evidenca zavoda za zaposlovanje

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.430
7.080
113
Ne, saj ni point zavoda za zaposlovanje to, da dobiš nadomestilo, ampak je to zavod za ljudi ki aktivno iščejo zaposlitev.

Sicer pa, kaj bi sploh rada dosegla, saj te ne preverjajo ali pa kaj podobnega
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Itak so plače preveč obdavčene, že meni poberejo vsak mesec 70-75€ dohodnine, ki je ne dobim nazaj...imam skoz nulo....potem pa še delodajalec itd....pod 1000€ bruto 0 dohodnine NUJNO.

Nimam nič proti nelinearni obdavčitvi plač, ampak tu naj se neha. Otroški dodatki, štipendije, vrtci enaki za vse! Zdajšni sistem samo podpira nesposobnost in lenobo.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
BTW: Resno pa me zanima koliko plače moraš imeti, da te vržejo na maksimalni vrtec?

Deveti razred, kar je maksimum, je mislim 77% polne cene. Če imata oba starša švoh jurja pa pol neto plače si na maksimumu. Tajkun poredni.

tnx.

Polna cena pa je odvisna od vrtca ali je enaka v posameznih regijah? 100% =

Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Še rodil niste pa že razmišljate o tem!

Bomo kmalu, pa me zanima.

Nazadnje urejeno:

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
heh, pri nas so tako smešna razmerja.

poglej malo čez meje, tam imaš folk z miljonskimi plačami, razmerje 1: 1000 pa še več
smile-1.gif

da ne omenim azije, kjer je razmerje 1:1000000 pa še več
wink-1.gif
ko imaš podjetje s 100 000 zapolsenimi ali 100 zaposlenimi nekako ne more biti isto razmerje med plačo direktorja in delavca
pa kitajske s plačo nekaj dolarjev na dan tudi ne moreš primerjati

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik softi pravi:
3k skup je kr lep dnar..a ni?

Ja, ampak a je treba na vsakem koraku kaznovat nekoga, ki je študiral pa dela nekaj, kar ne bi glih vsak robot zmogel. Jurja pa pol plače ni... nič. Mogoče bi res bilo bolje it pri 18 v fabrko za 700 flik, pa ti ne bo treba nič razmišljat. 8 ur pa s kolegi na pir pa šinfat šefe kako kradejo ti pa delaš. Razliko do unga, ki se pretegne za jurja pa pol, ti pa itak država nazaj prinese.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.430
7.080
113
Citat:
Uporabnik binebane pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
heh, pri nas so tako smešna razmerja.

poglej malo čez meje, tam imaš folk z miljonskimi plačami, razmerje 1: 1000 pa še več
smile-1.gif

da ne omenim azije, kjer je razmerje 1:1000000 pa še več
wink-1.gif
ko imaš podjetje s 100 000 zapolsenimi ali 100 zaposlenimi nekako ne more biti isto razmerje med plačo direktorja in delavca
pa kitajske s plačo nekaj dolarjev na dan tudi ne moreš primerjati

Ja, ampak mi živimo v svetovni ekonimiji in tudi ne moremo iskati nekega svojega sistema, moramo se pač podrediti drugim, ker smo premali za kaj drugega.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
3k skup je kr lep dnar..a ni?

Ja, ampak a je treba na vsakem koraku kaznovat nekoga, ki je študiral pa dela nekaj, kar ne bi glih vsak robot zmogel. Jurja pa pol plače ni... nič. Mogoče bi res bilo bolje it pri 18 v fabrko za 700 flik, pa ti ne bo treba nič razmišljat. 8 ur pa s kolegi na pir pa šinfat šefe kako kradejo ti pa delaš. Razliko do unga, ki se pretegne za jurja pa pol, ti pa itak država nazaj prinese.

