
hysterical-1.gif
, me res zanima kdo bo placal OBU enote v osebna vozila, se posebej za tujce in se tisto gromozansko skatlo sploh prenasal.
Za nemsko naprave se porabi okrog 3 ure za vgradnjo kaj seveda moras placati tam do 300 EUR, napravo dobis pa zastonj dokler rabis, tudi ce se pokvari ti jo brezplacno zamenjajo.Vseeno se pa se po nemciji vozi vsaj 30 % tujcev brez satelitskega cestninjenja.
Podobno je v Avstriji ko GO-box-u "potece zivljenska doba" ti posljejo dopis da je verjetno slaba baterija in ga lahko brezplacno zamenjas.

Nazadnje urejeno:

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Kdaj si bil nazadnje v Švici?

Koliko si plačal cestnino oz. vinjeto?

Koliko časa ti je veljala?

Ne o pravičnosti!

V Švici te na meji samo vpraša Vinjeta? No vinjeta? Sam ko te dobi z NO VINJETA na AC plačaš velik.

Lahko jo kupiš oktobra in ti velja samo do marca in jo plačaš isto kot tisti ki jo bo kupil januarja in mu bo veljala do marca naslednje leto. Pravica? Kdo plača več?

Ne seri!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Saj dejansko imamo kup upokojenih revežev. To pa zato, ker so penzije izračunane kolikor je nekdo v delavni dobi procentualno plačeval glede na svojo plačo.
Po tvoji logiki in po logiki vinjet bi morali imeti vsi enake penzije. In po tvoji logiki bi morali imeti tudi vsi enake plače.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ne seri!
v švici imajo Avtocesto skoraj v vsaki vasi, ne pa tako kot pri nas da jih v eni uri obvoziš vse. In v Švici imajo švicarske plače, ki pa niso povšalne.
Tud pri nas boš plačal velik, če te bodo dobili brez vinjete.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ja, evropska komisija pravi na naše vinjete, da so nepravične in da je to eno navadno sranje. In prav pravi.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Ja, pri satelitskem boš letno plačeval 50€ samo za najem boxa, kilometre pa še posebej.
Ampak glavno, da bo pravično.
Točno. Pravično mora bit! Plačal bom dejansko toliko kot bom rabil. Nebo mi treba plačevat vožnjo po cesti za avto, ki bo v garaži doma parkiran.
Naj plačuje tisti, ki dejansko nekaj koristi ali v tem primeru uničuje cesto.

Pa sedaj se sprašujem a si ti sploh normalen a sploh razmišljaš ko pišeš? Normalno bi ti bilo da plačaš najem boxa cca 40-50 ojrov tu nekje za celoletno vinjeto pa daš malenskot več pa ti ni normalno?
bonk.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
men je sam hudo, ko vidim, da se ti zdraviš iz mojega denarja.
Kolk si ti smrkavc pa sploh že prispeval v zdravstvo?
Ti od države za enkrat samo jemlješ, dal pa še nisi nič. Tud nobenih garancij ne daješ, da boš sploh kdaj kaj dal.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ti nisi normalen, ker se hočeš šlepat na račun nekoga druzga. Parazit.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ja, evropska komisija pravi na naše vinjete, da so nepravične in da je to eno navadno sranje. In prav pravi.

pravi da so nepravične do tujcev ki prečkajo slovenijo, ne pa za stardece, ki gredo 2x letno na ac.

samo kak pa se tebi da...
bonk.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:

pravi da so nepravične do tujcev ki prečkajo slovenijo, ne pa za stardece, ki gredo 2x letno na ac.

samo kak pa se tebi da...
Saj dejansko ni pravično do tujcev, še manj pa je pravično do naših državljanov, ki se redko zapeljejop na AC. To je navadna lopovšina in doniranje tistim, ki cesto dejansko uničujejo.
Sanmo kako moreš bit tako neumen?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mogoče sem dal že več kot ti, pa čeprav bi mi lahko bil foter. sam pol najbrž ne bi tok dal.

sej je lep primer tut penzion. meni prst v rit, tebi lepa stara leta.

drgač pa za tvoja leta je nepremerno, da me zmerjaš z mulc. bi me moral vikati, če že ne lepo govoriti. ker tole ne pelje nikamor, da se stara in še starejša garda obnaša kot najstniki.
ali si mogoče najstnik? ali s eže v tisti fazi, ko udari nazaj na otročje? to je pa jeba.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Sanmo kako moreš bit tako neumen?

ni mi lahko!

še dobro da imamo tukaj take modre fosile, ki nam povedo kako se svet vrti!
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Če bi ti plačal za zdravstvo ali pa za cestnio več kot dejansko koristiš te usluge, potem je jasno, da za povšal nebi bil zagret.
In dejansko ste za povšal plačevannje zagreti samo tisti, ki več dobite kot pa date. Paraziti se temu reče, ker se zažreš nekam ali nekomu, da zate plačuje.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
temu se reče socializem in to smo odpravili.

od tega parazitskega mita so nam ostal sam še penzionerji in tisti 50+, ki nas bodo izsesavali do onemoglosti.