Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Itak so plače preveč obdavčene, že meni poberejo vsak mesec 70-75€ dohodnine, ki je ne dobim nazaj...imam skoz nulo....potem pa še delodajalec itd....pod 1000€ bruto 0 dohodnine NUJNO.
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
BTW: Resno pa me zanima koliko plače moraš imeti, da te vržejo na maksimalni vrtec?
Deveti razred, kar je maksimum, je mislim 77% polne cene. Če imata oba starša švoh jurja pa pol neto plače si na maksimumu. Tajkun poredni.
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Še rodil niste pa že razmišljate o tem!
ko imaš podjetje s 100 000 zapolsenimi ali 100 zaposlenimi nekako ne more biti isto razmerje med plačo direktorja in delavcaCitat:
Uporabnik darjan pravi:
heh, pri nas so tako smešna razmerja.
poglej malo čez meje, tam imaš folk z miljonskimi plačami, razmerje 1: 1000 pa še več
da ne omenim azije, kjer je razmerje 1:1000000 pa še več
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
ksz....
a je možno, da se vpišeš v evidenco brezposelnih, pa ne iščeš službe (recimo da potrdilo rabiš samo za kako zadvo) ne želiš prejemat nadomestil ali česarkoli?
Citat:
Uporabnik softi pravi:
3k skup je kr lep dnar..a ni?
Citat:
Uporabnik binebane pravi:
ko imaš podjetje s 100 000 zapolsenimi ali 100 zaposlenimi nekako ne more biti isto razmerje med plačo direktorja in delavcaCitat:
Uporabnik darjan pravi:
heh, pri nas so tako smešna razmerja.
poglej malo čez meje, tam imaš folk z miljonskimi plačami, razmerje 1: 1000 pa še več
da ne omenim azije, kjer je razmerje 1:1000000 pa še več
pa kitajske s plačo nekaj dolarjev na dan tudi ne moreš primerjati
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
3k skup je kr lep dnar..a ni?
Ja, ampak a je treba na vsakem koraku kaznovat nekoga, ki je študiral pa dela nekaj, kar ne bi glih vsak robot zmogel. Jurja pa pol plače ni... nič. Mogoče bi res bilo bolje it pri 18 v fabrko za 700 flik, pa ti ne bo treba nič razmišljat. 8 ur pa s kolegi na pir pa šinfat šefe kako kradejo ti pa delaš. Razliko do unga, ki se pretegne za jurja pa pol, ti pa itak država nazaj prinese.
A dons zna kdo sploh še kaj drugega povedat/napisat kot: "treba je tajkunom pobrat", "tajkuni so vse pokradli", .......Tajkuni gor, tajkuni dol, tajkuni to, tajkuni ono. Aja, tajkunov v Sloveniji ni samo enih 5 ampak par 1000!!! Predvsem se je treba pa vprašat, kdo je dovolil da so se prigrebli tako daleč! Mi vsi, ker smo dovolili da je tako.Citat:
Uporabnik Jado pravi:
noro, a? dajmo še tajkunom in mafijcem višje plače, saj oni držijo pokonci gospodarstvo
vseeno pa ne moreš primerjati podjetij s 100 in 100 000 zaposlenimiCitat:
Uporabnik darjan pravi:
Ja, ampak mi živimo v svetovni ekonimiji in tudi ne moremo iskati nekega svojega sistema, moramo se pač podrediti drugim, ker smo premali za kaj drugega.
Citat:
Uporabnik binebane pravi:
vseeno pa ne moreš primerjati podjetij s 100 in 100 000 zaposlenimiCitat:
Uporabnik darjan pravi:
Ja, ampak mi živimo v svetovni ekonimiji in tudi ne moremo iskati nekega svojega sistema, moramo se pač podrediti drugim, ker smo premali za kaj drugega.
A nizka plača je posledica nesposobnosti in lenobe?Citat:
Zdajšni sistem samo podpira nesposobnost in lenobo.
Zanimivo, da je delavna efektivnost povprečnega gasterbajterja v nemčiji veliko večja, kot doma.Citat:
Uporabnik capl pravi:
A nizka plača je posledica nesposobnosti in lenobe?Citat:
Zdajšni sistem samo podpira nesposobnost in lenobo.
.....sj nočem brat odgovora, ker se mi ne ljubi te celo noč zmerjat......pa še banan bom zaradi tebe......
kaj pa če večni študenjte vidijo situacijo? aje ne oni so leni za vse ostale je pa treba biti uvideven...Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
KSZ
Kam pa smatrate nekoga, ko itak več ali manj ti ponudijo minimalno plačo...
Za nesposobnega ali za lenega?
Leni so tisti ki so večni študentje, za ostale se vsaj meni zdi je treba biti malce bolj uvideven. Če vzamem primer samo mojega okraja, v par letih se je zaprlo več kot pol firm, delodajalci pa tudi nečejo plačevat kakšnih večjih prevoznih stroškov, tako da nekdo z nižjo izobrazbo ravno ni zaželjen.