467716-post_slo.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
noro, a? dajmo še tajkunom in mafijcem višje plače, saj oni držijo pokonci gospodarstvo
smile-1.gif
A dons zna kdo sploh še kaj drugega povedat/napisat kot: "treba je tajkunom pobrat", "tajkuni so vse pokradli", .......Tajkuni gor, tajkuni dol, tajkuni to, tajkuni ono. Aja, tajkunov v Sloveniji ni samo enih 5 ampak par 1000!!! Predvsem se je treba pa vprašat, kdo je dovolil da so se prigrebli tako daleč! Mi vsi, ker smo dovolili da je tako.

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ja, ampak mi živimo v svetovni ekonimiji in tudi ne moremo iskati nekega svojega sistema, moramo se pač podrediti drugim, ker smo premali za kaj drugega.
vseeno pa ne moreš primerjati podjetij s 100 in 100 000 zaposlenimi

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.430
7.080
113
Citat:
Uporabnik binebane pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
vseeno pa ne moreš primerjati podjetij s 100 in 100 000 zaposlenimi

Saj nisem
wink-1.gif

Sem ziher, da je kje v aziji kak iber pimp, ki ima pod sabo nekaj 100 delavcev, s iber hudo plačo. Odvisno pač, kakšno dodano vrednost imajo, ne.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Zdajšni sistem samo podpira nesposobnost in lenobo.
A nizka plača je posledica nesposobnosti in lenobe?
.....sj nočem brat odgovora, ker se mi ne ljubi te celo noč zmerjat......pa še banan bom zaradi tebe......

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Potem je treba uradno razdelit, .....Slovenija, pri dveh miljonih ima 500 000 LENIH delavcev in penzijonistov ter 500 000 NESPOSOBNIH delavcev in penzijonistov.
Ostalo so otroci in pridni ter sposobni, ki pa NOČEJO organizirat ostale, da bi postali isti , ker kot sposobni in pridni, bi to vsekakor zmogli, zato ostane edina možnost, da tega NOČEJO.
evil.gif

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.812
389
83
Vipavska dolina
KSZ

Kam pa smatrate nekoga, ko itak več ali manj ti ponudijo minimalno plačo...
Za nesposobnega ali za lenega?

Leni so tisti ki so večni študentje, za ostale se vsaj meni zdi je treba biti malce bolj uvideven. Če vzamem primer samo mojega okraja, v par letih se je zaprlo več kot pol firm, delodajalci pa tudi nečejo plačevat kakšnih večjih prevoznih stroškov, tako da nekdo z nižjo izobrazbo ravno ni zaželjen.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Zdajšni sistem samo podpira nesposobnost in lenobo.
A nizka plača je posledica nesposobnosti in lenobe?
.....sj nočem brat odgovora, ker se mi ne ljubi te celo noč zmerjat......pa še banan bom zaradi tebe......
Zanimivo, da je delavna efektivnost povprečnega gasterbajterja v nemčiji veliko večja, kot doma.
Ne, to ni krivda povprečnega delavca, to je nesposobnost in debilnost vodstva. Če bi jih prav stimulirali, bi delavci delali več. Stimulacija ni samo plača, pri nas je pripadnost podjetju nična, ker tega vodstva podjetij ne gojijo, potem pa pričakujejo čudeže v proizvodnji in jamrajo, da je učinkovitost slaba. Sami so krivi.

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
KSZ

Kam pa smatrate nekoga, ko itak več ali manj ti ponudijo minimalno plačo...
Za nesposobnega ali za lenega?

Leni so tisti ki so večni študentje, za ostale se vsaj meni zdi je treba biti malce bolj uvideven. Če vzamem primer samo mojega okraja, v par letih se je zaprlo več kot pol firm, delodajalci pa tudi nečejo plačevat kakšnih večjih prevoznih stroškov, tako da nekdo z nižjo izobrazbo ravno ni zaželjen.
kaj pa če večni študenjte vidijo situacijo? aje ne oni so leni za vse ostale je pa treba biti uvideven...