Evo, smo stestirali zadevo in stvar je sledeča:
Torej tehniki EVJ so danes prinesli s sabo zunanji digitalni sprejemnik in signal priklopili nanj. Tv je služil samo kot monitor. Ugotovili smo, da se preko njihovega signala digitalna slika predvaja prelepo, kristalno čisto, brez kockic. Takoj sem pomislil, da je z mojm tv nekaj narobe.....Tehnika sta odšla ker sta svoje naredila.
Kličem na servis Samsung v Ljubljano Dast d.o.o. in zahteval tehnika za tvje na telefon. Takoj ko sem ga dobil sem mu opisal celotno zadevo in mu povedal, da je očitno z mojim dvb-c sprejemnikom nekaj narobe v tvju, ker mi prikazuje kocke. Takoj mi je (iz prve roke) povedal, da naj prižgem tv, priklopim na SLO1 digitalno in grem v settings in program info in bom takoj videl, koliko signala prejema kanal. Ugotovila sva, da je premalo signala v tvju, da bi tv predvajal lepe slike (take, kot je to predvajal digitalni sprejemnik od tehnikov evj).
Signala je bilo le 58%:
Za dober signal na digitalnih kanalih pa Samsung potrebuje vsaj 75% ali več! In zato sem takoj poklical šefa na EVJ in mu povedal ugotovljeno, tako da smo se vsi še nekaj naučili zraven
Signal mi bodo prišli zvišat ta ali naslednji teden in upam, da bo potem delalo kot mora.